Recensie: The Pact – Pilot

The Pact is een goed voorbeeld van een onhandige overeenkomst

Het leven kan soms raar lopen. Ik denk dat de gemiddelde jonge vrouw zichzelf wel in een relatie en met kids ziet voor haar 35e. Natuurlijk wilt niet iedereen hetzelfde in het leven, maar de meesten van ons zijn gewoon old fashioned. Dat betekent huisje, boompje, beestje. Niet iedereen slaagt er echter in om het geluk te vinden. Ik denk dat dit vooral voor een vrouw moeilijk is. De biologische klok tikt namelijk gewoon door. In The Pact is Amy (Sarah Solemani) 35 jaar en single. Haar leven is een puinhoop en daar lijkt door haar voortdurende zelfsabotage geen verandering in te komen. Dan komt zij Andy (Brett Goldstein) na jaren weer tegen. Toen zij beiden 15 jaar waren beloofden zij met elkaar te trouwen als zij op hun 35e nog single waren. Andy heeft echter een relatie. Is dit een geval van ‘waar een wil is, is een weg’?

De backup

Andy is in essentie Amy’s backup-plan. Het sukkeltje waar zij op kan terugvallen wanneer zij de ware niet vindt. Ik weet niet van Andy, maar ik zou passen voor deze positie. Zeker omdat Amy er een puinhoop van maakt. Waarom je leven helemaal overhoop gooien voor een verliefdheid uit je tienerjaren? You tell me, want ik zou het niet weten. The Pact is een comedy pilot van de BBC en mocht de pilot goed ontvangen worden, dan zou de zender de The Pact tot serie kunnen bestellen. De vraag is dus of BBC The Pact tot serie moet bestellen. Het antwoord: ik weet het niet zeker. Er zit wellicht een leuke comedy verstopt in deze pilot, maar ik zie het nog niet echt. Het einde van de aflevering biedt mogelijkheden om op voort te borduren, maar ik zie niet in waarom Andy alles moet laten vallen voor Amy.

Een jeugdliefde is een jeugdliefde. We denken er misschien met nostalgie aan terug en beelden ons in wat had kunnen zijn. Nu leven we echter in het heden en het leven van Andy is rooskleuriger dan het leven van Amy. De serie zal echt zijn best moeten doen om de kijker te overtuigen waarom Andy zou downgraden naar Amy. Ik zou je niet kunnen vertellen waarom, namelijk. Het is ook niet zo dat het script Andy valide redenen geeft om zijn huidige partner te lozen. Mocht de serie in productie genomen worden, dan mag men hier zeker naar kijken. Zeker omdat het einde alles dus nog wat gecompliceerder maakt. Aan de hoofdrolspelers zal het niet liggen, want Solemani en Goldstein zijn niet verkeerd. Ik ben dus benieuwd wat de BBC met The Pact gaat doen.


De trailer:

Geef een reactie