Supergirl – Pilot

Hey, het is Supergirl!

CBS heeft de pilot van Supergirl zelf gelekt. Laat CBS je niet voor de gek houden! De pilot van Supergirl verscheen namelijk maanden geleden al op het wereldwijde web. Het lekken van pilots wordt steeds gebruikelijker bij netwerkzenders. Het is een makkelijke manier om feedback te krijgen op het materiaal voordat de serie daadwerkelijk wordt uitgezonden. Er kunnen aanvullende scènes worden opgenomen, scènes kunnen geschrapt worden en aan personages kan gesleuteld worden. CBS is volop bezig met de promotie van Supergirl, dit is dé nieuwe serie waar de zender het meest van verwacht. CBS had dus genoeg redenen om deze pilot op het wereldwijde web te slingeren.

In Supergirl volgen wij Kara Zor El (Melissa Benoist, Glee). Kara is afkomstig van Krypton. Toen Krypton werd verwoest werd Kara naar de aarde gestuurd om te waken over haar neef. Door omstandigheden arriveerde het ruimteschip van Kara echter later op aarde. Op aarde is Kara ondergebracht bij een familie die op de hoogte was van haar kunnen. Kara heeft haar hele leven haar krachten verborgen gehouden. Maar Kara wist dat zij was voorbestemd voor wat groters. Wanneer een vliegramp dreigt, heeft Kara geen andere keus dan gebruik te maken van haar krachten. Kara realiseert zich nu dat zij een verschil kan maken met haar gaven. Dat zal nodig zijn, want National City dreigt de speelgrond te worden van allerlei boefjes en gespuis.

Ben jij een van de vele kijkers die niet houdt van dit genre? Wordt jij al misselijk als je die blonde haren op het beeldscherm ziet wapperen? Dan heb ik een dringende mededeling…

 

Blijf dan VER weg van Supergirl.

 

Supergirl is niet de meest originele serie. De standaardpersonages vliegen je samen met ons supermeisje om de oren. Zelfs Kara komt rechtstreeks uit het boekje. De fundering onder de personages is zeer formulematig, net als het verhaal. De pilot doet niets om van het geijkte pad af te wijken. Kara werkt zélfs net als haar neef bij een krant. Hoe bedoel je origineel… Het had best wat inventiever gemogen. Het ‘wekelijks een boefje vangen’ aspect van deze serie, zorgt voor alles behalve opwinding. Dit is niet sexy! En toch… toch zit er wat in. Melissa Benoist is goed gecast. Benoist brengt wat je verwacht van het personage dat zij speelt. Haar optreden geeft vertrouwen dat zij meerdere aspecten van het personage kan tonen. Het is een sympathieke actrice waarvan je dit wel mag verwachten. De overige personages zijn functioneel, maar krijgen nog niet echt een gezicht. Het is dan ook de vraag of de serie erin slaagt om multidimensionale personages van hen te maken. Dat heeft deze serie wel nodig, want Benoist alleen zal de kar niet kunnen trekken. Daarvoor is het materiaal niet uitdagend genoeg.

2

Ik ben benieuwd of Supergirl de verwachte doelgroep bereikt. Superhelden zijn hot, maar torenhoge kijkcijfers levert dat tot nu toe niet op. Ik had verwacht dat Supergirl meer iets voor The CW zou zijn. Dit is een serie die goed aansluit op hun doelgroep. Maar goed, The CW is deels in handen van CBS. Waarschijnlijk dacht CBS dat zij ook de ‘superherobusiness’ moest infiltreren. Hoe gaat deze serie het dus doen op deze zender. CBS is de meest bekeken netwerkzender in Amerika, maar daarom ook de netwerkzender waar het meest wordt verwacht. Deze pilot weet zich niet te onderscheiden van de pilots van gerelateerde series. De serie lijkt in ieder geval qua toon meer op The Flash, dan iets donkers als Arrow of Gotham. De serie is vanaf 26 oktober 2015 op de zender te zien op maandag om 20.00 uur. Een gunstig tijdstip. Dan weten wij of kijkers hier warm voor zullen lopen.

Geef een reactie