Truth Be Told – Pilot

Truth Be Told is geen blijvertje

Wat is er gebeurd met comedy op NBC? De zender lukt het al jaren niet om een succesvolle comedy te lanceren. Denk er eens over na: NBC is de zender achter Friends, Frasier, Cheers, Seinfeld, NBC, Will & Grace, The Cosby Show, 30 Rock, 3rd Rock from the Sun, The Golden Girls, The Fresh Prince of Bell Air, Scrubs, My Name is Earl, Parks and Recreation en Community. Ongeacht wat een ieder vindt van de kwaliteit van die series; de meesten hebben veel teweeg gebracht in het genre. Anno 2015 heeft NBC alleen Undateable en Truth Be Told. De waarheid gebied mij dan ook te zeggen dat deze serie het niet lang gaat volhouden. De kijkcijfers zijn afschuwelijk, de recensies zijn overwegend vrij negatief en de pilot geeft geen indicatie dat het al miniscule publiek dat afstemde op deze serie zal terugkeren voor de tweede aflevering. Dit. Is. Gewoon. Niet. Goed. Meer kan ik er niet van maken.

Er moet een wonder gebeuren wil dit niet de eerste cancellering worden van het nieuwe televisieseizoen.

In Truth Be Told zien wij twee koppels. Een blank getrouwd stel en een Afro-Amerikaans getrouwd stel. Nu wil het lot dat de vier beste vrienden zijn en naast elkaar wonen. Mitch en Tracy (Mark Paul Gosselaar en Vanessa Minillo) zijn vijf jaar getrouwd. De twee hebben een vierjarige dochter die hun leven compleet heeft veranderd. Een dagje samen uit zit er bijna niet in. Russell en Angie (Tone Bell en Brescha Webb) zijn dan weer pas getrouwd. In de pilot proberen de vier naar een concert te gaan van Jay-Z, maar Mitch en Tracy hebben geen oppas voor hun dochter. Uiteindelijk wordt er een oppas gevonden, maar dan komen Mitch en Russell erachter dat de dame in kwestie er een twijfelachtige baan op na houdt. Althans, dat denken zij.

Luister, ik kan hier veel woorden aan vuil maken. Maar, dan verspil ik jullie en mijn tijd. Truth Be Told wordt niet je nieuwe obsessie. Ik ben niet zo negatief als de meeste recensies die online circuleren, maar de pilot is simpelweg niet goed. De humor is mondjesmaat tot niet aanwezig. De grappen, die blijkbaar scherp moeten zijn over kwesties als ras en sociale klasse, komen niet aan. Het is absoluut geen slecht idee om dit soort thema’s te bespreken in een comedy. The Carmichael Show bewees recentelijk nog dat dit goed uit te voeren is. In deze pilot voelen deze grappen echter geforceerd aan. Wat dat betreft is comedy echt een genre dat compleet in het water valt als het materiaal niet grappig is.

Truth Be Told banner

 

Begrijp mij niet verkeerd: comedy is meer dan grappen alleen. Het gaat ook om de situaties die gecreĆ«erd worden en om de personages die op een grappige manier omgaan met de situaties waarin zij geplaatst worden. Het heet niet voor niets een sitcom (situational comedy). De hoofdpersonages zorgen misschien hier en daar voor een glimlach, misschien een klein lachje, maar that’s it. Erger nog: de pilot zorgt er niet voor dat je meer te weten wilt komen over deze personages. Het is smakeloos. Er zit geen pit in. Deze pilot is geen vervelende zit. Het zorgt er niet voor dat je je televisie fysiek te lijf wilt gaan. Het laat je echter onberoerd. Dat is en kan nooit de bedoeling zijn. Zoals gezegd waren de kijkcijfers van Truth Be Told abominabel. Er moet een wonder gebeuren wil dit niet de eerste cancellering worden van het nieuwe televisieseizoen. Dat is de waarheid.

Geef een reactie