Veelbelovende Series: Underground

In de rubriek ‘Veelbelovende series’ introduceer ik jullie aan series die jullie seriehart wellicht sneller zal doen laten kloppen. Waarom: zodat jullie het niet hoeven te doen! Of het nou komt door de goede cast, het verhaal of door de mensen achter de schermen: dit zouden in potentie sterke series kunnen worden. Maar zoek mij niet op als dit uiteindelijk niet het geval blijkt…

De serie:

WGN America doet goede dingen. Ik heb niks tegen goede dingen! Na Outsiders mogen wij ook Underground van de zender verwachten.

Het verhaal: Underground speelt zich af voor de Amerikaanse Burgeroorlog en gaat over de Underground Railroad. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een groep slaven op een plantage die samenkomen voor het gevecht van hun leven, namelijk hun vrijheid. De groep slaven plannen een gewaagde ontsnapping van een plantage in Georgia. Onderweg worden zij geholpen door een koppel dat een station runt van de Underground Railroad. Lukt het hen om iedereen een stap voor te blijven en te ontkomen aan de onvermijdelijke jacht op hen?

Waarom is dit veelbelovend Meneer…. Waarom?: Dit is een interessante serie voor mij, omdat het onderwerp zeer boeiend is. Roots krijgt een remake, 12 Years a Slave en Django Unchained waren een groot succes en ook de miniserie The Book of Negroes deed van zich spreken. Dit soort series/films hebben op hun eigen manier de slavernij en de positie van zwarten aan de kaak proberen te stellen. Of dat altijd gelukt is laat ik zelf in het midden. Onderwerpen als ras, vrijheid, sociale klasse, vooroordelen, ongelijkheid en racisme staan vele jaren later nog steeds hoog op de agenda aan de andere kant van de oceaan. De acteurs die aan Underground verbonden zijn mogen er ook wezen. 

Underground gaat in première in 2016. De serie is gecreëerd en geschreven door Misha Green en Joe Pokaski. De twee fungeren ook als uitvoerend producenten naast Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, I Am Legend) van Weed Road Pictures; Tory Tunnell (King Arthur, Holy Rollers) en Joby Harold (King Arthur, Edge of Tomorrow) van Safehouse Pictures; en John Legend, Mike Jackson en Ty Stiklorius van Get Lifted.

Geef een reactie