Speechless – P-i-Pilot

Deze pilot laat mij Speechless

Mag Meneer zeggen dat hij weg is van de pilot van Speechless. Ik heb 22 minuten lang met een glimlach op mijn gezicht gezeten en een aantal keer heerlijk gelachen. Soms begint een pilot en weet je in de eerste minuten al of je de serie gaat volgen, of niet. Speechless, I’m down for the ride. Bravo, ABC: jullie hebben er weer een goede comedy bij die perfect past bij jullie andere comedy’s.

Het gaat hier om een ‘super’moeder die alles over heeft voor haar kinderen en in het speciaal voor haar zoon met Cerebrale Parese, J.J. (Micah Fowler). Maya DiMeo (Minnie Driver) is een moeder waar ik geen ruzie mee wil. Ik zie haar al achter mij aanrennen met een bezem. Het probleem met Maya is dat zij zo bezig is met J.J., dat de rest van het gezin een beetje op een zijspoor beland. Het gezin is meermaals verhuisd, de kinderen hebben op meer scholen gezeten dan zij kunnen tellen en het gezin is toe aan een stabiele omgeving.

Meneer is onder de indruk

Het gezin lijkt eindelijk in rustiger vaarwater te zijn geraakt nu zij een nieuwe woning hebben gevonden en een nieuwe school voor de kinderen. Deze nieuwe omgeving kan ik zeer waarderen. Speechless lijkt gewoon een hele leuke serie te worden. ABC bewijst dat de leukste comedy’s op de Amerikaanse netwerkzenders te vinden zijn op deze zender. Deze pilot is grappig, heeft een lekker tempo en is de hele tijd onderhoudend. De kans is groot dat je na het zien van de pilot meteen vraagt om meer.

Wat mij ook aanspreekt is dat J.J.’s conditie hem niet weerhoudt van het hebben van een leven. Van het hebben van lol en uitgesproken zijn. Het is geen hulpeloos personage. Nergens worden er ook grappen gemaakt over zijn conditie. Micah Fowler heeft zelf ook echt Cerebrale Parese. Het onderwerp doet Speechless er natuurlijk uitspringen. Hiermee onderscheidt de serie zich meteen van de andere series van de netwerkzenders.

Ik heb er een nieuwe comedy bij

Speechless banner Meneer Vevie

Dit is een van de beste pilots van de Amerikaanse netwerkzenders van dit jaar, dat staat vast. Er zullen dit herfstseizoen weinig pilots van de netwerkzenders verschijnen die beter zijn dan de pilots van Speechless en This Is Us. Dit zijn toevallig ook series waarbij ik echt al een idee heb van wat de series willen zijn. Dat zij weten welke verhalen zij willen vertellen. Minnie Driver en Cedric Yarbrough (de enige donkere man in de buurt) zie ik hier graag aan het werk.

Yarbrough heeft een paar heerlijke momenten. Wanneer hij iedereen voor J.J. toespreekt op de kermis, bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er een aantal hele leuke scènes in deze pilot te vinden. Wat te denken van de twee politieagenten, waarvan er een al bekend is met Maya en zodoende weet wat dat betekent. Nee, ik ben vermaakt. Ik ben dan ook echt benieuwd naar het vervolg van deze serie. Speechless, u heeft er een volger bij!

De trailer:

Geef een reactie