Recensie: Wanted – Episode 1 (Pilot)

Wanted weet niet te overtuigen

Wat ben jij nou voor een vent? Je laat je dame s’avonds alleen wachten op de bus? Dat je haar alleen laat wachten op de bus is geen zonde, alleen ziet het er daar niet echt veilig uit. Daar komen Lola (Rebecca Gibney) en Chelsea (Geraldine Hakewill) in Wanted al snel achter. Kom je net van je werk, maak je dit soort ongein mee! Lola en Chelsea zijn eerst getuige van een moord en staan daarna al snel tegenover een gemaskerde man met een vuurwapen. Niet lang daarna liggen zij samen in de kofferbak. Lekker knus tegen elkaar aan. Dit is niet zoals zij hun avond hadden voorgesteld. Meneer geeft hen geen ongelijk.

Wanted is een Australische serie van de zender Seven Network. De serie komt op het volgende neer: twee vreemden moeten op elkaar vertrouwen om het gespuis dat achter hen aan zit voor te blijven. Lola en Chelsea zijn dood normale vrouwen. Zij hebben niet voor dit getekend. Al hoewel, ervan door gaan met het geld van criminelen is zelden een verstandige keuze geweest. Als je als kijker dus nieuwsgierig bent naar hoe beide vrouwen uit de handen blijven van hun achtervolgers; dan ben je hier aan het juiste adres.

Rebecca Gibney en Geraldine Hakewill zijn niet onverdienstelijk als Lola en Chelsea. Gibney komt goed uit de verf als de moedige van de twee. Lola is het type dat niet op haar mondje is gevallen. Het is het type vrouw dat voor zichzelf opkomt en zich goed staande weet te houden. Die eigenschappen zullen dus nu zeker van pas komen. Maar, als Lola de pittige is… dan is Chelsea de niet-zo-pittige, natuurlijk! Wanted is niet alleen met deze rolverdeling volgens het boekje.

De serie wordt al snel een standaardoefening. Wanted heb je al vaker gezien. Belangrijker: je hebt de betere versie van Wanted vast al eens gezien. De eerste aflevering van deze serie is geen vervelende zit, maar een vreugdedansje zit er ook zeker niet in. De serie slaagt er niet in om je echt nieuwsgierig te maken naar het vervolg. Het wordt nergens echt interessant. Het is allemaal vrij cliché. Degenen die achter de dames aanzitten gaan nou niet bepaald doordacht te werk. Ik vroeg mij regelmatig af hoe deze figuren niet al eerder door de mand zijn gevallen. Hun handelingen getuigen niet van enige skills of competenties. Deze twee vrouwen zijn toch geen formidabele tegenstanders?

Wanted Banner Meneer Vevie

Elke serie die het plot vordert met de incompetentie van bepaalde personages, kan ik niet waarderen. In het geval van Wanted is het ook gewoon idioot. Natuurlijk is de serie meteen afgelopen als Lola en Chelsea in de kraag gevat worden. Dat snap ik. Maar de dames gaan niet heel inventief te werk. Er is geen enkele reden waarom deze dames in staat zouden moeten zijn om iedereen een loer te draaien. Ik ga dus niet afleveringen lang kijken naar hoe deze dames op vrije voeten blijven, omdat hun belagers simpelweg hun werk niet doen. Ain’t nobody got time for that.

De trailer:

 

Geef een reactie