The Mick – Pilot

Who’s that girl? Het is The Mick

Een leuk begin. Dat gevoel overheerst bij mij na het zien van de pilot van The Mick. Deze serie over een iet wat ‘ongeremde’ vrouw die tijdelijk de zorg over de kinderen van haar zus overneemt, kan best tof worden. Dope. Vet. Gruwelijk. Gaaf. Hoe je het ook wilt noemen. Het is duidelijk dat Mackenzie ‘Mick’ Murphy nog wat wilde avonturen gaat beleven. Op basis van deze pilot kom ik along for the ride.

Van onverantwoordelijk naar verantwoordelijk voor drie kinderen

Mackenzie (Kaitlin Olson) is namelijk alles behalve verantwoordelijk. Deze dame wil je niet in de buurt van je kinderen hebben. Het is het type personage dat aanvankelijk absoluut niet het goede voorbeeld weet te geven, hoe hard ze het ook zou proberen. Wanneer zij aankomt bij haar zus in Greenwich, Connecticut, denkt zij dan ook er een slaatje uit te slaan. Even je hand ophouden bij je zeer rijke zus. Maar wat als je zus opeens wordt verdacht van fraude? Ja, shit, dan vallen je plannen ruw in duigen. Wat heet, even later vertrouwt je zus haar drie verwende kinderen ook nog eens aan je toe. Holy shit!

Dan is het natuurlijk de vraag hoe een personage als Mackenzie zich gaat redden. Nou, al freestylend. Gewoon gaan met die banaan. Dat betekent het geven van zeer slecht advies. Het tonen van zeer twijfelachtig gedrag, etcetera. Mackenzie is er een meester in. Het ligt uiteindelijk voor de hand dat zij en de kids naar elkaar toe zullen groeien. Althans, zodra een van de partijen heeft laten zien wie de baas is. Dat zal vast gepaard gaan met de nodige hilarische ups en downs.

Zet ‘em op, The Mick

The Mick banner Meneer Vevie

Ik ben wel gecharmeerd van The Mick. Toegegeven, het gegeven is niet heel origineel. Ik heb echter wel vertrouwen in Kaitlin Olson. Wat deze pilot presenteert is gewoon vermakelijk. Olson haalt een paar leuke stunts uit en de interactie met de kids mag er ook zijn. Het ‘hinderlijke tiener’ gehalte valt gelukkig ook reuze mee. De MVP (Most Valuable Player) zou weleens Carla Jimenez (als huishoudster Alba) kunnen worden. Ik zie je Alba, hola! Alba komt al een aantal keer leuk uit de hoek. Ik ben benieuwd naar wat Alba nog meer gaat uitspoken.

The Mick moet er alleen voor zorgen dat Mackenzie meer ‘grounded’ wordt. Dat wil zeggen, het personage meer worden dan een vrouw die gekke dingen doet. Anders kan het snel vermoeiend worden. Zo een personage zou het namelijk niet lang volhouden in een gemeenschap als Greenwich. Het moet wel een mens van vlees en bloed worden. Ik heb er vertrouwen in dat The Mick dit ook weet en hier en daar nog kleine aanpassingen zal doen. Hoe dan ook: ik ben er bij, Mick!

De trailer

Geef een reactie