Recensie: The Climb – Pilot (Amazon Pilotseason)

The Climb naar de top

Maker en hoofdrolspeler Diarra Kilpatrick (American Koko, The Last O.G.) en The Mark Gordon Company komen met een komedie over de nieuwe American Dream. The Climb speelt zich af in Detroit en volgt een kantoorassistent die samen met haar beste vriendin alles op alles zet om internet famous te worden. Christina Lee (Search Party, Wet Hot American Summer: First Day of Camp) is de showrunner van de pilot en Chris Robinson (The New Edition Story, ATL) heeft de pilot geregisseerd.

On the way up

We zien de laatste jaren steeds meer powervrouwen doorbreken. Denk aan Lena Dunham (Girls), Issa Rae (Insecure), Lena Waithe (The ChiMasters of None). Vrouwen die echt in de spotlights zijn getreden met hun eigen series en projecten. Hetzelfde kun je nu zeggen van Diarra Kilpatrick. Het toont dat het klimaat is veranderd en dat is een zegen voor vrouwen in Hollywood die hetzelfde ambiëren. The Climb toont twee vrouwen die, naar eigen zeggen, een uitzichtloze baan hebben en grotere dromen hebben. Er moet toch meer in het leven zijn dan deze middelmatigheid en kantoorbaan. Dat is er zeker, maar dames: er is niks mis met een kantoorbaan. Nia (Kilpatrick) en Misty (Alysha Umphress) breken dus liever door op het internet. Iets wat tegenwoordig mogelijk is zonder al teveel talent.

The Climb is wat mij betreft de minste van de drie Amazon pilots die op 10 november (2017) in première gaan. Het heeft een duidelijk uitgangspunt, maar het is niet pakkend genoeg. Ik had nou niet het idee dat ik hier per se meer van wil zien. De dynamiek tussen Nia en Misty is aardig, maar het is geen vriendschap die je meteen in de armen sluit. Denk bijvoorbeeld aan de vriendschap tussen Gretchen en Lindsay in You’re the Worst, Issa en Molly in Insecure of Abby en Ilana in Broad City. Het is een comedy, zonder echte humor. Je weet wel, van die comedy’s die eerder overkomen als dramedy’s.

Moet Amazon The Climb tot serie bestellen

Er is zeker ruimte voor een serie als The Climb. Nia en Misty kunnen wel degelijk uitgewerkt worden tot complexe personages, die de kijker wat te bieden hebben. Series vanuit vrouwelijk perspectief zijn altijd welkom, wat mij betreft. Als kijker merk je namelijk dat relaties, vriendschappen, liefde en seks anders worden belicht wanneer er vrouwen aan het roer staan. Dat is ook wat veel mensen aanspreekt in series als GirlsInsecure en Broad City. Ik heb bij The Climb echter mijn twijfels. Begrijp me niet verkeerd: ik houd van coming-of-age series en van series met hoofdrolspelers die zoekende zijn, maar dit kan beter uitgevoerd worden. Ik ben dus benieuwd naar de beslissing van Amazon.

The Climb gaat op 10 november (2017) in première op Amazon Prime Video.


Heb je de pilot van The Climb gezien? Dan heb ik spoilers en overige opmerkingen in de aanbieding op de volgende pagina!

Geef een reactie