De TV-series Tag meets Meneer Vevie

Was Meneer laatst aan het buurten op de website van Patricia van Mcurl.nl, komt hij een hele leuke tag tegen! Op z’n Nicki Minaj: “Ooh, my gosh. Look at that tag”! Ik kwam erachter dat De TV-series Tag oorspronkelijk van LadyBlueBerry is, dus daarom ook even een shout out naar haar.

Als serieliefhebber moest ik deze tag dus doen. Naast mijn zes maanden oude mini Meneer knuffelen en mijn koningin mevrouw Vevie liefhebben, is dit mijn favoriete bezigheid. Het lijkt mij dus heel tof om jullie een blik te geven in het serieleven van Meneer Vevie. En vooruit, ik voeg er nog een paar vragen aan toe.

Wat was de eerste serie die je volgde?

De TV-series Tag Carnivale Banner Meneer Vevie

Grappig genoeg kan ik mij niet de serie herinneren die ik als eerste volgde. Ik weet dat ik series als Saved by the Bell, Boy Meets World, The Fresh Prince of Bell-Air en Martin graag keek. Ik zat op zaterdag voor de buis om de animatieseries tijdens Telekids te begluren. Ik keek met mijn zus mee naar Melrose Place en Beverly Hills 90210. En ik keek met moeders en zus naar soaps als As the World Turns en The Bold and the Beautiful. Ik denk dat het volgen van series voor mij écht begon met Angel en Friends. Van Friends had ik zelfs de videobanden (yep, I’m that old). De eerste serie die ik volgde waar ik echt dacht van ‘wow, dit is écht goed’, was Carnivale van HBO. Het verhaal, de cinematografie, het acteerwerk en de wereld die werd neer gezet: ik werd er helemaal ingezogen. Vanaf toen kreeg ik door dat televisie niet onder hoeft te doen voor film. Mijn liefde voor series is sindsdien alleen maar gegroeid.

Wat is je favoriete serie ooit?

Justified Banner Meneer Vevie

Ik heb een paar favorieten. Breaking Bad is een serie die in de top vijf van elke serieliefhebber zou moeten staan. Het niveau van die serie is zo hoog, dat bijna elke serie erbij verbleekt. Naar mijn mening zijn er maar een paar series die in hetzelfde rijtje genoemd mogen worden. Tijdens het kijken had ik het gevoel dat ik naar een meesterwerk zat te kijken. Dat hier mensen aan het werk waren die echt hebben nagedacht over wat zij wilden neer zetten. Pure vakmanschap. Deadwood is ook een serie die wat mij betreft in dat rijtje thuishoort. Net als series als The Wire en The Sopranos die de kwaliteit van televisieseries eigenhandig hebben opgeschroefd. Justified is ook een serie die ik reken tot mijn favorieten en als een van de beste series die ik ooit gezien heb.

Een serie die mij echt op een emotioneel vlak raakte, is Friday Night Lights. De personages en de verhalen die verteld werden, maakten wat los in mij. Het is een serie over het leven, met herkenbare mensen en met situaties die jezelf ook zou kunnen meemaken. De serie heeft het over universele thema’s die, ongeacht of je wit, zwart of geel bent, belangrijk zijn. Parenthood is nog zo een serie, van de makers van Friday Night Lights, die heel erg bij mij resoneerde. Familieseries doen het goed bij mij. Als een serie ervoor zorgt dat je gaat geven om de personages en het je uitmaakt wat hen overkomt, dan komt het altijd dichterbij en beleef je de serie ook anders.

Wat is je favoriete koppel uit een tv-serie?

De TV-series Tag Kyle Chandler en Connie Britton Meneer Vevie

Ooh, hands down Kyle Chandler en Connie Britton als Eric en Tami Taylor in Friday Night Lights! Een perfect televisiekoppel. Een koppel waar je elke relatie naar zou willen modelleren. Het zijn twee mensen die echt van elkaar houden, dingen voor elkaar kunnen opgeven en steunpilaren zijn in hun gemeenschap. Het zijn mensen waar je naar opkijkt. Mensen die jezelf ook zou willen zijn. Het is het perfecte voorbeeld van wat een huwelijk kan zijn als je eerlijk tegen elkaar bent, communiceert en elkaar liefhebt. Jason Katims zet overduidelijk het prototype van een All American Family neer, maar toont ook dat je ervoor moet werken. Dat het geven en nemen is. Dat het niet vanzelf gaat. Ik zou ervoor tekenen om met mevrouw Vevie een toekomst te hebben als mr. en mrs. Coach.

Met welk personage zou je weleens op date willen?

Als het mocht van mevrouw Vevie, dan met de volgende personages. Rachel uit Suits mag me op elk moment van de dag bellen! CeCe uit New Girl mag mijn telefoonnummer ook opslaan. Mary Jane van Being Mary Jane, daar zeg ik ook geen nee tegen. Alex Parrish uit Quantico is natuurlijk ook een snoepje. Jessica Jones is misschien te sterk, maar I like strong women. Anika uit Empire: call me asap! Spreek desnoods mijn voicemail in. En als laatste: Lindsay uit You’re the Worst. Zo gek als een deur, maar een hele leuke dame om te zien. Er zijn er nog veel meer, maar helaas zijn volgens Marco Borsato de meeste dromen bedrog.

Welke series volg je op dit moment?

Jessica Jones Meneer Vevie

Dat zijn er simpelweg teveel. Oké, als ik zo naar de namen kijk: ik kijk veel te-veel televisie! Als ik alleen al kijk naar hoeveel afleveringen ik van sommige series moet inhalen, dan denk ik dat ik daar nooit aan toe zal komen. Ik zal er dus sommigen moeten laten vallen. Ik kan sommige series maanden niet kijken en er plotseling opeens weer mee beginnen. I’m all over the place, wat dat betreft. Maar dit zijn de series die ik op dit moment volg. Sommige van deze series zijn op dit moment niet op de buis, maar kijk ik wel zodra ze weer beginnen. En dan ben ik er vast een paar vergeten.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?

FNL Banner Meneer Vevie

Dan zeg ik Friday Night Lights! Ik kan er nog een paar noemen. Gelukkig zijn sommige series zoals FNL wel precies op hun hoogtepunt gestopt. Soms moet je als makers weten wanneer je moet stoppen. Soms moet je ook weten wanneer je iets moet laten rusten. Breaking Bad had gerust nog een aantal seizoenen kunnen doorgaan, maar vijf seizoenen is ook een mooi aantal, toch?! De serie kwam knallend ten einde en mede daardoor rekenen velen het tot een van de beste series aller tijden. Vervolgen kunnen ook de reputatie van de moederserie ten grabbel gooien.

Welke serie is te vroeg gecanceld?

Carnivale, Terriers, Lights Out en Deadwood zijn series die te vroeg zijn gecanceld! Ongetwijfeld. Dat zijn series die gerust nog enkele seizoenen hadden mogen doorgaan. Ik had ook graag nieuwe seizoenen gezien van Hung en How to Make it in America. Naar mijn mening zijn dit allemaal series die nog veel meer in hun mars hadden. Vooral eerstgenoemde series hadden nog hele mooie dingen kunnen doen. Het blijft eeuwig zonde dat die series niet langer op de buis waren.

Van welke serie ben je bang dat de makers te lang doorgaan?

TWD Banner Meneer Vevie

Dan zeg ik The Walking Dead. Luister, ik ben een fan van de serie. Ik ben echter niet het type kijker die door alles heen kan kijken, simpelweg omdat ik een fan ben. Als er iets niet goed is, durf ik dat te zeggen. Why sugarcoat it? Aan alles kun je zien dat de makers van plan zijn om de serie volledig uit te melken. Neem het hen eens kwalijk: het is de populairste serie op televisie! Alleen zie je nu al dat het verhaal onnodig wordt opgerekt en er elk seizoen redelijk wat fillers zijn. Ik las ergens dat ze van plan zijn om twaalf seizoenen van de serie te maken. De vraag is of dit de kwaliteit en de herinnering aan de serie (in reflectie) ten goede zal komen. Op een gegeven moment wordt elke serie repeterend en dat punt heeft The Walking Dead in een bepaalde mate ook al bereikt. De serie (en AMC) moet ervoor waken dat de commercie niet gaat regeren en dat zij het best mogelijke verhaal blijven vertellen. Op basis van sommige eerdere seizoenen, en grote delen van dit seizoen, ben ik daar niet echt van overtuigd.

Welke series zou je nu aan een ander aanraden?

Breaking Bad Banner Meneer Vevie

Ik zou zeggen probeer zoveel mogelijk klassiekers te zien, zoals The Wire, The Sopranos, Breaking Bad, Deadwood, The Shield, Mad Men, Justified en Friday Night Lights. Dat zijn allen series die een goed beeld geven van wat er mogelijk is op televisie en dat televisie allang niet meer onder doet voor film. Voor dit jaar zou ik zeggen: DaredevilParenthoodThe Americans, JustifiedJessica JonesMr. Robot en Fargo.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?

Parenthood Meneer Vevie Banner

Eigenlijk niet. Ik kijk zoveel series, dat het lijkt alsof ik daar geen tijd voor heb. Ik moet ook continu zoveel inhalen dat ik altijd wel wat te kijken heb. De series die ik op dit moment als eerste zou terugkijken zijn Friday Night Lights, Parenthood en Breaking Bad.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?

Under the Dome Banner Meneer Vevie

Quitting is not an option… zou ik willen zeggen, maar sommige series maken het mij moeilijk. Zo zou ik niet snel stoppen met The Walking Dead, maar de serie heeft het mij wel soms moeilijk gemaakt. Ik keek ook naar de laatste twee seizoenen van Sons of Anarchy met een moeilijk gezicht. Oja, ik ben gestopt met Under the Dome! Een afschuwelijk slechte serie, waar ik het idee had dat de makers van deze serie ons aan het uitlachen waren. Geen enkele moeite is gedaan om het ook maar een beetje kijkbaar te maken. Het eerste deel van het eerste seizoen ging nog, maar daarna werd de serie wat mij betreft een belediging voor de menselijke intelligentie.

Op welke serie ben je uiteindelijk afgeknapt?

Sons of Anarchy Banner Meneer Vev

Ik heb heel veel moeite gehad met de laatste seizoenen van Sons of Anarchy. Een serie die in het begin (vooral de eerste twee seizoenen) erg goed was, maar naarmate de seizoenen vorderde steeds minder werd. Personages werden steeds problematischer, hun gedragingen steeds onlogischer, de verhaallijnen gingen herhaaldelijk de verkeerde kant op en daardoor werd het uiteindelijk een serie die de weg kwijt raakte. Als je alleen al kijkt naar de editing (of het ontbreken daarvan) in de laatste seizoenen, dan hadden veel afleveringen veel korter kunnen duren. Het werd op een gegeven moment te veel van het goede. Dat bedoel ik absoluut niet op een positieve manier.

Heb je weleens een serie gehatewatched?

The Following Banner Meneer Vevie

Ja, treurig genoeg wel. Nachtmerrie-series als Hostages, The Following en Under the Dome. Vaak hoor je dan ‘waarom je niet gewoon stopt met een serie’. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je blijft toch benieuwd hoe het verder gaat en of de kwaliteit uiteindelijk toch omhoog gaat. Wat je eigenlijk aan het doen bent is jezelf gek maken, omdat je toch wel weet dat dit niet het geval zal zijn. Ik moet mijzelf dan ook voornemen om veel sneller te stoppen met series die ik niet de moeite waard vind.

Welke serie wil je nog graag zien?

De TV-series Tag Six Feet Under Meneer Vevie Banner

Ik heb de eerste aflevering van The Leftovers gezien, maar ben er nooit mee verder gegaan. Die serie wil ik zeker nog een kans geven. Een serie als Romanzo Criminale staat ook hoog op mijn verlanglijst. Ook series als Veep, Looking, Six Feet Under, Damages, NarcosSense8 en verschillende HBO-series die ik gemist heb wil ik zeker eens bekijken. Maar er is gewoon zoveel goede televisie op dit moment, dat het onmogelijk is om aan alles toe te komen.

Met welk personage zou je weleens van plek willen ruilen?

De TV-series Tag Kyle Chandler Meneer Vevie

Ik denk met Eric Taylor uit Friday Night Lights. Het is een positief personage dat positief in het leven staat. Mr. Coach heeft oog voor de belangrijke dingen in het leven. Het is een man die niet veel waarde hecht aan status. Iedereen krijgt een eerlijke kans. Het is een familieman. Een man waar je op kunt bouwen. Daarnaast is hij de coach van een sterk American Football team. Als ik dan toch met iemand mag ruilen, dan ruil ik graag met iemand die zo sympathiek is. Dan ruil ik graag met iemand waar ik naar kan opkijken.

8 Comments

 1. De protagonisten (m) december 3, 2015
  • Meneer Vevie december 4, 2015
 2. Patricia december 3, 2015
  • Meneer Vevie december 4, 2015
 3. Alexander Eleveld december 5, 2015
  • Meneer Vevie december 6, 2015
 4. Jessica december 21, 2015
  • Meneer Vevie december 23, 2015

Geef een reactie