Vlucht HS13 – Eerste afleveringen

Meneer heeft met Katja plaatsgenomen in Vlucht HS13

Stel je eens voor dat je op een dag erachter komt dat alles waar je in gelooft, gebaseerd is op een leugen… Wat zal er dan door je heen gaan? Wat doe je wanneer de grond onder je voeten wegzakt? Gelukkig heb ik het zelf nooit meegemaakt. Gelukkig gebeurt dit in Vlucht HS13. Ik ruil in ieder geval niet graag met Liv.

Liv lijkt alles te hebben. Een succesvolle carrière, een liefhebbende man genaamd Simon en het geluk dat haar toelacht. Tja, wat wilt een mens dan nog meer? Nou, in ieder geval een leven dat gebaseerd is op eerlijkheid en vertrouwen. Je kunt nog zoveel geld over de toonbank smijten, je hebt er uiteindelijk geen moer aan wanneer je leven een puinhoop is. Dat gaat ook op voor Liv. Zij bevindt zich opeens in een ware hel. Haar man komt om het leven bij een vliegtuigongeluk en logischerwijs staat haar leven op zijn kop. Maar, er speelt zich meer af dan Liv ooit had kunnen vermoeden. Het blijkt namelijk dat haar man een dubbelleven leidt. Blijkbaar vindt een man met een vrouw als Katja aan zijn zijde het nodig om dit soort capriolen uit te halen. Er is wat mis met Simon. Maar, is Simon wel echt om het leven gekomen. Enfin, u begrijpt het: er is veel meer aan de hand. Liv is dan ook vastbesloten om de waarheid te achterhalen.

Een man als Simon kun je missen als kiespijn

Vlucht HS13 begint meteen met een scène die doet denken aan een scène uit Homeland. Liv is in Iran op de vlucht voor iemand, maar voor wie? Dan zijn wij ineens 3 weken verder. Vermoedelijk terug naar de tijd toen Liv veel minder zorgen had. De serie is dan vijf minuten bezig en het wordt al duidelijk dat Simon dingetjes uitspookt. Vervolgens komen wij beetje bij beetje meer te weten over Simon. Simon komt er niet goed vanaf, dat kan ik je alvast vertellen. De serie slaagt er zeker in om je bij de les te houden. Er gebeurt in deze twee afleveringen genoeg om twijfel te zaaien bij de kijker.

Je kunt nooit helemaal weten wat zich in het hoofd van een ander afspeelt, maar ik vraag mij wel af hoe personages als Simon dit soort geheimen verborgen kunnen houden. Meneer hoeft maar iets verdachts te denken en Mevrouw Vevie AKA de speurhond heeft het al door. Meneer keek dus wel verbaasd naar het handelen van Simon op Schiphol. Als Simon vaker zo onzorgvuldig te werk gaat, gaat hij het niet redden. Dan is het zelfs de vraag hoe hij het zo lang heeft volgehouden. Het is natuurlijk op dit moment ook nog niet helemaal duidelijk wat Simon heeft bezield. Ik hoop dan ook dat Vlucht HS13 uiteindelijk een plausibele reden heeft waarom hij zijn gezin (en leven) op het spel zet.

Dit smaakt naar meer

Vlucht HS13 banner Meneer Vevie

Meneer moest wel even wennen aan Katja Schuurman. Ik vond haar in bepaalde scènes niet altijd overtuigend, maar Schuurman groeit wel duidelijk in haar rol. Daarnaast springt Reinout Bussemaker (als Erik, de neef van Simon) er voor mij uit. De overige cast maakt op mij minder indruk, maar dat is minder relevant op dit moment. Het enige wat ik opmerkelijk vind, is dat het lijkt alsof je naar een andere serie zit te kijken wanneer Kevin het scherm op wandelt. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het is duidelijk dat hij een belangrijk stukje van de puzzel is, maar zijn de voortdurend dreigende deuntjes nodig wanneer hij op het scherm verschijnt? Wat dat betreft mag het wel wat subtieler.

De eerste twee afleveringen geven genoeg motivatie om erachter te komen hoe deze adaptatie van de Turkse serie The End afloopt. Er worden genoeg interessante lijntjes uitgezet. Ik hoop dan ook dat Vlucht HS13 dit niveau weet vast te houden. Er zijn een aantal dingen die mij zorgen baren, maar ik geef de serie voorlopig het voordeel van de twijfel. Meneer is all in voor het eerste seizoen.

Ik heb in ieder geval door Vlucht HS13 geleerd wat je niet moet doen aan tafel met gasten.

  • Andermans sores ongegeneerd op tafel gooien. Daar is een tafel niet voor.
  • Praten over Bronies. Laten wij dat vooral niet doen, aub. Tijd is kostbaar.
  • Boos kijken aan tafel op het verjaardagsfeestje van een jong kind. Als je er geen zin in had, kon je gewoon thuis blijven.

De trailer:

2 Comments

  1. b. gast september 10, 2016
    • Meneer Vevie september 11, 2016
  2. Pingback: Vlucht HS13 - Derde aflevering - Meneer Vevie september 26, 2016

Geef een reactie