The Sinner – Seizoen 1 (DVD)

The Sinner blijft de moeite waard

Van de lieve mensen van Triple P Entertainment (heel erg bedankt!) kreeg ik de DVD van The Sinner binnen.

Synopsis

The Sinner (eerdere recensies: pilot en seizoen 1) volgt een jonge moeder (Jessica Biel) die, op een uitje met haar man (Christopher Abbott) en haar zoon, een verrassende gewelddadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Het evenement lanceert een omgekeerde en uiterst verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het “wie” of het “wat” is, maar het “waarom”. Een onderzoeker (Bill Pullman) raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw. Samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

Sinnen voor gevorderden

Na het opnieuw kijken van het eerste seizoen van The Sinner blijft overeind dat dit een van de betere series van 2017 was. Het is in ieder geval een van de weinig series van het afgelopen jaar die mij écht geboeid voor de buis hield. Oké, ik geef toe dat dit aan mijzelf ligt; als je namelijk veel series ziet, of gezien hebt, dan word je gewoon niet meer snel verrast. Op een gegeven moment ga je steeds sneller dingen doorkrijgen en heb je alles al wel gezien. The Sinner blinkt wat dat betreft uit in het creëren van een lekker duistere vibe waar je als kijker snel in mee gaat. Ik vroeg mij voortdurend af wat er nou gebeurd was met deze jonge vrouw. Het sterke acteerwerk van Jessica Biel, en zeker ook Bill Pullman, dragen daar zeker aan bij.

Dat de serie maar acht afleveringen telt is ook geen overbodige luxe. Dit type serie valt al snel in het water wanneer de makers het geheel te lang rekken. Na het herzien van de finale begrijp ik dat sommige kijkers een beetje teleurgesteld achter zullen blijven. De finale is namelijk wellicht iets minder duister dan zij gehoopt hadden. Voor mij doet het in ieder geval weinig af van het werk dat in voorgaande aflevering is geleverd. The Sinner blijft een aanrader!

Cast

Jessica Biel, Bill Pullman, Christopher Abbott.

Extra’s

Deleted Scenes

Specificaties

Uitgever: Universal Studios
Audio: Dolby Audio 5.1
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Noors, Zweeds en Deens
Genre: Drama

Geef een reactie