The Real O’Neals – Eerste afleveringen

Willen The Real O’Neals alstublieft opstaan

Televisie is vermaak. Althans, dat is de hoofdfunctie van televisie. Dan Savage een van de mannen achter The Real O’Neals wou met deze nieuwe comedy van ABC echter ook kritisch kijken naar het functioneren van de Amerikaanse Katholieke kerk. Dat is hem en ABC niet in dank afgenomen door de Catholic League in Amerika. Er is een heleboel kritiek over The Real O’Neals heen gekomen. As we speak staat er waarschijnlijk nog steeds een vuilniswagen die de grote bergen weg werkt. Dat krijg je als een van de uitvoerend producenten hele sterke polariserende meningen heeft over religie.

The Real O’Neals schijnt daarom veel toegankelijker te zijn gemaakt. Na het zien van de eerste twee afleveringen moet ik het daar wel mee eens zijn. De serie gaat over een Amerikaans-Iers gezin genaamd O’Neal. Het is het typische model gezin: ouders nog bij elkaar, drie kinderen waarvan twee jongens en een meisje en het lijkt hen allemaal voor de wind te gaan. De familie O’Neal wordt gerespecteerd in de gemeenschap. Er wordt zelfs naar hen opgekeken. Natuurlijk weten wij (daarvoor hoef je de serie denk ik niet gezien te hebben) dat dit een gezin is net als elk ander gezin. Dat wilt zeggen: ook dit gezin heeft haar gebreken, zijn niet perfect en zijn maar gewoon mensen net als ons.

Moeder Eileen (Martha Plimpton) is voornamelijk bezig met de schijn ophouden. Vader Pat (Jay R. Ferguson) probeert Eileen bij te houden en een goed rolmodel te zijn voor zijn kinderen. De kinderen, Kenny, Jimmy en Shannon, hebben allemaal zo hun eigen probleempjes en geheimen. Met andere woorden: als de gemeenschap achter de ware aard komt van de O’Neals, dan valt de façade die zij al jaren ophouden door de mand.

The Real O’Neals is een erg conventionele comedy geworden. De verhalen die de serie over ons heen dondert, springen er niet uit. Wie een liefhebber is van family comedy’s, ziet niks nieuws hier. Wat dat betreft heeft de kritiek die de serie kreeg zeker invloed gehad op wat wij uiteindelijk te zien krijgen in de eerste afleveringen. Dat is jammer, want de serie stelt het geloof niet in een negatief daglicht. Oké, soms praat Kenny met Jezus (ja, je leest het goed, met Jezus) en dat zal niet iedereen bevallen. De serie stelt wellicht vragen en is soms kritisch, maar daar is toch niks mis mee? De serie past in ieder geval makkelijk bij de andere familie comedy’s op ABC. Het verschil voor mij is dat series als Fresh Off The Boat, The Goldbergs, Black-ish en Modern Family vanaf de start al personages hadden die eruit sprongen. The Real O’Neals is degelijk, maar er mist duidelijk nog wat.

De cast is echter wel gewoon in orde. Vooral zoon Kenny, die net uit de kast is gekomen, is een interessant personage. Homoseksualiteit in comedy’s is niks nieuws, maar het is wel interessant om te zien hoe deze tiener ermee omgaat. Noah Galvin krijgt wat dat betreft het interessantste materiaal en hij stelt zeker niet teleur. Het enige waar men in comedyland (ook in dramaland, trouwens) wel mee kan ophouden is acteurs casten die duidelijk ouder zijn dan de rol die zij spelen. Noah Galvin is 22 jaar en Matthew Shively (Jimmy O’Neal) is 26 jaar. Wat mij betreft zie je dit ook duidelijk.

The Real O'Neals Banner Meneer Vevie

The Real O’Neals komt op mij over als een comedy die na verloop van tijd op een hoger niveau acteert. Het is trouwens gebruikelijk voor comedy’s dat een nieuwe serie er in het begin nog niet meteen staat. Het probleem is echter dat de kijkcijfers voor de derde aflevering alles behalve bemoedigend zijn. De serie verloor bijna de helft van haar publiek. Dat voorspelt heel weinig goeds. Het is dus maar de vraag of The Real O’Neals erin slaagt om hiervan te herstellen. De eerste drie afleveringen zullen er echter op dit moment lekker ingaan bij de liefhebbers van dit type serie.

De trailer:
https://youtu.be/kw_SVzunzm4

 

Geef een reactie