De 5 series van september (2017)

De 5 series van september (2017)

De 5 series van september (2017): Zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series in de aanbieding: Nieuwe series in september. Dit waren overigens de furious 5 van vorige maand: de 5 series van augustus (2017). En nu terug naar het hoofdgerecht ———> Hier zijn de hot 5 van deze maand:


The Deuce banner meneer vevie
In première: 10 september 2017 (HBO)

Het verhaal

The Deuce vertelt het verhaal van de legalisatie, en de opkomst, van de pornoindustrie in New York. Het speelt zich af in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. De serie schetst hoe de opkomst van HIV, het geweld gedurende de cocaïne-epidemie en de markt in onroerend goed een eind hebben gemaakt aan het tijdperk.

Waarom The Deuce?

Daarop zou je makkelijk kunnen antwoorden: ‘It’s not tv, it’s HBO’. Nee, The Deuce ziet er gewoon goed uit. James Franco en Maggie Gyllenhaal vertolken de hoofdrollen en het tijdperk dat de serie belicht is interessant. De opkomst van HIV/Aids, de cocaïne/crack-epidemie en het instorten van de markt, waren hot topics in de 80’s. Ik ben zelf een 80’s baby en ik ben altijd geïnteresseerd in dit tijdperk. The Deuce is een serie met zoveel talent voor en achter de schermen, dat het bijna niet mis kan gaan. Het wordt hoe dan ook een serie die je zou moeten kijken. Daarom dus The Deuce.

De trailer

Geef een reactie