This Is Us – Pilot

This Is Us kan weleens een topper worden

Dit zijn wij! Mensen. Levende wezens met dromen en doelen. This Is Us opent met een feit. Volgens Wikipedia delen 18 miljoen mensen op de wereld dezelfde geboortedag. Zijn deze mensen door dit feit met elkaar verbonden of staat het allemaal los van elkaar? Een aantal hoofdrolspelers in deze serie delen ook dezelfde verjaardag en zij zijn allemaal zesendertig jaar oud. Ik heb het vermoeden dat de levens van deze mensen elkaar nog zullen kruizen.

Dat gebeurt dus ook, maar daarvoor dien je de pilot zelf te bekijken. Wij maken kennis met Kevin, de hoofdrolspeler van de populaire comedy The Man-ny. Kate is zijn tweelingzus die kampt met overgewicht. Randall is een succesvolle man met een toegewijd gezin. Tot slot maken wij ook kennis met Jack en Rebecca, een echtpaar dat op het punt staat ouders te worden. De pilot toont op boeiende wijze hoe deze mensen in het leven staan en hoe het leven hen heeft gevormd.

Hier zie ik graag meer van

This Is Us is een serie met een pilot waar ik blij van word. Het beste wat deze pilot doet is ervoor zorgen dat de meeste personages meteen je sympathie winnen. Dit zijn personages die voelen als mensen. Ik ga ervan uit dat iedereen weleens naar een serie keek en dacht: ‘deze personages komen niet over als echte mensen’. Ik zeg dan vaak ‘dit gebeurt alleen op televisie of film’. Ik houd van het type serie als This Is Us, omdat dit het type serie is dat verhalen vertelt over dingen en situaties waar wij ons allemaal in kunnen herkenen.

Wij zijn mensen. Wij kennen ups en downs. Liefde en verdriet en alle andere dingen die in een mensenleven passeren. Dat zie ik graag op televisie en daarom gingen series als Parenthood en Friday Night Lights er bij mij ook zo goed in. This Is Us wordt daarnaast gedragen door een sympathieke en sterk acterende cast. De pilot is emotioneel en hartverwarmend tegelijk. Er zijn genoeg scènes die de gevoelige snaar weten te raken, maar het wordt nergens te zwaar. Er zijn te weinig series als dit op dit moment op televisie.

This Is Us gaat op de kijklijst

This Is Us banner Meneer Vevie

En nu maar hopen dat deze serie een publiek weet te vinden op NBC. Dit zal namelijk geen hit worden. Daarvoor valt de serie niet genoeg op in het huidige televisielandschap. Hoe dan ook: This Is Us maakt nieuwsgierig naar meer. Het is een serie met veel potentie. Meneer gaat deze serie sowieso volgen, dat staat vast. Ik ben nu al all in. Ik heb al een kleine band opgebouwd met deze mensen en ik ben benieuwd hoe het hen verder vergaat.

De trailer:

http://youtu.be/rfUiKg28r_M

Geef een reactie