The Walking Dead – The Day Will Come When You Won’t Be

Oke, The Day Will Come When You Won’t Be is er eindelijk!

We zijn terug, people! Wie heeft Lucille ontmoet was de vraag die ons maandenlang bezighield. Krijgen wij meteen antwoord? Wat! Nee?! Even serieus, The Walking Dead. Jullie laten ons een half jaar wachten en daarna rekken jullie het nog meer? Dit moet en mag toch niet kunnen? Sorry, maar ben ik de enige die hier moeite mee heeft? Het hoeft toch niet op deze manier. Op een gegeven moment moet je het publiek wel belonen. Dat uitstellen kun je niet blijven doen. Wij kunnen nu allemaal stoer doen, maar wij hebben allemaal op de terugkomst van TWD zitten wachten. Dus dit is “not cool” (Negan stem). Wie wordt geknuppeld? Wie? Nee, even wachten jongens. Ik moet natuurlijk ook nog even rekken.

The Walking Dead laat ons nog even wachten, guys

The Walking Dead Meneer Vevie

Image courtesy of AMC

Wanneer de gordijnen van het zevende seizoen worden geopend, zien wij Rick heldhaftig verklaren dat hij Negan zal vermoorden. Niet vandaag, niet morgen, maar hij zal hem vermoorden. Way to go, Rick! That’s the spirit! Maar zoals jullie weten: Rick is niet meer de kapitein op dit schip. Er is een nieuwe verschenen en die laat er geen gras over groeien. Rick wordt dan ook als een kleine jongen de camper van Negan ingesleurd. Zo van, hier komen jongen. Je dacht dat je een stoere jongen was, hé! Nou, ik zal je even een lesje leren. En, boyyy! Rick wordt een hevig lesje geleerd. Zoals Kevin Hart zei in een van zijn comedy specials: “You gon’ learn today!”.

Eerst moet Rick dus nog een poepje ruiken. Negan neemt hem mee en rijdt een rondje met hem rond in de RV, maar is wel zo aardig om Rick de mogelijkheid te geven om een prachtig eruitziende bijl in zijn achterhoofd te planten. De bijl kijkt naar Rick en is er klaar voor. Rick hoeft hem alleen maar te pakken en hij is af van zijn grootste vijand tot nu toe. Logischerwijs steekt Negan daar snel een stokje voor. Vervolgens gooit hij Rick uit het voertuig en dient Rick het op te nemen tegen een horde zombies. Maar wees gerust: Rick gaat dat natuurlijk overleven. Ik kan mij niet voorstellen dat er echt iemand was die dacht dat Rick zou sneuvelen door een paar hulpeloze zombies.

Ondertussen na bijna twintig minuten…

The Walking Dead Meneer Vevie

Image courtesy of AMC

Na voor de Amerikaanse kijkers twee reclameonderbrekingen. Zucht! Het lef van deze mensen… Als het kon had ik Negan julllie een bezoek laten brengen. Maar goed, dan komen wij eindelijk bij waar het om draait. Bij waar wij vorig seizoen zijn achter gelaten. Eindelijk zien wij wie de prachtig uitgedoste knuppel van Negan voor zijn kiezen krijgt. Wie nooit meer een pet, hoed of ander hoofddeksel kan dragen. Dat is namelijk voorbij. Meneer gaat er even goed voor zitten. Let’s get ready to rumble! Negan gaat er voor staan. En de knuppel wijst naar…

Abraham.

Wat? Abraham!

Dat kan toch niet. Ik vind het een tof personage, hoor. Maar wij kunnen niet maanden gewacht hebben en dan moeten wij het doen met Abraham. Nah, dus toch. Negan slaat vervolgens een homerun op Abraham. Die kan nog uitbrengen dat Negan “zijn ballen als dessert mag eten”. Je kunt veel zeggen van Abe, maar hij neemt het wel als een man. Negan heeft hier trouwens geen boodschap aan. Hij is totaal niet onder de indruk en verbreekt vervolgens het record van Babe Ruth. Abraham is dood. Wij kunnen gerust stellen dat Abraham dood is.

Maar wacht, meneer is nog niet klaar. Daryl toont namelijk lef en geeft Negan een lekkere knal. Dat had hij beter niet kunnen doen. De mannen van Negan werken hem naar de grond en even lijkt het alsof Daryl de volgende is. De man heeft echter geluk en mag weer terug naar zijn plaats. Negan is een man van zijn woord en hij heeft al gezegd dat er met hem niet te sollen valt. De uithaal van Daryl betekent dat iemand anders van de groep van Rick het met de dood moet bekopen. Er zit niks anders op. Dus Negan slaat weer wat stoere taal uit en slaat vervolgens weer iemand met Lucille. En het is…

Glenn!!! (doet op de achtergrond een regendans)

Yes, halleluja! Niet dat het mij echt kan schelen dat Glenn en Abraham de pijp uit zijn, hoor. Het punt dat ik nog gaf om deze personages is allang voorbij. The Walking Dead heeft voor mij te vaak verzaakt om nog enige soort emotie op te wekken. Ik hoop op dit moment alleen dat het zevende seizoen beter is dan het zwakke zesde seizoen. Nog zo een seizoen, kan ik niet aan. Daar ben ik eerlijk in.

Heeft The Walking Dead eindelijk cojones?

The Walking Dead Meneer Vevie

Image courtesy of AMC

The Walking Dead heeft eindelijk ballen getoond! Maar goed, nu prijs ik een serie voor iets wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. Dit moest! Als de serie nog een klein beetje geloofwaardigheid wilt hebben, dan moeten dit soort beslissingen óók gemaakt worden. Je kunt nou eenmaal niet voortdurend nieuwe personages introduceren en hen steeds naar de slachtbank leiden. Dat is niet hoe het werkt. Zelfs de grootste fans van een serie beseffen dat. Wat heeft het allemaal nog voor zin dan? Als je zegt: iedereen kan een schoen in zijn reet krijgen, behalve deze personages. Iedereen kan de oven in, maar jullie, nee jullie zijn veilig. Nogmaals, zo werkt het niet.

Dus wij kunnen niet boos zijn op The Walking Dead op dit moment. Nogmaals, een van de belangrijke personages moest wel het onderspit delven. Dit is een aflevering waar het gaat om het vertonen van macht. Het laten zien wie de grootste slurf in zijn broek heeft. Voordat er een nieuwe sheriff in town kan arriveren, moet de oude een toontje lager zingen. Dat maakt de aflevering wel goed duidelijk, althans voor mij. The Walking Dead wilt laten zien dat Rick’s groep machteloos is. Dat zelfs iemand als Rick (de stoere leider) kan bedelen en kruipen wanneer het moet. Het gaat om het tonen van wanhoop, uitzichtloosheid en genadeloosheid. Daar slaagt de aflevering zeker in.

Het had beter gekund

The Walking Dead Meneer Vevie

Image courtesy of AMC

Jeffrey Dean Morgen bewijst wederom een hele goede Negan te zijn. De man is charismatisch en is in twee afleveringen al meteen een van de beste acteurs van The Walking Dead. Ik geloof dat de groep doodsangsten ondervond. Dat sommigen in hun broek hebben geplast en Eugene zelfs gepoept. Kijk eens naar Rick die van Negan de keus krijgt de hand van Carl eraf te hakken, of toe te kijken hoe de rest van de groep een kogel als cadeau krijgt. De man is nog nooit zo bang geweest. Zo zijn de kaarten dus opnieuw geschud en is het goed duidelijk dat Rick’s groep dit niet in hun eentje gaat redden. Zij zijn nu de slaven van Negan en om in opstand te komen dienen zij allianties te vormen. Daar gaat dit seizoen dan ook naar toe. Rick slaat hoogstwaarschijnlijk de handen ineen met de groepering waar Morgan en Carol al bekend mee zijn.

De seizoenspremière is gelukkig wel beter dan de seizoensfinale van het vorige seizoen. Ik heb er echter toch problemen mee. Het gerek is natuurlijk weer belachelijk. Nogmaals, dit is nergens voor nodig. Dat Negan en Rick eerst nog hun eigen avontuurtje beleven, is ook nergens voor nodig. Het had veel meer indruk gemaakt als Negan de groep gewoon de hele aflevering de stuipen op het lijf had gejaagd. Ik snap dan ook niet waarom is gekozen voor deze onderbreking. Het ritje in de RV was niet nodig om duidelijk te maken dat Negan nu de baas is. Dit is iets waar je echt wel kritisch op mag zijn. Hier komt weer het gerek kijken waar deze serie inmiddels zo berucht om is. De kijkers blijven heus wel kijken, hoor. Dit soort ingrepen noem ik creatieve armoede.

Op naar de ondergang van Negan

Want Negan gaat natuurlijk down. Niet vandaag, niet morgen, maar hij gaat de dood in het gezicht staren. Nu is het aan The Walking Dead om de weg daar naar toe boeiend te maken. Dus aub niet al die filler-afleveringen. Als je zestien afleveringen niet kunt vullen met interessant materiaal, maak er dan minder. De commercie regeert, natuurlijk, maar het doet de kwaliteit van de serie geen goed. Als je van de zestien afleveringen bijna (of soms meer) dan de helft kunt wegstrepen, dan hebben wij een probleem. Dat was in het kort de samenvatting van seizoen 6. Ik zit daar echt niet op te wachten. Ik ben in ieder geval klaar voor de rest van het seizoen. Op naar The Kingdom!

Sneak Peek

2 Comments

  1. Hessel oktober 24, 2016
  2. Gwen oktober 30, 2016

Geef een reactie