Veelbelovende Series: The Man in the High Castle

In de rubriek ‘Veelbelovende series introduceer ik jullie aan series die jullie seriehart wellicht sneller zal doen laten kloppen. Waarom: zodat jullie het niet hoeven te doen! Of het nou komt door de goede cast, het verhaal of door de mensen achter de schermen: dit zouden in potentie sterke series kunnen worden. Maar zoek mij niet op als dit uiteindelijk niet het geval blijkt…

The Man in the High Castle:

2

The Man in the High Castle is een serie van de streamingdienst Amazon. Liefhebbers van distopische thema’s opgelet: de serie gaat over een alternatieve realiteit waarin De Tweede Wereldoorlog nooit was verloren door de Duitsers, Italianen en Japanners. Het is een televisieadaptatie van het gelijknamige boek van Philip K. Dick.

Het verhaal:

Het verhaal begint bij Juliana Frain. Juliana is een vrouw uit San Franciso die door een tragische gebeurtenis de wereld plots anders begint te zien. Zij en miljoenen anderen zijn jarenlang gebukt gegaan onder het juk van de overheersers. Door de tragische gebeurtenis stuit zij op informatie die dus haar ogen openen en haar aansporen om, min of meer, in opstand te komen. Tegelijkertijd ontstaan er ook spanningen tussen de Nazi’s en Japan.

Waarom is The Man in the High Castle veelbelovend Meneer…. Waarom?:

Omdat de verhalen en ideeën van Philip K. Dick vaak heel interessant materiaal heeft opgeleverd. Denk aan Minority Report, Blade Runner, Total Recall en The Adjustment Bureau. Dit is een verhaal dat, mits goed uitgevoerd, een hele boeiende serie kan opleveren. Plus, distopische thema’s zijn nu hot. Katniss Everdeen, anyone? Stel je eens voor dat wij in een realiteit als in deze serie zouden leven. Heette Amsterdam dan Amsterdammund? Rotterdam dan Rotterkirchen? Niemand wordt blij van VFB Ajax of Borussia Feyenoord. Ik moet er niet aan denken! De pilot van deze serie is al sinds het begin dit jaar te zien via Amazon en is erg positief ontvangen. Het zijn vaak de series/films die de ‘wat als’ of ‘wat zou jij doen in zo een situatie’ vragen presenteren, die het meeste gesprekstof opleveren. Ik denk dan ook dat dit een serie is die je zeker moet proberen.

Het volledige eerste seizoen van The Man in the High Castle gaat op 20 november in première op Amazon.

2 Comments

  1. Gwen november 29, 2015
    • Meneer Vevie december 1, 2015

Geef een reactie