The Grinder – Pilot

The Grinder is een hele leuke comedy

Na John Stamos is nu ook Rob Lowe te zien op Fox. En wel precies erna! De serie begint namelijk een half uur later. Ik denk dat The Grinder en Grandfathered de leukste komedies van de Amerikaanse netwerkzenders dit televisieseizoen kunnen worden. Met The Grinder is het alleen even afwachten of het concept het hele seizoen stand houdt. Wat Rob Lowe doet in de rechtszaal is simpelweg niet houdbaar. Het is leuk in deze pilot, maar het rechtssysteem opereert niet op deze manier. Dit wordt ook erkent in de pilot en er worden al stappen ondernomen om Lowe’s personage  geloofwaardig te maken voor de wereld waarin hij opereert. That’s a good thing!

Rob Lowe speelt hier Dean Sanderson. Dean was de ster van zijn eigen serie genaamd The Grinder. Nu zijn serie is afgelopen heeft hij genoeg vrije tijd. Hij besluit zijn broer Stewart (Fred Savage) en zijn familie te bezoeken. Zijn vader en broer zijn beiden jurist en de familie heeft een eigen praktijk. Wanneer hij ziet hoe het eraan toegaat in een ‘echte’ rechtszaal, besluit Dean zich te richten op de advocatuur. Hij voegt hij zich bij de familiepraktijk. Dean is echter geen jurist en hij heeft de noodzakelijke papieren allerminst. Maar goed: hij heeft jarenlang een succesvolle jurist gespeeld op het kleine scherm, dat kan hij dan toch ook in de echte wereld. Hoe moeilijk kan dat tenslotte zijn?

En daar heb je ‘em. Dat is heel moeilijk, natuurlijk! Dit is niet net als Suits waar niemand het geheim weet van Mike Ross. Hier weet iedereen dat Dean niet gekwalificeerd is om het beroep uit te oefenen. De opzet van de pilot kun je dus niet te lang continueren. The Grinder onderneemt al de eerste stappen daartoe door Dean zich te laten richten op het behalen van de benodigde papieren, etcetera. Wat in de pilot voor komische momenten zorgt, is dat Dean zijn kennis van het werken aan zijn televisieserie probeert te incorporeren in zijn omgang met zijn neefje/nichtje en cliënten. Dat zorgt voor leuke momenten. Lowe is van nature een charismatisch acteur en hij weet dit ook goed te verkopen. De energie die hij krijgt van de andere acteurs helpt daar zeker bij. Fred Savage is de laatste jaren veel vaker achter de camera te vinden dan voor de camera, maar ik ben blij dat hij weer voor de camera te zien is. Savage is het type acteur dat een leuke komische sidekick kan spelen. De underdog. Dat werkt ook hier. Op een gegeven moment wacht iedereen bij hem voor de deur op de aankomst van Dean Sanderson, waarop iemand bij het aanzicht van Stewart roept: “ooh, it’s just the brother!” Waarop Stewart op grappige wijze zegt “yeah, it’s just the brother” en pijlsnel doorloopt. Dit is een leuke pilot, met tal van leuke momenten.

The Grinder Banner Meneer Vevie

Als de makers het gegeven zolang mogelijk houdbaar weten te houden, dan kan The Grinder iets leuks worden. Lowe en Savage hebben de juiste chemie om dit een geslaagd project te maken. Je kunt ook veel kanten op met het personage van Lowe. Nogmaals, dit zou weleens een van de leukere komedies van dit nieuwe Amerikaanse televisieseizoen kunnen worden. Dit zijn twee acteurs die mensen graag zien, waar mensen goede herinneringen bij hebben en het materiaal is niet verkeerd. Dat is vaak de sleutel tot een vaste doelgroep kijkers geweest. Ik zet nu maar even Grindin‘ van The Clipse op en blijf grinden tot The Grinder volgende week terug is op het kleine scherm. You are all welcome to grind along!

De trailer:
https://youtu.be/9mybEO-Hb0Y

Geef een reactie