Pathé Thuis Winactie: The Program

2

Pathé Thuis Winactie: The Program

Met Pathé Thuis kun je de allerbeste films in topkwaliteit ook thuis bekijken. Gewoon via Internet, op je Smart TV of laptop. Zo kun je waar en wanneer jij wilt, eindeloos van de laatste films genieten. Klik hier om het actuele aanbod te bekijken.

Dit wisten jullie misschien nog niet over Meneer: Meneer is namelijk een grote wielerliefhebber. Je zult mij niet snel zelf in strak pakje tegen een willekeurige berg zien demarreren, maar als er een interessante wedstrijd op het programma staat zit ik graag voor de buis. As we speak kijk ik naar de vierde etappe van de Ronde van Catalonië. Op de dag dat, helaas, bekend is geworden dat Johan Cruijff is overleden.

Ik was vroeger fan van Lance Armstrong. Zijn Tour-overwinningen heb ik op de voet gevolgd. Ik werd zelfs veelvuldig uitgelachen door mijn vrienden, want “een donkere man kijkt toch niet naar wielrennen”. Nah, Meneer dus wel. Toen bekend werd dat de man die de Tour de France zeven keer heeft gewonnen een gruwelijke doper was, keek ik eigenlijk niet verbaasd op. De verdenkingen circuleerden al langer. En,  alle mensen die (terecht) modder gooiden naar Armstrong konden er toch niet allemaal naast zitten? Vorig jaar kwam dan eindelijk de langverwachte film, The Program, over Armstrong uit. Hieronder een samenvatting van de film:

The Program

“Hoe kan het dat wielrenner Lance Armstrong (Ben Foster) – geen sterke klimmer – opeens het peloton passeert tijdens bergetappes van de Tour de France? Sportjournalist David Walsh (Chris O’Dowd) staat alleen in zijn verdenkingen.

Zijn vragen over dopinggebruik worden door Armstrong fel bestreden. Wil Walsh soms de aandacht afleiden van Livestrong, zijn fonds dat miljoenen binnenhaalde voor kankerbestrijding?

Armstrong zelf genas tegen de verwachtingen in van uitgezaaide teelbalkanker voordat hij zeven keer op rij de Tour de France won – een ongeëvenaarde prestatie. Maar de verdenkingen stapelen zich op en in 2012 moet Armstrong toegeven dat hij deelnam aan het meest geavanceerde, professionele en succesvolle dopingprogramma dat de sportwereld ooit zag. Is Armstrong een monster of een man met een grenzeloze wil om te winnen?”

Regisseur: Stephen Frears
De cast: Ben Foster, Chris O’Dowd, Lee Pace, Jesse Plemons, Dustin Hoffman, Bryan Greenberg, Elaine Cassidy, Guillaume Canet en J.D. Evermore.
Genre: Drama
Duur: 102 minuten

Wat moet jij doen voor deze Pathé Thuis Winactie?

In samenwerking met Pathé Thuis mag ik vijf codes weggeven van deze film. Maar, wat moet jij doen om kans te maken? Simpel, laat hieronder een reactie achter en like Meneer Vevie op Twitter of Facebook. Dat is een mooie deal, toch? De winnaars krijgen de codes via mail toegestuurd.

Geef een reactie