The Walking Dead – Mercy

The Walking Dead is weer begonnen

De ondoden lopen weer! Het achtste seizoen van The Walking Dead is in the building. De seizoenspremière heet Mercy en de oorlog tegen The Saviors gaat ein-de-lijk beginnen. Eindelijk, want het werd me toch gerekt, joh! Ik ben hier op mijn eigen plekje op het wereldwijde web best vocaal geweest over mijn ongenoegen over de laatste twee seizoenen (s6 en s7) van The Walking Dead. Ik hoop dan ook ten zeerste dat dit seizoen beter wordt dan de afgelopen twee seizoenen. Dat moet ook wel, want dat niveau lag niet erg hoog.

Gaat de man links eindelijk de man daarnaast van de aardbodem vegen? Wel als het aan de gozer rechts van hem ligt. Het laatste mannetje met de geniepige blik wilt daar vast een stokje voor steken.

 

Laat de oorlog beginnen! Dit is een oké aflevering die eigenlijk min of meer de tafel dekt voor het restant van het seizoen. Na het zien van deze opener heb ik een aantal dingen die ik graag wil delen.


#1

 • De serie gaat eindelijk weer vooruit! Het laatste seizoen was remmen, achteruit, remmen, remmen en dan weer zachtjes vooruit. Trap dit seizoen maar volledig het gaspedaal in.
 • Rick, Ezekiel en Maggie geven een speech om hun troepen te informeren en te motiveren voor de oorlog die aanstaande is. Begrijpelijk, en ik neem The Walking Dead niks kwalijk. Dit soort speeches komen helaas altijd wat geforceerd en houterig over. De dialogen zijn niet hoogstaand en ik zal niet de enige zijn die een beetje moest lachen om Ezekiel. Die had niet misstaan in een toneelstuk van Shakespeare.
 • Carl komt een nieuw personage tegen. Die zullen we vast nog eens tegenkomen.
 • Nu 24: Legacy is gecanceld, mag Heath best wel terugkomen. Waar hang je uit, Heath? Ben je op vakantie?
 • Morgan, Daryl en Rick schakelen wat mannetjes van The Saviors op koelbloedige wijze uit. Zelfs Morgan aarzelt niet om iemand aan zijn speer te rijgen. All life is dus niet meer precious…
 • Zijn de walkers toch nog ergens goed voor: ze worden namelijk naar het onderkomen van The Saviors gelokt en ze zien er hongerig uit.
 • De coalitie schiet het gebouw aan flarden, wat op zich begrijpelijk is. Daarmee maken ze het gebouw onbewoonbaar en door de vele walkers die ze ernaar toe lokken creëeren ze een groot probleem voor The Saviors. Echter, het leek wel of ze oneindige ammunitie hadden. Net alsof ze een cheat code hadden ontdekt. Nergens werden er wapens herladen, of iets dergelijks. Dat is natuurlijk wel opmerkelijk en doesn’t make much sense. Maar vooruit, laten we voor het gemak dan maar zeggen dat dit buiten het zicht van de camera’s gebeurde…

#2

 • Ook opmerkelijk en een groot probleem in het vorige seizoen: wanneer het script het wilt zijn The Saviors ofwel enorm competent óf zien ze eruit als een stelletje incompetente assholes. Voorheen leken ze altijd twee stappen vooruit te denken, tot de laatste eps van vorig seizoen toen ze opeens stuntelend door het leven gingen. Nu werden ze ook telkens verrast en overlopen. Maar goed, er ging een grote groep Saviors weg en die zullen zeker nog van pas komen. Die zullen de coalitie vast nog verrassen en Alexandria aanvallen. Ze hebben toch niet opeens al hun strepen verloren?
 • Michonne zei tegen Carl dat hij Alexandria zou beschermen en hij moet zich natuurlijk aan z’n woord houden. Niemand houdt van leugenaars.
 • Negan zal vast het onderkomen van de groep ontruimd hebben. Ik ga er niet vanuit dat iedereen in de compound was, zeker omdat ze nog andere outposts hebben. Daarbij hebben The Saviors een alliantie met de Trash/Garbage people (de groep van Jadis), dus zou best kunnen dat sommigen zich daar bevinden. Waarschijnlijk verstoppen ze zich allemaal in containers.
 • Gabriel is een man van God. Naastenliefde, ik snap het. Maar waarom Gregory redden? Hij heult duidelijk met de vijand en wat levert zijn redding de coalitie op? Die snap ik niet helemaal. Het is ook niet te snappen, want niemand zou een verrader als Greg redden in oorlogstijd. Nu is Gabriel ook nog in handen gevallen van Negan, die vast zijn favoriete knuppel weer zal gebruiken. Kun je mij uitleggen wat er mis is gegaan, Gabriel?
 • De rouwscènes en scènes van de potentiële toekomst van Rick, Michonne, Carl en Judith had wat mij betreft niet gehoeven.

#3

 • Rick en co hadden Negan en de andere gasten (Eugene, Gina, Simon, Dwight) gewoon kunnen neerschieten. Ze hadden er alle tijd voor. Dit zijn van die dingen die nergens op slaan en alleen gebeuren omdat het script het zegt. Denk er gewoon even logisch over na… Ze komen daar omdat ze Negan willen doden en als de rest dan gewoon rustig doet, dan laten ze The Saviors met rust. Vervolgens hebben ze genoeg tijd om Negan neer te schieten, gaan ze eerst luisteren naar het gelul van Gregory en van Negan zelf?! Dus, als je de bal voor open doel kunt inschieten, wacht je eerst een paar minuten tot de keeper weer op doel staat en dan pas schiet je? Zucht… Hier kan toch niemand excuses voor maken? Eerlijk?!
 • Ik vraag mij nog steeds af waarom Negan nog leeft. Waarschijnlijk ook nog wanneer jij dit leest.
 • Hadden ze niet een van die vele explosieven kunnen gebruiken om de compound mee aan te vallen? Ik kan niet de enige zijn die hieraan dacht.
 • Maggie’s buikje lijkt ook niet te groeien, terwijl Judith er stukken ouder uitzag dan toen we haar voor het laatst zagen. Ander kindacteurtje, probably, maar zeker opmerkelijk. Volgend jaar gaat Judith naar de middelbare school en heeft Maggie pas een babybump.
 • Het gaat de coalitie wel heel gemakkelijk af. Dat kan nooit lang duren. Lucille zal vast nog een functie hebben. Ik heb het idee dat de Negan-haters nog lang niet van een van de meest cartooneske boeven van de laatste jaren af zijn.
 • De oorlog is in ieder geval begonnen: laten we daar tenminste blij mee zijn.

That’s all, guys!

Geef een reactie