The Durrells – Eerste afleveringen

Maak kennis met The Durrells

Meneer heeft respect voor u, mevrouw Durrell. Je moet het maar kunnen. Als weduwe met vier eigenwijze kids vertrekken richting Corfu, Griekenland. Louisa Durrell (Keeley Hawes) doet het in The Durrells. Ik ga ervan uit dat dit een van de moeilijkste beslissingen is dat een gezin kan maken. Je eigen omgeving verlaten en elders, in een vreemd land, opnieuw beginnen. That takes guts. Ik weet niet of ik dat zelf zou kunnen. Ik heb in ieder geval altijd gezegd van wel. Nu er een kleine boef in een loopstoeltje (zonder helm en zonder richting aan te geven) voorbij dendert, twijfel ik. Het kan namelijk altijd beter, maar het kan ook altijd slechter.

Over The Durrells kun je veel zeggen, maar het gaat dus in essentie over een gezin dat haar geluk elders probeert te beproeven. In de eerste afleveringen zien wij hoe de familie haar draai probeert te vinden op Corfu. Zoon Larry probeert met alle macht zijn moeder weer aan de man te krijgen. Moederlief zou volgens Larry gelukkiger zijn als er weer actie in de slaapkamer plaatsvond. De andere twee kids zijn druk bezig met enerzijds het andere geslacht, en anderzijds een favoriete hobby. Daarnaast spelen geldproblemen het gezin parten. Mocht dit alles wat in je losgemaakt hebben, dan kun je bij The Durrells dus terecht bij een familie die hoopt dat het leven in Corfu hen meer zal brengen dan het leven in Engeland.

The Durrells weet in de eerste twee afleveringen nog niet echt indruk te maken, maar het geheel is solide te noemen. Er wordt goed geacteerd (ook door de kids) en de setting is interessant. De serie speelt zich af in 1935. Corfu fungeert als een mooi canvas voor deze serie. De zon straalt voortdurend en het leven lijkt veel gemoedelijker dan in Engeland. Het lijkt de perfecte plek om een frisse start te maken. De serie maakt het in ieder geval aannemelijk dat iemand zijn geluk daar probeert te beproeven.

The Durrells Banner Meneer Vevie

The Durrells is dat hapje dat niet je favoriet is, maar het is niet verkeerd om te eten. Het is een aangename serie. Het is een serie die je kijkt omdat je wellicht dol bent op het tijdperk. Of omdat je alles verorbert wat de Britten op tafel neerleggen. Mij viel het op dat er iets ontbreekt dat ├ęcht de aandacht vasthoudt. Alles wordt kundig gepresenteerd, maar de serie mist elementen die je echt de serie intrekken. Door de degelijkheid blijf je kijken, maar ik kan ook niet zeggen dat je iets mist als je deze overslaat. Ik zou zeggen doe The Durrells maar ergens tussendoor. Zes afleveringen zullen namelijk niet te zwaar vallen. Daarna heb je nog genoeg tijd voor een hoofdgerecht.

De trailer:

 

Geef een reactie