Teachers – Pilot

Deze Teachers zijn niet bepaald rolmodellen

Je ziet het steeds vaker op televisie: personages die anderen proberen te beïnvloeden/sturen, terwijl zij hun eigen leven niet eens op orde hebben. Denk bijvoorbeeld aan de hilarische dames van Broad City. Teachers komt van de hand van de improvisatiegroep The Katydids. De dames hadden al een Teachers webserie en nu mogen zij het proberen op de zender TV Land. De groep bestaat uit Caitlin Barlow, Katy Colloton, Cate Freedman, Kate Lambert, Katie O’Brien en Kathryn Thomas. Rara, waar de naam The Katydids vandaan komt… In deze comedy zijn de zes vrouwen leraressen op een basisschool. Elke ouder krijgt hierbij meteen het dringende advies om hun kinderen van school te halen als zij worden onderwezen door dit soort idioten.

Wij zien de vrouwen worstelen met hun eigenbeeld, het verlangen om zolang mogelijk jong te blijven en wat het betekent om een rolmodel te zijn voor deze kinderen. Wat onze juffrouwtjes natuurlijk bij lange na niet zijn. Een van de dames geeft bijvoorbeeld aan met een drugsdealer op date te zijn geweest, waarna zij meteen een sneer uitdeelt naar een lastige leerling om ‘betere keuzes’ te maken. In de eerste aflevering staat een anti-pesten campagne centraal dat helemaal uit de hand loopt. De Katy’s proberen pestgedrag te signaleren en te bespreken, maar wakkeren het vervelende gedrag alleen maar aan. Het gaat dus om mensen die zelf niet over de competenties beschikken die zij proberen te onderwijzen.

The Katydids bestaat uit kleurrijke dames met personality. De dames zetten hun tanden in het materiaal en gaan er helemaal voor. Voor mij was dat hit and miss. Ik kan waarderen wat de dames proberen, maar ik werd er (nog) niet heel enthousiast van. Er kunnen veel scherpere grappen over het onderwijssysteem gemaakt worden. De situaties waar de dames zich in de pilot in bevinden zijn soms amusant, maar er zit meer in. Er zijn zeker wat leuke momenten, maar die komen voornamelijk van de kinderen en de bijrollen. Zo is uitvoerend producent Alison Brie te zien als een voormalig pester die nu scholen controleert op pesten. Er is ook een leuke rol weg gelegd voor de rector van de school. Zonder deze momenten zou zelfs een aflevering van twintig minuten lang duren. Het is er dus wel, maar er is wel werk aan de winkel.

Teachers Banner Meneer Vevie

Teachers kan een leuke serie worden. The Katydids hebben chemie samen en zijn duidelijk op elkaar ingespeeld. De groep schrijft de afleveringen ook zelf, dus de dames weten wat zij willen belichten. Als zij er ook nog in slagen om hun personages leuker materiaal te geven, dan kan Teachers best over een aantal afleveringen al veel beter zijn. Dat de groep erin slaagt om de gastacteurs leuk materiaal te geven is al een goed teken.

De trailer:

Geef een reactie