Vechtershart – Eerste aflevering

Vechtershart is niet alleen voor vechters

Tijdens het kijken van Vechtershart dacht ik aan twee dingen: de film Wolf en de serie Kingdom. Een film en serie waar de vechtsport en vechters centraal staan. Als Vechtershart bij dit niveau in de buurt komt, dan mag de serie zeker niet klagen. Dit is een serie met veel potentie. De kickbokswereld is een spannende, maar ook grimmige wereld. Wij kennen de verhalen van achter de schermen. Wij zijn inmiddels bekend met Badr Hari en zijn turbulente leven. Er gebeurt genoeg in deze wereld om inspiratie vandaan te halen.

In Vechtershart komt Nick Roest (Waldemar Torenstra, Divorce) na vier jaar vrij. Nick heeft vastgezeten voor een geweldsdelict. Nick was een veelbelovende vechter die aan de top stond van zijn sport. Hij is er na zijn vrijlating van overtuigd dat hij nog een aantal goede jaren als vechter voor zich heeft. Hij wilt weer aan de slag bij zijn vader die zijn eigen gym, Roest Gym, runt. Zijn vader staat hier niet om te springen waardoor Nick gedwongen is om aan de slag te gaan bij een andere gym (Eddy’s Gym). Doordat hij Selma Bisschop (Imanuelle Grives, Celblok H) noodgedwongen bijstaat tijdens een gevecht, verslechtert zijn relatie met Eddy’s Gym en keert hij weer terug bij Roest. In de eerste aflevering komt ook de band met zijn broertje David (Benja Bruijning), zijn ex-vriendin, zijn vader en Selma aan bod.

De kicksbokswereld is een wereld die mij erg boeit. Ik heb respect voor de opofferingen en de trainingsarbeid die nodig is om te excelleren in deze sport. Er is motivatie, discipline en een enorme vastberadenheid nodig om te slagen als vechter. Het is een wereld die vaak negatief in het nieuws komt, maar ook een wereld die kansen biedt aan kansarme jongens en meiden. Een serie als Vechtershart zie ik dan ook graag. De eerste aflevering is mij zeker bevallen. Waldemar Torenstra is een acteur waar ik bekend mee ben, maar niet veel van heb gezien. Torenstra kickbokst zelf van jongs af aan en heeft de serie bedacht met Maaik Krijgsman. Krijgsman is ook de man achter de gelijknamige documentaire uit 2003 waarin onder andere Badr Hari te zien was. De twee weten dus waar zij het over hebben.

Torenstra komt goed uit de verf als Nick Roest. Ik geloof graag dat Torenstra vaak de binnenkant van een sportschool heeft gezien om zich voor te bereiden op deze rol. Het resultaat mag er wezen. Ik ben benieuwd naar zijn skills als vechter in de volgende afleveringen. Waar ik ook naar uitkijk is hoe de relatie tussen Nick en Selma zich verder gaat ontwikkelen. De eerste aflevering maakt al snel duidelijk dat Nick de vader is van de zoon van Selma. Zij hebben niet de beste verstandhouding, dus dit feit zal nog voor de nodige drama gaan zorgen. Zeker omdat de huidige vriend van Selma ook vecht voor Roest Gym. Met het testosteron van deze mannen moet dat wel hoofdpijn gaan opleveren.

Vechtershart Banner Meneer Vevie

Vechtershart is geen serie die onbekend zal aanvoelen voor kijkers die vaker series/films hebben gezien met dit thema. Daardoor zullen sommige kijkers afhaken, of niet eens beginnen, maar dat zou jammer zijn. Er is ruimte voor een serie als Vechtershart op de Nederlandse televisie. De serie neemt ons mee achter de schermen en weet te boeien. De sfeer is lekker grimmig en mikt meer op realisme dan het tonen van glits en glamour. Daar kan ik mij wel in vinden. Op naar volgende week.

6 Comments

 1. Riinyosa81 november 23, 2015
  • Meneer Vevie november 23, 2015
   • Riinyosa81 november 26, 2015
    • Meneer Vevie november 26, 2015
 2. jos januari 5, 2016
  • Meneer Vevie januari 5, 2016

Geef een reactie