The Great Indoors – Pilot

Even turen naar The Great Indoors

Ik hoef niemand te zeggen dat humor erg persoonlijk is. Er is waarschijnlijk niks dat zo persoonlijk is. Waar de een van stuk gaat, wordt de ander hopeloos gefrustreerd van. Dat is iets wat je moet accepteren van dit genre. Schuifel dus niet met het schaamrood op de kaken ergens naar een hoekje, wanneer iemand je verschrikt aankijkt waarom je aan het lachen bent. Zeg dan: ‘ik vind het leuk, ja, laat me!’ Dat geldt hier ook. Maar, of iemand de pilot van The Great Indoors met hand en tand zal verdedigen? Ik weet het niet.

Van wilde avonturen naar een kantoorbaan

Zo kun je het hier wel stellen, ja. Eerst stond je als Tarzan in de jungle op je borst te kloppen. Daarna rende je weg voor ijsberen op de Noordpool. Dat is toch de life! Althans, voor de waaghals onder ons. In mijn familie zeggen wij vaak gekscherend dat alleen blanke mensen dat soort avonturen op zoeken. Daar is niks mis mee, trouwens. De een gaat op zoek naar gevaarlijke en uitdagende situaties, de ander ziet zulke situaties liever op het scherm en is vervolgens blij dat iemand anders het doet.

Jack (Joel McHale, Community) is namelijk van oorsprong een ‘adventure reporter’. Noem het avontuur en Jack heeft er waarschijnlijk verslag van gedaan. Jack moet dus absoluut niet binnen zijn. Hij moet in de natuur zijn. Dat verandert wanneer hij door het bedrijf veroordeeld wordt tot een kantoorbaan. Zijn wilde avonturen zijn dus voorbij. De arme man komt terecht in een wereld dat hij niet kent. Hij wordt opeens geconfronteerd met millenials die leven in hun telefoon. Die totaal anders praten en zich gedragen dan hij. Help! Hoe gaat de man het hier overleven?

Ik zap avontuurlijk weg

The Great Indoors banner Meneer Vevie

De pilot van The Great Indoors maakt voor mij meteen duidelijk dat ik deze serie laat passeren. Ik ga netjes aan de kant en verleen voorrang. Ga er maar langs, guys! Het begin is beter dan het begin van Kevin Can Wait en Man with a Plan, maar daar is meteen alles mee gezegd. Dit is een pilot waar je naar kijkt en het gaat volledig langs je heen. De interactie tussen de hoofdrolspelers springt er niet uit. De situaties waarin de personages geplaatst worden zijn niet opmerkelijk of humoristisch. Ik vraag mij af hoe acteurs als Stephen Fry, Joel McHale en Christopher Mintz-Plasse zijn overgehaald om hiervoor te tekenen.

Natuurlijk is dit nog maar het begin, dat besef ik mij terdege. De personages die zij te spelen krijgen hebben echter te weinig om het lijf. Dit doen zij op de automatische piloot. Er zit geen uitdaging in. Het was te verwachten dat Jack een avontuurtje heeft gehad met de dochter van de baas. Net als dat het nu al duidelijk is hoe de onderlinge verhoudingen tussen deze personages zullen zijn. Nee, ik zeg vamos! Het is tijd om te gaan. Ik weet nog niet waarheen, maar het is tijd om te gaan.

De trailer:

Geef een reactie