Nieuwe Series september 2017: een overzicht

Nieuwe Series september 2017

Het is alweer september! Dat betekent ‘fall season’, de herfst. Traditiegetrouw begint in Amerika dan het nieuwe televisieseizoen. Elk jaar kijkt de echte serieliefhebber uit naar september. Hier heb je maanden op gewacht. Het is altijd lekker om een nieuwe serie te starten en je te laten verrassen door wat je gaat aanschouwen. Oké, kwalitatief gezien gaan de betere series meestal in midseason in première. September is daarom vooral de maand van de liefhebbers van series van de Amerikaanse netwerkzenders (ABC, CBS, The CW, Fox en NBC). Laten we gewoon hopen dat het een mooie seriemaand wordt en dat er nieuwe series debuteren die we in ons hart kunnen sluiten. Hopelijk zit er wat leuks voor je tussen! De series in het rood zijn de series waar je extra op mag letten. Nieuwe Series september 2017.

Meer series die dit jaar in première zijn gegaan:

Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie

Ik zou zeggen klikken maar


50 Central

In première: 27 september 2017 (BET)
Sketch-comedy serie gepresenteerd door 50 Cent. Verwacht veel hilariteit en foute grappen.

De trailer:


Absentia banner Meneer Vevie
In première: 25 september 2017 (AXN)
Een FBI-agent raakt, terwijl zij de jacht heeft geopend op een seriemoordenaar in Boston, vermist en wordt dood verklaard. Zes jaar later wordt zij echter gevonden in een blokhut. Zij herinnert zich niks meer van de jaren dat zij vermist was. Bij terugkomst komt zij erachter dat haar man hertrouwd is en dat haar zoon wordt opgevoed door een andere vrouw. Niet veel later wordt zij al snel de spil, en verdachte, in een reeks nieuwe moorden. Staan Katic’s eerste televisieserie na Castle. Ik ben in ieder geval geïnteresseerder dan ik ooit was in Castle.

De trailer:


American Vandal banner
In première: 15 september 2017 (Netflix)
Een satire op het true crime-genre. De serie exploreert de gevolgen van een uit de hand gelopen grap. Zevenentwintig auto’s werden namelijk beklad met pikante beelden van het mannelijk geslachtsdeel. Ga je s’ochtends naar je werk, zie je opeens een enorme piemel op je auto. Jeetje…

Mijn recensie van American Vandal.

De trailer:


Back banner
In première: 4 september 2017 (Channel 4)
David Mitchell en Robert Webb komen weer samen met schrijver Simon Blackwell voor een nieuwe sitcom. Mitchell speelt de zoon van de eigenaar van een reeks cafe’s, die eindelijk de zaak zal erven. Dan duikt opeens zijn pleegbroer weer op en die zou weleens een bedreiging kunnen zijn. Ah, rivaliteit tussen broers.

De trailer:


Bad Blood

In première: 21 september 2017 (City)
Een verhaal over familie, loyaliteit, bedrog, macht, hebzucht en uiteindelijk wraak. Vito Rizzuto is een maffiabaas in Montreal. Hij is de enige man die vrede weet te brengen onder de verschillende fracties binnen de georganiseerde misdaad in Montreal. Hij fungeert min of meer als baas en zorgt ervoor dat iedereen deelt in de lucratieve winsten. Wanneer Rizzuto plots wordt opgepakt en uitgeleverd wordt aan Amerika, worden hem drie moorden uit 1981 ten laste gelegd. Hij is de hoofdverdachte op de moord van drie leden van de Bonanno misdaadfamilie. Zijn machtige imperium begint ineen te storten. Hulpeloos ziet Rizzuto toe hoe zijn familie en vrienden elkaar uitmoorden. Wanneer Rizzuto in oktober 2012 vrijkomt, ontpopt zich een spiraal van geweld en wraak. Het leidt tot de brute moorden op sommige van zijn vrienden en, uiteindelijk, tot de dood van Rizzuto zelf. Ik ben altijd wel in voor een beetje misdaad, zolang het maar op televisie is.

De trailer:


Biggie: The Life of the Notorious B.I.G.

In première: 4 september 2017 (A&E Network)
BiggieThe Life of the Notorious B.I.G. werpt een blik op het leven van de rapper The Notorious Big. No-no-no-Notorioussss!

De trailer:


Big Mouth

In première: 29 september 2017 (Netflix)
Tiendelige animatieserie over tieners en hun avonturen in de puberteit. Puberteit, oftewel kinderen op hun hinderlijkst.

De trailer:


The Brave Meneer Vevie
In première: 25 september 2017 (NBC)
D.I.A. onderdirecteur Patricia Campbell en haar team van analisten beschikken over de meest geavanceerde bewakingstechnologie. Zij wordt bijgestaan door Adam Dalton en zijn heroïsche Special Ops team. Het team bestaat uit hoogopgeleide undercover specialisten die hun onbreekbare band, en toewijding aan vrijheid en het redden van onschuldige levens, gebruikt om gevaarlijke missies tot een goed einde te brengen. Criticasters zullen waarschijnlijk zeggen ‘Amerikaanse propaganda in 3, 2, 1’. Go go go, Uncle Sam!

De trailer:


Dear Murderer

In première: 7 september 2017 (TV One)
Dramaserie over het leven van Michael Bungay. De serie beslaat meerdere decennia en gaat over het goede en het kwade, en dat allemaal gecentreerd rond een van Nieuw Zeelands meest bekende personages. Hier had ik zelf nog nooit van gehoord.

De trailer:


The Deuce banner meneer vevie
In première: 10 september 2017 (HBO)
The Deuce vertelt het verhaal van de legalisatie, en de opkomst, van de pornoindustrie in New York. Het speelt zich af in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. De serie schetst hoe de opkomst van HIV, het geweld gedurende de cocaïne-epidemie en de markt in onroerend goed een eind hebben gemaakt aan het tijdperk. Vinyl was een enorme flop. Doet HBO het beter met deze herkansing?

De trailer:


Fire Chasers banner
In première: 8 september 2017 (Netflix)
Fire Chasers komt van de hand van de makers van Deadliest Catch. De serie volgt de moedige mannen en vrouwen die dagelijks hun leven riskeren om natuurbranden te bestrijden. Fight the fire!

De trailer:


The Good Doctor banner meneer vevie
In première: 25 september 2017 (ABC)
Shaun Murphy, een jonge chirurg met autisme, ruilt de hectiek van een ziekenhuis op het platteland in voor de hectiek van een prestigieus ziekenhuis. Shaun heeft moeite om een band met anderen op te bouwen, maar met zijn uitzonderlijke talenten is hij in staat levens te redden en de argwaan weg te nemen bij zijn collega’s. Voor de liefhebbers van medische dramaseries.

Mijn recensie van The Good Doctor.

De trailer:


Greenhouse Academy

In première: 8 september 2017 (Netflix)
De serie speelt zich af in een kostschool in Zuid-Californië, genaamd ‘The Greenhouse’. Studenten worden gehuisvest in twee rivaliserende verenigingen die de handen ineen moeten slaan om een gezamenlijk gevaar te beteugelen. Lifestyle of the rich and famous.

De trailer:


Hassel

In première: 8 september 2017 (Viaplay)
Rechercheur Roland Hassel’s vaderfiguur en mentor, Yngve Ruda, is op brute wijze vermoordt op klaarlichte dag. Hassel is gebroken, maar vastberaden om Ruda’s moordenaar te vinden. Daarbij wordt hij bijgestaan door ‘Triton’, een speciale taskforce bestaande uit toegewijde collega’s van Hassel. Hassel’s obsessie met deze zaak eist wel zijn tol op zijn familie. Hij houdt met moeite zijn gezin overeind. Ondertussen komt Hassel erachter dat er veel meer aan de hand is dan hij voor mogelijk hield en dat machtige partijen in Stockholm en Brussel weleens met de moord te maken kunnen hebben. Hassel is echter vastberaden om een eind te maken aan de misdaad en corrupte die hij tegen komt op zijn pad. Hassel lijkt weer een lekkere Scandinavische misdaadserie te worden. En je moet het ze toegeven: In het noorden kunnen ze er wel wat van.

De trailer:


Inhumans banner meneer vevie
In première: 29 september 2017 (ABC)
Het epische verhaal van de koninklijke familie van Black Bolt, de enigmatische Koning van de Inhumans, die beschikt over een stem dat zo krachtig is dat hij er een stad mee kan verwoesten. Nadat de koninklijke familie van de Inhumans uiteen is gedreven door een militaire coup, lukt het hen ternauwernood te ontsnappen naar Hawaii. Aldaar zal blijken dat de interactie met de mensheid niet alleen hun redding kan zijn, maar ook de redding van de mensheid. De woorden ‘enorme flop’ worden al in de mond genomen door critici en de trailer werd erg negatief onthaald. Inhumans staat volgens velen al met 1-0 achter, kan de serie dat ombuigen in een voorsprong?

De trailer:


Jack Whitehall: Travels with my Father

In première: 22 september 2017 (Netflix)
Gebaseerd op de komische standpunten van Jack Whitehall. De serie volgt Jack, die de reis van zijn leven maakt met zijn vader, Michael. De twee reizen door Zuid-Oost Azië en ondergaan een reeks avonturen. De avonturen van zoon en vader Whitehall, mocht je daar geïnteresseerd in zijn.

De trailer:In première: 2 september 2017 (RTL 4)
Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Monic Hendrickx, de superster uit Penoza. Monic ging samen met 9 bekende Nederlanders naar Zweden. Samen moeten de BN’ers een fictieve moord oplossen, in een Fargo-achtig dorp. Niemand weet wat er precies gebeurd is, behalve 1 BN’er. Deze BN’er heeft zwijggeld gekregen van de dader en zal er alles aan doen om het onderzoek van de anderen te laten mislukken. Wordt de dader opgespoord? Een spel? In een Fargo-achtig dorp? Dat betekent even een kijkje nemen.

De trailer:


La Mante banner Meneer Vevie
In première: 4 september 2017 (TF1)
Jeanne Deber, bekend als ‘La Mante’, is een beroemde seriemoordenaar die meer dan twintig jaar lang Frankrijk terroriseerde. Zij wordt nu door de politie gedwongen om hen bij te staan om een seriemoordenaar die haar kopieert voor het gerecht te krijgen. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: zij wilt alleen samenwerken met Damien Carrot, haar zoon. Dat is nu echter een agent en hij weigert sinds haar arrestatie al het contact. Je moeder zou maar een zeer beruchte seriemoordenaar zijn. Stel die maar eens voor aan je vrienden.

De trailer:


Law & Order True Crime: The Menendez Murders banner meneer vevie
In première: 25 september 2017 (NBC)
Toen de broers Menendez gedaagd werden op nationale televisie voor de moord op hun ouders in Beverly Hills, werd hun verhaal een nationale obsessie. De eerste editie van deze anthologieserie kijkt naar de belangrijkste spelers, het misdrijf en het mediacircus. Verder gaat de serie gedetailleerd in op de rechtszaak en wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurde. NBC’s poging om mee te liften op het succes van American Crime Story. En toch ben ik benieuwd.

De trailer:


Liar banner meneer vevie
In première: 27 september 2017 (SundanceTV)
De chemie tussen Laura Neilson en Andrew Earlham mondt uit in een date. Deze date zal verstrekkende gevolgen hebben voor het stel, hun familie en vrienden, wanneer geheimen en leugens worden onthuld. Geheimen en leugens trekken je uiteindelijk altijd aan je kraag. Everytime.

Mijn recensie van Liar.

De trailer:


Me, Myself & I banner
In première: 25 september 2017 (CBS)
De 14-jarige Alex verhuist in 1991 van Chicago naar Los Angeles wanneer zijn moeder hertrouwt. Nu is Alex 40 jaar en stagneert zowel zijn privé-leven als zijn carrière. In 2042 beseft de dan 65-jarige Alex dat, als hij echt gelukkig wilt worden, hij afscheid zal moeten nemen van zijn bedrijf en terug moet naar zijn passie; dingen uitvinden. De serie kijkt naar deze belangrijke perioden in het leven van Alex en wij zien hoe Alex met deze momenten omgaat. Dat is een heleboel Alex.

De trailer:


The Orville banner
In première: 10 september 2017 (Fox)
Een ruimte-avontuur dat zich 400 jaar in de toekomst afspeelt. Centraal staat het ruimteschip genaamd The Orville. De crew, bestaande uit mensen en aliens, krijgen te maken met de wonderen en gevaren van de ruimte. Ondertussen proberen zij ook te dealen met de bekende en alledaagse dingen die het leven kenmerken. Hier ga ik zelf wel even naar gluren.

De trailer:
https://youtu.be/Yy9sKeCE8V0


Meisje van Plezier banner

In première: 10 september 2017 (Videoland)
Nadine heeft 2 kinderen met haar man Remco. Als huisvrouw heeft ze altijd voor hen klaargestaan. Dan verlaat Remco haar voor haar halfzus Xanna. Nadine gaat werken als escort girl en komt volledig tot bloei. Samen met een oude vriendin gaat ze op ontdekkingsreis binnen de escortwereld… Servicebeurt nodig? Nadine is at your service.

De trailer:


Rellik banner Meneer Vevie
In première: 11 september 2017 (BBC)
Rellik, killer achterstevoren gespeld, vertelt het verhaal van een seriemoordenaar achterstevoren. Het verhaal begint wanneer de moordenaar wordt opgepakt en gaat terug in de tijd naar wanneer de moorden begonnen. Ook naar deze serie ga ik hoogstwaarschijnlijk gluren. Ik ben niet de seriemoordenaar, though. 

Mijn recensie van Rellik.

De trailer:


Risky Rivers

In première: 4 september 2017 (NPO 3)
Wat gebeurt er wanneer twee bekende Nederlanders onervaren een boot instappen, de peddels pakken en samen een stroomversnelling induiken? In Risky Rivers gaan de kandidaten er vol voor. Van de gevaarlijke wildwaterrivieren in Nepal en Bosnië, tot het onbegaanbare junglewater in Suriname en van een rivier vol wildlife in Oeganda tot de zwaarbevuilde stadsrivier van Manilla. Stap niet met iedereen in een bootje.

De trailer:


Seal Team banner meneer vevie
In première: 27 september 2017 (CBS)
Falen is geen optie voor de Navy Seals, de meest elite legereenheden. Dit team voert levensgevaarlijke en risicovolle missies uit. Bij terugkomst ervaren zij dan weer een hele andere stress. Het houden van geheimen, opeens uitgezonden kunnen worden en de wetenschap dat elke missie hun laatste zou kunnen zijn, heeft grote invloed op hun gesteldheid en dat van hun gezin. Hun onbreekbare band en patriotisme zorgt er echter voor dat zij zich staande kunnen houden. Ik kijk de pilot, maar of ik verder kijk…

De trailer:


Spiral banner meneer vevie
In première: 6 september 2017
Een groep studenten komt erachter dat zij al hun hele leven zowel vrienden als vijanden zijn. Klinkt op zich redelijk.

De trailer:


Star Trek: Discovery banner meneer vevie
In première: 24 september 2017 (CBS All Access)
Het ruimteschip USS Discovery draagt de indentificatienummers NCC-1031. De serie Star Trek: Discovery zal zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series afspelen, in de normale tijdlijn (dus niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden). In tegenstelling tot de vorige series in de reeks, zal de hoofdrolspeler niet de kapitein maar een vrouwelijke lieutenant-commander zijn. Ik ben zelf nooit echt van Star Trek geweest, maar ik ga zeker een kijkje nemen.

De trailer:


Tin Star banner meneer vevie
In première: 7 september 2017 (Sky Atlantic)
De serie is gesitueerd in een afgelegen Canadese stad, waar de opening van een olieraffinaderij (gerund door de mysterieuze mevrouw Bradshaw) de stad introduceert aan drugsdealers, prostitutie en de georganiseerde misdaad. Politiecommissaris Jim Worth is belust op wraak na de moord op een familielid. Tim Roth in de hoofdrol (en een bijrol voor Christina Hendricks); dat zou dan toch tenminste de moeite waard moeten zijn…

De trailer:


The Vietnam War

In première: 17 september 2017 (PBS)
Filmmakers Ken Burns en Lynn Novick verhalen over de oorlog in Vietnam. De documentaireserie bevat commentaar van bijna 100 getuigen, inclusief vele Amerikanen die hebben gevochten in de oorlog en anderen die tegenstanders waren van de oorlog, zoals Vietnamese strijders en burgers uit het winnen en verliezende kamp. Als geschiedenis je ding is.

De trailer:


Young Sheldon banner Meneer Vevie
In première: 25 september 2017 (CBS)
Het is het jaar 1989 en wij maken kennis met de 9-jarige Sheldon Cooper. De serie toont ons de jonge jaren (de voiceover wordt gedaan door Jim Parsons, Sheldon van The Big Bang Theory) van een genie die niet wordt begrepen door zijn familie, klasgenoten en buren. Een spinoff van The Big Bang Theory was natuurlijk onvermijdelijk.

De trailer:


Written in Blood

In première: 3 september 2017 (CBS Reality)
Deze tiendelige serie brengt feiten en fictie samen via thriller-schrijver Simon Toyne. Toyne ontmoet andere bekende Britse misdaadschrijvers en heeft het met hun over hoe hun werk wordt geïnspireerd door echte misdrijven. Elke aflevering behandelt een ander misdrijf door middel van reconstructie, echte beelden, interviews met politieagenten die de desbetreffende zaken behandelden en toont ook familieleden, belangrijke getuigen en andere experts. Hier ben ik zelf nooit vies van.

De trailer:


Nieuwe series september 2017

Geef een reactie