Veelbelovende Series: Outsiders

Outsiders van WGN America

In de rubriek ‘Veelbelovende series’ introduceer ik jullie aan series die jullie seriehart wellicht sneller zal doen laten kloppen. Waarom: zodat jullie het niet hoeven te doen! Of het nou komt door de goede cast, het verhaal of door de mensen achter de schermen: dit zouden in potentie sterke series kunnen worden. Maar zoek mij niet op als dit uiteindelijk niet het geval blijkt…

De serie:

Outsiders komt van de hand van Peter Mattei, producenten Peter Tolan en Paul Giamatti, Sony Pictures TV en Tribune Studios. De cast bestaat uit David Morse als Big Foster, Joe Anderson als Asa, Thomas M. Wright als Sheriff Wade Houghton, een politieagent die een verleden heeft met de Farrells en worstelt met een aantal persoonlijke problemen, Ryan Hurst als Lil Foster, Gillian Alexy als G’Winveer, Kyle Gallner als Hasil, Christina Jackson als Sally-Ann, Francie Swift als Haylie en Phyllis Somerville als Lady Ray.

Het verhaal: de serie gaat over de machtstrijd van de Farrell familie om het Appalachia-gebied. De familie is woonachtig in de bergen van Appalachia. Zij leven intentioneel onder de radar en heersen bovenop hun berg. Zij zullen dan ook alles doen om hun manier van leven te beschermen. Met alle mogelijke middelen.

Waarom is dit veelbelovend Meneer…. Waarom?: Dit kan een hele interessante serie worden. WGN America heeft van zich doen spreken met Manhattan, een serie die gewaardeerd wordt door critici. Outsiders heeft een aantal sterke acteurs gestrikt. Wat te denken van Ryan Hurst (Opie in Sons of Anarchy), Thomas M. Wright (Steven Linder in The Bridge) en David Morse (True Detective, Treme). Daarnaast zou je denken dat Paul Giamatti niet zomaar zijn handtekening onder de titel ‘producent’ plaatst. Maar goed, Steven Spielberg was uitvoerend producent van series van het kaliber Under the Dome en Extant… Dus hoeveel is dat waard? Boeiende ingrediënten als haat en nijd, macht, familie en culturele verschillen zijn aanwezig. Kortom: ik ben aanwezig!

De serie gaat in de eerste maanden van 2016 in première.

De trailer:

Geef een reactie