Zoe Ever After – Pilot

Voor mij geen Zoe Ever After

Brandy Norwood zal voor velen bekender zijn onder de naam ‘Brandy’. De R&B zangeres die vroeger grote hits scoorde. De wat ouderen onder ons kennen Brandy misschien ook nog van de serie Moesha. In Zoe Ever After speelt Brandy de alleenstaande moeder Zoe Moon. Mevrouw Moon is getrouwd met een beroemde bokser, maar zij leven momenteel gescheiden. Haar man Gemini Moon (Dorian Missick) kon zijn slurf namelijk niet in zijn broek houden. Heeft vervolgens lopen boksen met de edele delen van meerdere vrouwen. Elke sterke vrouw zet dan natuurlijk haar man bij het vuilnis. Dat mag je dus ook verwachten van Zoe.

Zoe Ever After is het verhaal van een sterke vrouw die op eigen benen leert staan. Van een vrouw die altijd in de schaduw van haar man heeft gestaan. De serie toont een Zoe die haar dromen probeert te realiseren (zij start haar eigen cosmeticabedrijf). Die het zat is om op de tweede plaats te staan. Meneer kan je daarom niks kwalijk nemen, Zoe. Zij en haar man leven nu al een jaar gescheiden en hun scheiding is maar een formaliteit. Hun relatie valt niet meer te redden. Zoe is zelfs weer aan het daten geslagen.

Wanneer je ziet hoe de pilot haar soon to be ex-man neerzet, dan is het logisch dat de twee uit elkaar zijn. Gemini is de stereotype atleet die een meter boven de grond zweeft en zoveel vrouwen heeft dat hij een GGD-kliniek in zijn logeerkamer heeft. Zoe Ever After doet er goed aan om iets meer nuance aan dit personage te overhandigen, want hij heeft nu voornamelijk eenzijdig materiaal in zijn handen. De collega’s van Zoe komen ook rechtstreeks uit het ‘standaard personages voor televisie 101 handboek’.

Brandy Norwood en Dorian Missick doen het zeker niet onverdienstelijk, maar Zoe Ever After weet nergens te verrassen. Deze multicam-comedy (ja, die maken ze dus nog) kijkt makkelijk weg, dat wel. Het is absoluut geen vervelende zit. Het probleem is dat je tijdens het kijken doorkrijgt dat dit niet iets is waar je wekelijks voor hoeft aan te schuiven. Er gebeurt niks opmerkelijks dat echt de aandacht vasthoudt. Dat je als kijker nieuwsgierig maakt naar de tweede aflevering. Er loopt niemand op het scherm waarvan ik denk: ‘ik ben benieuwd hoe het je zal vergaan’. Dit is je type sitcom uit de jaren negentig, die waarschijnlijk daar had kunnen blijven.

Zoe Ever After BET Banner Meneer Vevie

Dat is jammer, want ik gun Brandy alles. Ik heb haar muziek vroeger regelmatig gedraaid en sommige van haar deuntjes hoor ik nog zo nu en dan voorbij komen in mijn playlist op Spotify. Ik zie haar daarnaast graag acteren. Dit is een goed project voor haar, maar geen project dat echt hoge ogen zal gooien. Zendergenoot Being Mary Jane heeft wat dat betreft veel meer in de melk te brokkelen. Voorlopig is Zoe Ever After achtergrond televisie. Een ever after met Meneer Vevie is daarom zo goed als uitgesloten.

De trailer:

Geef een reactie