Tripped – Episode 1 (Pilot)

Wat meer van Tripped, please.

Je kent die gast die altijd ergens op een hoekje, of pleintje, hangt. Rode ogen. Een wietwalm om zich heen. Een stickie in zijn mik. Sommige buren noemen hem een loser. Zij zeggen dat hij geen leven heeft. Andere buren gedogen het zolang hij, en zijn vriendengroep, niemand tot last is. Zo een gast is Milo (George Webster) in Tripped. Terwijl iedereen in zijn omgeving volwassen wordt en begint te denken aan de belangrijke dingen in het leven, wordt hij liever high. De man is dan ook zeker niet blij wanneer zijn beste vriend Danny (Blake Harrison) zijn trouwplannen bekend maakt.

Milo doet vervolgens wat hij altijd doet: high worden. Dat had hij op deze dag beter niet kunnen doen. Opeens verschijnt Danny namelijk in zijn woonkamer. Maar, dit is niet ‘zijn’ Danny… Dit is een Danny uit een parallelle dimensie. Kijk, dan moet je wel f*@#%^g high zijn. In een gruwelijke trip zitten. Helaas, Milo: dit gebeurt echt. Deze Danny uit een parallelle dimensie heeft een alarmerende boodschap. Het komt er op neer dat onze hoofdrolspelers hun leven niet meer zeker zijn. Dan ben je dus beland in een hele slechte trip.

Tripped is echt een aangename verrassing. Zo een zoals je ze graag ziet. De kennismaking met deze serie is net als een date waar je op voorhand niet veel van verwacht, maar je toch enorm positief verrast. Wat doe je dan? Dan ga je, als het de ander ook is bevallen, op een tweede date! Ik ben dus al aan het kijken waar wij de volgende keer gaan eten. George Webster en (vooral) Blake Harrison komen goed uit de verf als Milo en Danny. Het thema wordt interessant uitgevoerd en weet te boeien. Daarbij zit die typische droge Britse humor verweven in deze serie, wat het geheel heel aangenaam maakt. Continu op de hoede zijn voor een gek uit een parallelle dimensie die jou aan zijn mes wilt rijgen, is natuurlijk geen pretje. Gelukkig voor ons, gaan beide heren wel op een prettige/komische manier met hun nieuwe situatie om.

De serie is zodoende een comedy met een interessant vleugje sciencefiction. Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden met dit thema. Je kunt verschillende Danny’s en Milo’s richting het scherm gooien om het gegeven interessant te houden. Dat gebeurt gelukkig ook. Wat anders mag is het gedrag van Danny ten opzichte van zijn verloofde Kate, die hij ook tegenkomt in andere dimensies. Waarom zou je als serie Danny steeds als een jaloerse man neerzetten, terwijl wij (en hij) weten dat de Kate die hij tegenkomt in een parallelle dimensie niet zijn Kate is. Verman je en doe ‘ff’ normaal! Dit soort dingen leiden alleen maar af. De rode draad dient de vriendschap tussen deze twee mannen te zijn. Hoe deze vriendschap op de proef wordt gesteld door de parallelle dimensies en het vechten voor hun leven. Dat is veel interessanter dan liefdesperikelen die er niet toe doen.

Tripped Banner Meneer Vevie

Het eerste seizoen telt maar vier afleveringen. Dat is geen grote opgave, toch? Dat kost waarschijnlijk minder tijd en geld dan een tweede date. Ik vraag mij wel af of vier afleveringen niet te kort is om dit verhaal goed af te ronden. Was de serie niet gebaat met twee of drie afleveringen extra? We zullen het zien…

De trailer:

Geef een reactie