De 5 series van oktober (2017)

De 5 series van oktober (2017)

De 5 series van oktober (2017): zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series in de aanbieding. Dit waren overigens de furious 5 van vorige maand: de 5 series van september (2017). En nu terug naar het hoofdgerecht ———> Hier zijn de slick 5 van deze maand:


Lore
In première: 13 oktober 2017 (Amazon)

Het verhaal

Lore is een anthologieserie gebaseerd op de gelijknamige podcast van Aaron Mahnke. De serie gaat over de waargebeurde gebeurtenissen die onze grootste nachtmerries hebben voortgebracht. Drama, animatie, archief en narratief wordt gebruikt om te onthullen hoe werkelijk onze horror legendes, zoals vampieren en weerwolven, zijn.

Waarom Lore?

Ik houd van dit genre. Hier kun je mij echt wakker voor maken. Lore vertelt 6 angstaanjagende, losstaande, verhalen. Daarvoor heeft de serie een rijtje interessante acteurs weten te strikken die wij op vrijdag de 13e kunnen bewonderen. De trailer ziet er indrukwekkend uit. Het is echt zo een trailer die enthousiasmeert en wat mij betreft kan Lore niet snel genoeg beginnen. Nou heb ik geluk, want ik heb gelukkig de screeners van de eerste afleveringen al binnen. Gaat dat zien, mensen!

De trailer

Geef een reactie