The Leftovers vernieuwt door HBO

HBO heeft The Leftovers vernieuwd met een derde en laatste seizoen. De serie is gecreëerd door Damon Lindelof en Tom Perrotta. De serie is gebaseerd op een boek van Perrotta. Het tweede seizoen van de serie werd erg positief ontvangen door critici. De kijkcijfers waren echter minder aansprekend. Dit betekende voor HBO dat een langer verblijf op de zender een lastig verhaal zou worden, ondanks dat de serie een favoriet is van de zender en van de studio die de serie maakt. De zender besloot daarop de serie een afsluitend seizoen te geven zodat Lindelof en Perrotta de serie op de juiste manier konden beëindigen.

“Wij zijn erg enthousiast om Damon Lindelof, Tom Perrotta en het talent achter The Leftovers een derde en afsluitende seizoen te geven. De serie heeft bewezen een van de meest distinctieve series van HBO te zijn. Wij zijn enorm trots op de onvergelijkbare originaliteit van de serie. Dit heeft ervoor gezorgd dat de serie gepassioneerd bekeken werd door onze HBO kijkers. Wij bewonderen en ondersteunen Damon’s artistieke visie en hebben respect voor zijn beslissing om de serie na het volgend seizoen te beëindigen”, aldus Michael Lombardo van HBO.

“Ik heb nog nooit zoveel creatieve vrijheid en vertrouwen gehad als dat ik kreeg van HBO gedurende de eerste twee seizoenen van The Leftovers. Tom, ik en onze ongelooflijke team van schrijvers en producers, hebben erg veel aandacht gestopt in het creëren van deze seizoenen. Deze seizoenen waren net boeken, met een begin, een midden en een eind. Nadat het afgelopen seizoen ten einde kwam, werd het voor ons duidelijk dat de serie hetzelfde model moest volgens. En, met ons begin en midden afgerond, is het meest spannende voor ons als verhaaltellers om The Leftovers tot een definitief einde te brengen. Met ‘definitief’ bedoelen wij ‘enorm open en mega-emotioneel’, zoals alle dingen die gerelateerd aan onze serie zijn”, zei bedenker Damon Lindelof.

The Leftovers

Rollen zijn er voor: Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Carrie Coon, Ann Dowd, Margaret Qualley, Chris Zylka, Regina King, Kevin Carroll, Jovan Adepo en Janel Moloney. The Leftovers word geproduceerd door HBO in samenwerking met Warner Bros. Television.

Geef een reactie