The Walking Dead – Now

Er waren een redelijk aantal kijkers die Here’s Not Here niet konden waarderen. Zoals ik vorige week zei: ongelukkige timing. Wanneer je zin hebt in biefstuk, heb je zin in biefstuk. De kans zit er dik in dat je dan niet blij wordt van een schnitzel. Deze week heb je tijdens Now dan waarschijnlijk een slavink gegeten, want over het lot van Glenn is nog steeds geen duidelijkheid. Zijn naam ontbrak wederom van de credits. Yeun krijgt dus weinig krediet van TWD. Deze week accepteren de Alexandrians eindelijk dat het leven nu een fucking puinhoop is. Althans, ik hoop het! Ik weet niet wat al deze mensen al die tijd gedaan hebben. En ik weet ook niet waarom het zolang heeft geduurd voordat zij eindelijk doorhadden dat er een verandering in gedrag nodig is. Wederom was er een speech van Rick (en later van Jessie) nodig om wat verstand in deze mensen te praten. Hoelang wil TWD ons nog duidelijk maken dat deze mensen ongeschikt en onvoorbereid zijn voor deze nieuwe wereld. We get it, TWD: Rick en de zijnen hebben gelijk, zij hebben ongelijk! Nu is het tijd om deze mensen te empoweren, want het beeld blijft te eenzijdig. De screentijd die zij deze week kregen (door het voedsel proberen toe te eigenen) was natuurlijk om hen meer een gezicht te geven, maar ik heb nog steeds zo iets van: wie zijn deze mensen? Je leert simpelweg te weinig van deze mensen om je druk te maken over wat hen ongetwijfeld zal overkomen.

Carl heeft dit seizoen nog niet veel te doen gehad en daar kwam in Now geen verandering in. Hij is bezig met Enid, maar vindt in de zoon van Jessie een geduchte rivaal. Het resultaat: wat kinderhaantjes gedrag, wat gerollebol en een ‘als je niet luistert zeg ik het tegen je vader!’ van de zoon van. Enid is namelijk vrijwillig verdwenen en Carl is bezorgd. Tieners hebben ook liefde nodig, denk ik. Carl heeft ook screentijd nodig, dat weet ik. Maar zijn bijdrage op dit moment is niet heel spannend, toch? De driehoeksverhouding tussen Carl, Enid en de zoon van lijkt mij niet waarvoor je afstemt op deze serie op dit moment. Het leidt op dit moment alleen maar af van de boeiendere verhaallijnen. Zijn wij echt benieuwd naar de locatie van Enid?

De blik op Deanna vond ik dan wel weer interessant. Deanna, Aaron en Jessie zijn sowieso de Alexandrians die het meeste te doen kregen sinds hun intrede. De rest hebben wij weinig gezien, noem hen gerust spoken. Zij spoken rond en zeggen af en toe ‘woeeeee’. Dan draaien wij ons om en zeggen wij “ooh, zij zijn het maar… move along, people, move along!” Deanna heeft het zwaar te verduren sinds de dood van haar man. Zij heeft met lede ogen moeten aanzien hoe het gevaar definitief op de deur van Alexandria heeft geklopt. Zij is deze week dan ook in een soort shock. Ze weet het gewoon even niet meer. Het is de harde realiteit die zij eindelijk moet slikken. Wanneer zij geconfronteerd wordt door een vermiste zombie (ik kan mij voorstellen dat je geen heimwee hebt naar een vermiste zombie), slaan dan ook haar stoppen door. Deanna gaat de zombie zelf te lijf en steekt vervolgens woest in op de lopende dode. Rick die inmiddels is aangesneld deelt uiteindelijk de beslissende klap uit. Rick, vertel Deanna even dat zij moet mikken op het hoofd want zo gaat het ‘em niet worden! Hoe dan ook: het was mooi om Deanna eindelijk te zien doen wat nodig is. Een welverdiend karaktermoment voor Deanna. Hetzelfde kun je zeggen van Denise die leert dat zij wel zorg kan leveren aan de mensen van Alexandria. En de kus van Denise en Tara geeft ons ook meer informatie over deze personages. Dat kan ik altijd wel waarderen.

Deze week werden Aaron en Maggie aan elkaar gekoppeld. Maggie zit in haar maag met Glenn en wil er op uit trekken om hem te vinden. Dom, met de dreiging van de walkers en The Wolves, maar wel begrijpelijk. Het is haar man en haar steun en toeverlaat in deze wereld. Glenn is de hoofdreden waarom dit alles nog een beetje dragelijk voor haar is. Daarbij komen wij erachter dat zij zwanger is, dus dat maakt het helemaal begrijpelijk. Het is alleen apart om te denken dat zij zich in haar eentje zou redden. Gelukkig zien de makers dit snel in en laten zij haar en Aaron snel terugkeren naar Alexandria. Maar niet voor een confrontatie met twee zombies, waarvan er eentje bijna zijn Colgate-tandjes in Maggie zette. De shot van een knuffelende Aaron en Maggie (nadat Maggie tot de conclusie komt dat deze onderneming zinloos is) kon mij wel bekoren. Het zijn twee mensen die zich allebei kut voelen en even soelaas vinden bij elkaar. Dit gaf de makers de kans om Aaron wat meer te verdiepen en wat meer van zijn karakter te tonen. Dat is never a bad thing, wat mij betreft.

Wat dan wel weer apart is, is het zoenwerk tussen Rick en Jessie. Er is in de wereld van TWD niet veel tijd overheen gegaan sinds de dood van haar man. Heel weinig tijd, trouwens. Oja, de dood van haar man dóór de man waar zij nu haar tong in stopt! Kijk, wij weten dat zij zich tot elkaar aangetrokken voelen en dat het een kwestie van tijd was tot er wat tussen hen zou gebeuren. Máár… dit is wel heel vroeg. Heb een beetje fatsoen, Jessie! Heb een beetje fatsoen, schrijvers!! Het moment voelde gewoon niet lekker. Het was niet de tijd voor dit. Ongeacht de aantrekkingskracht tussen de twee: het is moeilijk voor te stellen dat een vrouw zó snel in de armen van de moordenaar van haar man terecht komt. Daar mag je best kritisch naar kijken. Haar zoontjes hebben het op dit moment moeilijk met de dood van hun vader, vooral de oudste. De schrijvers sturen dus aan op een conflict tussen Rick en de oudste van Jessie. En Jessie zal het zwaar krijgen met hem, aangezien het niet logisch zou zijn dat je als zoon zijnde zo snel opwarmt voor your daddy’s killer. Ik zou sowieso in Mr. Freeze modus naar deze man blijven kijken. Denk er eens over na: het zou niet kloppen. Dus ondanks dat Rick hem nu leert schieten, acht ik het niet onwaarschijnlijk dat hij uiteindelijk het pistool op Rick richt. Dat zou ik doen in ieder geval als je messed with my momma!

Geen hele memorabele aflevering, dus. Ik denk dat ik Now misschien tot nu toe een van de minste afleveringen van het seizoen vind. Je zou deze kunnen wegzetten als een overbruggingsaflevering. Daar is wat mij betreft niet veel mis mee. Volgende week lijkt boeiender te worden met de terugkeer van Daryl, Sasha en Abraham. Op naar volgende week!

Onder het vergrootglas:

 • Wat vinden jullie van het gezoen van Jessie en Rick? Is het gepast op dit moment?
 • Best wel hypocriet van de zoon van Deanna.
 • Ligt de gegijzelde Wolf rustig te tukken, ofzo?
 • Rick kwam er wel makkelijk vanaf, zeg. Op deze manier werd de cliffhanger van een paar afleveringen geleden wel jammerlijk teniet gedaan. En, ook niks over de grote wond die hij toen opliep. Ooh, well?!

 

 

 

6 Comments

 1. Riinyosa81 november 10, 2015
  • Meneer Vevie november 10, 2015
 2. Gwen november 11, 2015
  • Meneer Vevie november 12, 2015
 3. Orlando januari 10, 2016
  • Meneer Vevie januari 10, 2016

Geef een reactie