Wynonna Earp – Eerste afleveringen

Wynonna Earp is geen hoogvlieger

Westerns! Meneer is dol op westerns. Ik heb al menig cartooneske boef neergeknald met mijn denkbeeldige Colt. Het tijdperk spreekt mij aan. De heroïek. De badassery. Als het goed wordt uitgevoerd, dan is het bruisend, kleurrijk en enorm boeiend. Kijk maar naar een all time great als Deadwood. Luister, ik ga hier natuurlijk niet zeggen dat Wynonna Earp dat niveau ambieert. Dit is een serie die duidelijk met een knipoog wordt gemaakt. De serie weet dat het cheesy is. Corny zelfs. Maar goed, dat is in principe een guilty pleasure. Een guilty pleasure is namelijk ook niet goed. Doordat het op een aangename manier matig (of gewoon slecht) is, kun je je er toch mee vermaken. Wynonna Earp moet wat dat betreft nog de nodige obstakels overhoop schieten wil deze serie echt een guilty pleasure worden.

De titelheldin (Melanie Scrofano) keert na een lange afwezigheid weer terug naar Purgatory. Zij is het achterkleinkind van de legendarische revolverheld Wyatt Earp. Wynonna heeft haar lot jarenlang proberen te ontlopen, maar eenmaal terug in Purgatory beseft zij al snel dat zij de enige is die het kwaad kan bestrijden. Wyatt Earp heeft namelijk zevenenzeventig mensen naar het hiernamaals geschoten. Al deze personen/demonen worden ‘revenants’ genoemd. Zij zitten achter Wyatts revolver, genaamd Peacemaker, aan. Wynonna zal in de strijd tegen de revenants bijgestaan worden door haar jongere zus Waverley en agent Dolls, een speciaal agent van een geheime organisatie genaamd Black Badge.

So far so good. Althans, van goed is er tot nu toe geen sprake. Meneer kon Wynonna Earp namelijk niet echt waarderen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige comics van Beau Smith. Voor kwaliteit moet je hier zoals gezegd niet zijn. Als je naar de trailer kijkt weet je meteen wat voor type serie dit is. Daar is, trouwens, helemaal niks mis mee. Wynonna Earp weet namelijk voor welke toon de serie gaat. Als kijker krijg je een goed idee van wat deze serie wilt belichten. Helaas schiet de uitvoering wat mij betreft tekort.

Dit is een serie die je in het rijtje ‘guilty pleasure’ zou scharen. Het is echter niet fout, leuk of wat dan ook genoeg. Melanie Scrofano is het enige lichtpuntje als Wynonna. Scrofano brengt de badassery die je van dit personage mag verwachten. Ze lijkt haar rol te spelen met een knipoog en weet het daardoor te verkopen. Scrofano is echt goed gecast als mevrouw Earp. Helaas is de rest om haar heen alles behalve overtuigend. Jongere zus Waverley (Dominique Provost-Chalkley) komt nog redelijk uit de verf, maar Dolls (Shamier Anderson) weet he-le-maal niet te overtuigen. Anderson geeft een saaie performance. Amerikanen zeggen dan bland. Meneer zegt saai, smakeloos. Zonder sju.

De productiewaarden liggen ook niet bepaald hoog, maar daar ben ik coulanter voor. Het is een serie van Syfy en hun budget ligt nou eenmaal wat lager. Laten wij dat dus door de vingers zien. De boeven zijn echter wel heel erg eendimensionaal. Het lijkt alsof iemand poppetjes van karton heeft uitgeknipt en hen op het scherm heeft geflikkerd. Elke boef tot nu toe is zwaar inwisselbaar. Het verhaal en de verhaallijnen geven mij ook geen vlinders in de buik. Deze serie zou vermakelijker moeten zijn dan het is. Er zouden meer dingen in het voordeel van deze serie moeten spreken, waardoor je alles wat niet werkt door de vingers kan zien. Dat kan helaas niet. Zelfs niet als je je rechterhand nu voor je gezicht houdt en door je vingers probeert te kijken.

Wynonna Earp Banner Meneer Vevie

Ik ergerde mij ook aan Wynonna die een aantal keer heel nonchalant omging met haar geliefde revolver. Het object waar iedereen achter aan zit, laat mevrouw gewoon lekker slingeren. Dat ding ligt lekker een dutje te doen op de bar in het zicht van loerende oogjes. That does not make sense! Nee, Wynonna Earp laat ik aan mij voorbij gaan. Misschien wordt dit uiteindelijk de guilty pleasure waar wij recht op hebben. Op dit moment is dit echter niet de serie die wij verdienen. Mocht dit gerechtje toch nog smakelijk worden, dan weten jullie mij te vinden. Op dit moment moonwalk ik richting een andere serie. Ik ben al te lang op bezoek in Purgatory.

De trailer:

 

 

4 Comments

  1. Dirk april 16, 2016
    • Meneer Vevie april 16, 2016
  2. Tom de Groot september 10, 2017

Geef een reactie