De Emmy’s 2017: Wie gaat er winnen?

De Emmy’s 2017: wie gaat er winnen?

De genomineerden voor de Emmy Awards van 2017 zijn inmiddels bekend gemaakt. Er zitten, zoals gebruikelijk, weer aansprekende acteurs, regisseurs en series tussen. Elk jaar zal het voor de leden van de Academy weer moeilijk zijn om tot de genomineerden te komen. En elk jaar zullen televisievolgers, de media en het grote publiek weer kanttekeningen plaatsen. Je kunt simpelweg niet iedereen tevreden houden. Er zullen namen bijstaan die het volgens sommigen niet verdienen, of er zullen namen ontbreken die het wel verdiend zouden hebben. At the end of the day moet je gewoon vrede hebben met de uitkomst.

Alle genomineerden doen natuurlijk hun stinkende best om genomineerd te worden. Toegegeven, ik ben niet van iedereen even gecharmeerd. Dat hoeft ook niet. Elk jaar (hetzelfde met de Oscars) moeten we gewoon blij zijn met onze favorieten die wél zijn genomineerd. Meer kun je er namelijk toch niet van maken. Wie gaat er echter winnen? Ook ik heb zo mijn voorkeuren. Ik zal daarom aangeven wie ik verwacht dat er gaat winnen (groen) en wie ik graag dat glimmend beeldje mee naar huis zie nemen (rood). Als de verwachte winnaar hetzelfde is als mijn gehoopte winnaar, dan gaan we voor de kleur blauw. Ik richt mij wel alleen op de ‘belangrijkste’ categorieën.


Drama Series (Beste dramaserie)
Better Call Saul (AMC)
The Crown (Netflix)
The Handmaid’s Tale (Hulu)
House of Cards (Netflix)
Stranger Things (Netflix)
This Is Us (NBC)
Westworld (HBO)

The Handmaids Tale banner Meneer Vevie

The Handmaid’s Tale is wat mij betreft tot nu toe de beste nieuwe serie van 2017. Better Call SaulThis Is Us en The Crown zijn prachtige series en ik zou er zeker niet van opkijken als de makers van een van deze series naar het podium lopen. Als This Is Us wint zou dat veel betekenen, aangezien het de laatste jaren niet vaak voorkomt dat een serie van een netwerkzender (ABC, CBS, Fox, NBC of The CW) de meest prestigieuze prijs wint. This Is Us is ook een van de laatste series van een netwerkzender dat zo een impact heeft gemaakt in Amerika. Stranger Things is een heerlijke serie, maar beste dramaserie? Uhm… Nee. House of Cards wil ik het niet eens over hebben en voor Westworld komt het wat mij betreft nog veel te vroeg.


Comedy Series (Beste comedyserie)
Atlanta (FX)
Black-ish (ABC)
Master of None (Netflix)
Modern Family (ABC)
Silicon Valley (HBO)
Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix)
Veep (HBO)

Atlanta banner Meneer Vevie

Atlanta is hoogstwaarschijnlijk de frontrunner, de Usain Bolt zonder hamstringblessure onder deze series. Gaat ‘ie niet naar Atlanta, dan mag het glimmende beeldje het liefst naar Master of None of Black-ishVeep won vorig jaar, dus dat is ook een grote kanshebber. Modern FamilySilicon Valley en Unbreakable Kimmy Schmidt zijn bij voorbaat kansloos.


Drama Actress (Beste actrice in een dramaserie)
Viola Davis (How to Get Away with Murder)
Claire Foy (The Crown)
Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale)
Keri Russell (The Americans)
Evan Rachel Wood (Westworld)
Robin Wright (House of Cards)

Elisabeth Moss The Handmaid's Tale Meneer Vevie

Dit zijn stuk voor stuk allemaal uitstekende actrices die puik werk hebben geleverd. Elisabeth Moss gaat er echter met het beeldje van door. De buzz rond The Handmaid’s Tale is real en het is een serie die de gemoederen flink bezighoudt. Na 5 keer genomineerd te zijn voor haar rol in Mad Men, is het nu wel raak voor Moss. Toch zal Moss moeten uitkijken voor Claire Foy, die al een Golden Globe en Screen Actors Guild Award mee naar huis nam voor deze rol.


Drama Actor (Beste acteur in een dramaserie)
Sterling K. Brown (This Is Us)
Anthony Hopkins (Westworld)
Bob Odenkirk (Better Call Saul)
Matthew Rhys (The Americans)
Liev Schreiber (Ray Donovan)
Kevin Spacey (House of Cards)
Milo Ventimiglia (This Is Us)

Sterling K. Brown This is us

Anthony Hopkins… Really? Zoveel boeiends had hij ook weer niet te doen in Westworld. Rhys en Odenkirk zullen zeker ook geen onverdiende winnaars zijn. Schreiber is oké, maar Ray Donovan is een serie die te veel onder de radar vliegt qua media-aandacht. Sterling K. Brown is constant de beste acteur in This Is Us, it’s not even close. Milo Ventimiglia is ook goed in This Is Us, maar come on… Sterling K. Brown is simpelweg een betere acteur. Ik geef Brown de beste kans.


Comedy Actor (Beste acteur in een comedyserie)
Anthony Anderson (Black-ish)
Aziz Ansari (Master of None)
Zach Galifianakis (Baskets)
Donald Glover (Atlanta)
William H. Macy (Shameless)
Jeffrey Tambor (Transparent)

Donald Glover won al een Golden Globe voor Atlanta en recent nog een TCA Award (Television Critics Association Award). Glover gaat ‘em winnen.


Comedy Actress (Beste actrice in een comedyserie)
Pamela Adlon (Better Things)
Tracee Ellis-Ross (Black-ish)
Jane Fonda (Grace and Frankie)
Lily Tomlin (Grace and Frankie)
Allison Janney (Mom)
Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Kan Tracee Ellis-Ross de ongenaakbare Julia Louis-Dreyfus stoppen? De laatste jaren ging de prijs naar Louis-Dreyfus en niemand hoeft verbaasd te zijn als zij de prijs dit jaar weer pakt. Jane Fonda en Lily Tomlin doet het geen goed dat ze allebei zijn genomineerd voor Grace and FrankieDit gaat tussen Ross en Louis-Dreyfus.


Limited Series (Beste gelimiteerde serie)
Big Little Lies (HBO)
Fargo (FX)
Feud: Bette and Joan (FX)
The Night Of (HBO)
Genius (National Geographic)

Big Little Lies banner Meneer Vevie

Big Little Lies en Feud: Bette and Joan: in de ene hoek staan Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley en Laura Dern, in de andere hoek staan Susan Sarandon en Jessica Lange. Dat zijn geen misselijke actrices, guys. Ik ga echter voor Big Little Lies. Laatstgenoemde kreeg meer media-aandacht en daar gaat ook mijn voorkeur naar uit. Ik kon Big Little Lies erg waarderen en van mij mag er zeker een tweede seizoen komen. Fargo en The Night Off zijn ook geen misselijke series, natuurlijk. Ook in deze categorie geldt dus dat niemand verbaasd hoeft te zijn als een andere genomineerde de prijs pakt. Ik acht alleen Genius kansloos.


Limited Series Actor (Beste acteur in een gelimiteerde serie)
Riz Ahmed (The Night Of)
Benedict Cumberbatch (Sherlock: The Lying Detective)
Robert De Niro (The Wizard of Lies)
Ewan McGregor (Fargo)
Geoffrey Rush (Genius)
John Turturro (The Night Of)

Goede acteurs, goede rollen. Riz Ahmed en John Turturro waren uitstekend in The Night Of. Nadeel is wel dat de serie ‘ouder’ (2016) is dan de meeste andere genomineerden. Een Fargo, bijvoorbeeld, is recenter en zal bij veel stemmers eerder een belletje doen rinkelen. Dat Ewan McGregor een dubbele rol speelt, zal het ook vast goed doen. Ik ga voor Ewan McGregor.


Limited Series Actress (Beste actrice in een gelimiteerde serie)
Carrie Coon (Fargo)
Felicity Huffman (American Crime)
Nicole Kidman (Big Little Lies)
Jessica Lange (Feud)
Susan Sarandon (Feud)
Reese Witherspoon (Big Little Lies)

Vier Oscarwinnaars in een categorie. Well, damn! Felicity Huffman werd genomineerd voor een Oscar voor de film Transamerica. Carrie Coon lijkt wat dat betreft de vreemde eend in de bijt. Dat is echter te simpel gesteld, want Coon was fantastisch in Fargo en The Leftovers. Daarnaast won zij recent nog een TCA Award voor haar werk in laatstgenoemde series. En toch denk ik dat Nicole Kidman op kop zwemt.


Supporting Actor in a Drama Series (Beste mannelijke bijrol in een gelimiteerde serie)
John Lithgow (The Crown)
Jonathan Banks (Better Call Saul)
Mandy Patinkin (Homeland)
Michael Kelly (House of Cards)
David Harbour (Stranger Things)
Ron Cephas Jones (This Is Us)
Jeffrey Wright (Westworld)

Jonathan Banks, Michael Kelly, David Harbour, Jeffrey Wright en Mandy Patinkin streep ik meteen door. Banks is top in Better Call Saul, maar collega Michael McKeen had deze nominatie meer verdiend. Ron Cephas Jones was een van de beste dingen van het eerste seizoen van This Is Us, maar ik denk dat John Lithgow het beeldje in ontvangst mag nemen. Hij won al een Screen Actors Guild Award voor The Crown en was genomineerd voor een Golden Globe. Deze is voor Lithgow.


Supporting Actress in a Drama Series (Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie)
Ann Dowd (The Handmaid’s Tale)
Samira Wiley (The Handmaid’s Tale)
Uzo Aduba (Orange Is the New Black)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)
Chrissy Metz (This Is Us)
Thandie Newton (Westworld)

Goede actrices allemaal, hoor. Uzo Aduba mocht de afgelopen twee jaar al het beeldje mee naar huis nemen. Samira Wiley en Chrissy Metz waren goed in The Handmaid’s Tale en This Is Us, maar er zijn andere actrices in ‘hun’ series die het wat mij betreft beter deden. Toch geef ik Chrissy Metz een hele goede kans. Thandie Newton maakt ook veel kans, aangezien zij en Evan Rachel Wood het beste werk leverden in Westworld. Maar karakteractrice Ann Dowd is simpelweg een geweldige actrice. Net als Margo Martindale (JustifiedThe Americans) is het een actrice waar je eigenlijk altijd op kunt rekenen. Ik gun het je, Ann. Als ik reëel ben, gaat dit waarschijnlijk tussen Chrissy Metz en Thandie Newton. Westworld is 22 keer genomineerd en de serie gaat zeker beeldjes mee naar huis nemen. Ook een beeldje voor het acteerwerk. Dat zou dus best Thandie Newton kunnen zijn.

Supporting Actor in a Comedy Series (Beste mannelijke bijrol in een gelimiteerde serie)
Alec Baldwin (Saturday Night Live)
Louie Anderson (Baskets)
Ty Burrell (Modern Family)
Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt)
Tony Hale (Veep)
Matt Walsh (Veep)

Ik kijk zelf niet naar Saturday Night Live, maar volgens velen is Alec Baldwin de gedoodverfde favoriet. Aangezien Hollywood grotendeels een hekel heeft aan Trump en Baldwin Trump vaak in skits op de hak neemt, ga ik zelf ook voor Baldwin. Hollywood really hates Trump, guys! Ik ook, trouwens.


Supporting Actress in a Comedy Series (Beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie)
Kate McKinnon (Saturday Night Live)
Vanessa Bayer (Saturday Night Live)
Leslie Jones (Saturday Night Live)
Anna Chlumsky (Veep)
Judith Light (Transparent)
Kathryn Hahn (Transparent)

Kate McKinnon gaat ‘em winnen.


Supporting Actor in a Limited Series or Movie (Beste mannelijke bijrol in een gelimiteerde serie of televisiefilm)
Bill Camp (The Night Of)
Alfred Molina (Feud: Bette and Joan)
Alexander Skarsgård (Big Little Lies)
David Thewlis (Fargo)
Stanley Tucci (Feud: Bette and Joan)
Michael K. Williams (The Night Of)

Dit is een moeilijke categorie en eigenlijk niet te voorspellen. Dat ga ik dus ook niet doen. Ik ga er alleen van uit dat Skarsgård niet wint. Het was een goede rol, maar een Emmy-nominatie is wellicht te veel eer. Ik ben wel altijd fan geweest van het werk van Michael K. Williams. Wat mij betreft had Williams allang zo een beeldje moeten hebben voor, bijvoorbeeld, The Wire of Boardwalk Empire. Ik hoop dat Michael K. Williams wint.


Supporting Actress in a Limited Series or Movie (Beste vrouwelijke bijrol in een gelimiteerde serie of televisiefilm)
Judy Davis (Feud: Bette and Joan)
Laura Dern (Big Little Lies)
Jackie Hoffman (Feud: Bette and Joan)
Regina King (American Crime)
Michelle Pfeiffer (The Wizard of Lies)
Shailene Woodley (Big Little Lies)

Dit is ook een hele moeilijke categorie. Regina King won het beeldje de afgelopen jaren en zij maakt ook dit jaar weer een goede kans. Ik heb echter toch het idee dat Laura Dern ‘em pakt. Dern is al zes keer genomineerd geweest. Zes keer! Dat betekent natuurlijk niet dat zij het beeldje moet winnen. Haar werk in Big Little Lies was in ieder geval goed genoeg om serieus in aanmerking te komen. Croupier, ik ga all-in op Laura Dern.


Directing for a Comedy Series (Regie voor een comedyserie)
Donald Glover (Atlanta)
Jamie Babbit (Silicon Valley)
Mike Judge (Silicon Valley)
Morgan Sackett (Veep)
David Mandel (Veep)
Dale Stern (Veep)

Dat was een hele goede aflevering van Atlanta, Donald Glover. De andere twee genomineerden gaan stemmen delen, dus dit beeldje gaat met jou mee.


Directing for a Drama Series (Regie voor een dramaserie)
Vince Gilligan (Better Call Saul)
Stephen Daldry (The Crown)
Reed Morano (The Handmaid’s Tale)
Kate Dennis (The Handmaid’s Tale)
Lesli Linka Glatter (Homeland)
The Duffer Brothers (Stranger Things)
Jonathan Nolan (Westworld)

The Handmaids Tale banner Meneer Vevie

Dit is een hele competitieve categorie. Iedereen was vorig jaar verliefd op Stranger Things, dus The Duffer Brothers zou kunnen. Stranger Things gaat hoe dan ook beeldjes mee naar huis nemen. Maar wordt het ook dit beeldje? Lesli Linka Glatter (geweldige regisseuse) geef ik de minste kans. Ik ga voor Reed Morano, ondanks dat het hem niet goed uitkomt dat The Handmaid’s Tale twee nominaties in deze categorie heeft.


Directing for a Limited Series, Movie or Dramatic Special (Beste regie voor een gelimiteerde serie of televisiefilm)
Jean-Marc Vallee (Big Little Lies)
Noah Hawley (Fargo)
Ryan Murphy (Feud: Bette & Joan)
Ron Howard (Genius)
James Marsh (The Night Of)
Steve Zaillian (The Night Of)

Ook hier zitten geen koekenbakkers tussen. Wie het beeldje ook mee naar huis neemt; je kunt er weinig van zeggen. Ik denk echter dat Big Little Lies een van de grote winnaars wordt, zodoende ga ik voor Jean-Marc Vallee.


Writing for a Comedy Series (Beste script voor een comedyserie)
Donald Glover (Atlanta)
Stephen Glover (Atlanta)
Aziz Ansari en Lena Waithe (Master of None)
Alec Berg (Silicon Valley)
Billy Kimball (Veep)
David Mandel (Veep)

De Thanksgiving-aflevering van het tweede seizoen van Master of None is een van de beste afleveringen dit jaar. Just fantastic. Ik kan mij geen andere winnaar voorstellen.


Writing for a Drama Series (Beste script voor een dramaserie)
Joe Weisberg en Joel Fields (The Americans)
Gordon Smith (Better Call Saul)
Peter Morgan (The Crown)
Bruce Miller (The Handmaid’s Tale)
The Duffer Brothers (Stranger Things)
Lisa Joy en Jonathan Nolan (Westworld)

The Handmaids Tale banner Meneer Vevie

The Handmaid’s TaleThe Handmaid’s Tale en nog eens The Handmaid’s Tale. Nog niet gezien? Meteen gaan kijken. Vamos!


Writing for a Limited Series, Movie or Drama (Beste script voor een gelimiteerde serie of televisiefilm)
David E. Kelley (Big Little Lies)
Charlie Brooker (Black Mirror: San Junipero)
Noah Hawley (Fargo)
Ryan Murphy (Feud: Bette and Joan)
Jaffe Cohen, Michael Zam en Ryan Murphy (Feud: Bette and Joan)
Richard Price en Steven Zaillian (The Night Of)

David E. Kelley is wellicht Mr. Emmy. Die man heeft meer beeldjes thuis, dan hij kinderen heeft. Tja, ik zie Big Little Lies gewoon flink huishouden. Heb ik zelf niks op tegen.


Guest Actor in a Comedy Series (Gastacteur in een comedyserie)
Riz Ahmed (Girls — All I Ever Wanted)
Matthew Rhys (Girls — American Bitch)
Dave Chappelle (Saturday Night Live — Host: Dave Chappelle)
Lin-Manuel Miranda (Satuday Night Live — Host: Lin-Manuel Miranda)
Tom Hanks (Saturday Night Live — Host: Tom Hanks)
Hugh Laurie (Veep — Blurb)

Tom Hanks is de grootste naam, maar ik heb eigenlijk echt geen idee wie gaat winnen. Ik laat deze categorie daarom maar open. Als ik zou moeten gokken… Uhm… Tom Hanks?


Guest Actor in a Drama Series (Gastacteur in een dramaserie)
Ben Mendelsohn (Bloodline — Part 32)
BD Wong (Mr. Robot — eps2.3_logic-b0mb.hc)
Hank Azaria (Ray Donovan — Norman Saves the World)
Denis O’Hare (This Is Us — Last Christmas)
Brian Tyree Henry (This Is Us — Memphis)
Gerald McRaney (This Is Us — The Big Day)

Ben Mendelsohn won vorig jaar. De kans is groot dat hij dit jaar weer wint, hoor. Ik hoop echter dat Gerald McRaney wint. Hij is een van de redenen waarom de pilot van This Is Us zo jammie is. Go, Gerald!


Guest Actress in a Comedy Series (Gastacteur in een comedyserie)
Wanda Sykes (Black-ish — Lemons)
Carrie Fisher (Catastrophe — Episode 6)
Becky Ann Baker (Girls — Gummies)
Angela Bassett (Master of None — Thanksgiving)
Kristen Wiig (Saturday Night Live — Host: Kristen Wiig)
Melissa McCarthy (Saturday Night Live — Host: Melissa McCarthy)

Zoals gezegd, Thanksgiving is een van de beste televisieafleveringen van dit jaar. Ik hoop van harte dat Angela Bassett wint. Kijk echter niet vreemd op wanneer Carrie Fisher wordt geëerd voor haar werk in Catastrophe. Maar ik duim voor je, mevrouw Bassett.


Guest Actress in a Drama Series (Gastactrice in een dramaserie)
Alison Wright (The Americans — The Soviet Division)
Alexis Bledel (The Handmaid’s Tale — Late)
Cicely Tyson (How to Get Away with Murder — Go Cry Somewhere Else)
Ann Dowd (The Leftovers — The Most Powerful Man In The World (And His Identical Twin Brother))
Laverne Cox (Orange is the New Black — Doctor Psycho)
Shannon Purser (Stranger Things — Chapter Three: Jolly, Holly)

Karakteractrice Ann Dowd is dit jaar twee keer genomineerd. Dit beeldje geef ik aan jou, Ann.


 

Geef een reactie