Togetherness – Pilot

Meer van Togetherness, please

Sommige series kunnen op een luchtige, maar toch diepgaande manier verhalen vertellen over het familieleven. Togetherness is zo een serie. De serie is gecreëerd door Mark Duplass, Jay Duplass en Steve Zissis. Bij mij doen dit soort series het altijd goed. Deze serie is kleinschalig, maar charmant. Het zijn herkenbare mensen. Je kent mensen als deze mensen. Misschien ben jijzelf wel een van deze mensen. De alledaagse sleur raakt ons allemaal. Iedereen vraagt zich geregeld af of hij/zij wel happy is met hoe het leven is gelopen. Iedereen vraagt zich weleens af of ‘dit het is’ en ‘of dit het blijft’. Het gras is nou eenmaal groener aan de overkant. Het leven van anderen lijkt nou eenmaal spannender dan ons eigen leven. Togetherness heeft het over dit soort thema’s. Het zijn geen nieuwe verhalen, maar het zijn verhalen die op een leuke manier gebracht worden.

In deze pilot maken wij kennis met Brett (Mark Duplass) en Michelle Pierson (Melanie Lynskey). Brett en Michelle zitten in een dip. Hun kinderen zijn een godsgeschenk, maar zij hebben hun leven wel veranderd. Hun seksleven, bijvoorbeeld. Hoe onderhouden zij een actief seksleven met twee kinderen. Is er nog wel tijd voor seks? Hoe onderhouden zij hun eigen relatie nu de kinderen op de eerste plaats komen? Kortom: hun relatie en band heeft de nodige deukjes opgelopen. De pilot toont dat er voor de twee werk aan de winkel is. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Steve Zissis (Alex, de beste vriend van Brett) en Amanda Peet (Tina, de zus van Michelle). Alex speelt een acteur die maar wacht op zijn grote doorbraak en Tina is de oudere zus die niet alles op een rijtje heeft.

Steve Zissis is een interessante acteur. Het is een acteur die in meerdere projecten te zien was, maar nooit echt bekend is geworden bij het grote publiek. In Togetherness speelt hij een acteur die niet aan de bak komt. Het is ironisch dat hij deze rol speelt in Togetherness. Zissis is er voor de vrolijke noot. Hij is het personage die situaties luchtiger moet maken als het nodig is. Maar de pilot maakt ook duidelijk dat dit niet het enige materiaal zal zijn dat Zissis krijgt. Mark Duplass en Melanie Lynskey (Rose uit Two and a Half Men) zijn ook boeiend om naar te kijken. Het zijn allebei normale mensen die normale mensen spelen. Het zijn rollen die dicht bij hen liggen. Dat merk je. Dat voel je. Vooral Lynskey toont dat zij veel meer in haar mars heeft dan het gekke typetje dat zij speelde in Two and a Half Men.

2

Togetherness zal niet gevonden worden door een groot publiek. Dat is jammer. Net als het jammer is dat series als Parenthood en Friday Nights Lights niet een groter publiek vonden. Togetherness is niet de serie die opvalt of veel in het nieuws komt. Het is typisch zo een serie die mensen die het gezien hebben erg waarderen. Vervolgens bevelen zij de serie aan bij anderen. Dan gaan er maanden overheen en hoor je: “ik heb een goede serie ontdekt, Togetherness!” Zo een serie is Togetherness. Deze pilot bewijst dat de broers Duplass en Zissis iets goeds in handen hebben. HBO vond dat ook en vernieuwde de serie na twee weken met een tweede seizoen. Goed nieuws! Mij hoor je niet klagen.

Geef een reactie