Vlucht HS13 – Vierde aflevering

Vlucht HS13 – Vierde aflevering: Liv komt nog meer te weten over Simon

Korte samenvatting

LET OP: dit artikel bevat spoilers. Een nationaal rechercheteam verschijnt bij Liv op de stoep. Zij zijn op zoek naar aanwijzingen die hen meer kunnen vertellen over de crash. Liv slaagt er in om met de telefoon van Simon weg te komen en niet veel later gaat de telefoon over. De oude man is aan de andere kant van de lijn en vraagt naar Simon. Niet veel later komt Liv te weten dat Simon wordt gezien als mogelijke terrorist. Liv en Erik komen op een gegeven moment bijna aan bij de blokhut waar Leyla wordt vastgehouden. Erik krijgt echter een telefoontje en zij keren weer terug.

In Iran wordt er in het begin van de aflevering iemand vermoord en wordt Kevin ontdekt door een handlanger van de man van Leyla. Leyla verwond de oude man per ongeluk aan zijn hand. Deze probeert namelijk met man en macht te voorkomen dat zij de blokhut verlaat. Alex ontdekt dat iemand haar in de gaten houdt. Simon’ ontvoerders weten hem Iran binnen te smokkelen. Nu we toch bij Simon zijn: Liv komt erachter dat Simon de biologische vader is van Omid en Naawid.

Vlucht HS13 zakt een beetje in

Het zakt inderdaad een beetje in. De derde en vierde aflevering zijn minder boeiend dan de dubbele aflevering waar de serie mee van start ging. Ik verlies mijn aandacht een beetje. Liv werkt zelfs regelmatig op de zenuwen. Om maar te zwijgen over Haje en Alex. Wat er met Simon gebeurt weet ook niet echt binnen te komen. De serie geeft vooralsnog meer redenen om Simon weg te zetten als vreemdgaande lul, dan als een man om wiens lot wij ons druk moeten maken. Wat mij betreft weet Vlucht HS13 wat er zich afspeelt in Iran ook (nog) niet boeiend te maken. Kevin is in Iran… Oké. Een Iraanse dame heeft de hulp nodig van Kevin… Oké! Er gebeurt wel het nodige, maar de spanning ontbreekt.

Overige opmerkingen

  • Dat was wel een amateuristisch klinkend interview zeg.
  • Dat nationaal rechercheteam mocht best de rugzak van Mart doorzoeken.
  • Het gedeelte dat zich in Iran afspeelt weet niet te overtuigen. Ik heb nog geen goede reden gekregen waarom ik mij hier druk om zou moeten maken.
  • “Haje, hoe weet je of iemand een obsessie heeft voor een ander?” Uhm, de foto’s die jij zag maken een hoop duidelijk, Alex…
  • Krijgen Leyla en haar zoon wel genoeg te eten?
  • “Jij komt hier alleen maar voor jezelf. Ik wil dat je gaat”. Inderdaad, Liv: een beetje medeleven mag wel. Ik mis hier wat nuance in Katja’s spel.
  • Als wij Liv in de volgende aflevering niet meteen zien rijden naar de blokhut, dan weet ik het ook niet meer. Het zou in ieder geval niet des Liv zijn (hoe zij wordt neergezet) als zij dit niet doet.
  • Simon heeft dus zijn ouders en tweelingbroer verloren bij een auto-ongeluk. Meer dan dertig jaar later faket hij te zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk. That’s cold, Simon. That’s cold.

Geef een reactie