Recensie: Six – Pilot

Running through the Six with my woes

Wie bekend is met Drake, zal wat hierboven staat meteen herkennen. Heeft dat iets te maken met Six? No, not a damn thing! Maar dit is mijn plekje op het wereldwijde web, dus ik kan doen wat ik wil. Ik heb dus de pilot van Six gezien. Dat is mij niet echt bevallen. Ik heb daarom een paar vragen. Voel je vrij om deze vragen te beantwoorden. Mijn grootste vraag is wat een begaafd acteur als Walton Goggins in deze serie te zoeken heeft… Dit is toch onder zijn kunnen? Goggins is bekend van topseries als Justified en The Shield. Nu wil ik absoluut niet beweren dat deze serie dat niveau ambieert. Absoluut niet. Heeft het daarom zin om extra streng te zijn? Dat vraag ik mij vaak af bij dit soort series. Maar, ook popcornvermaak moet toch een beetje goed in elkaar zitten? Betekent een ‘verstand-op-nul-serie’ (of film) dat je er helemaal geen eisen aan mag stellen?

Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie

Van het zelf in de hand hebben, naar je lot in handen van anderen

Richard ‘Rip’ Taggart is de teamleader van een groep Navy Seals. Het team is op zoek naar een terrorist in Afghanistan. Het gaat al snel compleet mis en Rip maakt een aantal twijfelachtige keuzes. Het leven gaat natuurlijk verder. Twee jaar later is Rip aan het werk in Nigeria. Hij wordt gevangen genomen door Boko Haram. Voor Rip begint de tijd te dringen. Als Boko Haram er namelijk achter komt met wie zij te maken hebben, dan is hij ten dode opgeschreven. Zeker omdat er nog mensen zijn die met hem een appeltje te schillen hebben. Zijn oude teamleden horen niet veel later dat hun kameraad is gevangen genomen. Een aantal van hen zit nu in een lastig parket, want Rip heeft voor verdeeldheid onder hen gezorgd. Zij zullen dit echter opzij moeten schuiven, willen zij Rip redden. De klok tikt…

Six is een serie waar ik zelf niet naar uitkeek. Omdat Walton Goggins een rol heeft, besloot ik toch te kijken. Lesli Linka Glatter heeft de pilot (en de tweede aflevering) geregisseerd. Glatter is normaal gesproken een van de betere tv-regisseurs. Zij heeft afleveringen geregisseerd van JustifiedMad MenHomelandThe Walking DeadRay DonovanThe Leftovers en The West Wing. Absoluut geen koekbakker, dus. Zelfs mevrouw Glatter weet niks bijzonders te maken van de pilot. De actiescènes springen er niet uit. Ik had zelf het gevoel dat ik bij de eerste actiesequentie zat te kijken naar een rollenspel. Naar acteurs die verkleed zijn als soldaten. Kijk, het zijn natuurlijk ook acteurs die verkleed zijn als soldaten. Dat is echter niet het gevoel dat je als kijker moet hebben. Als zelfs een acteur als Walton Goggins vervolgens niet thuis geeft, dan weet je dat het een moeilijk verhaal wordt.

Dit is gewoon matig. Watch your six

Six banner Meneer Vevie

De overige acteurs maken het er ook niet spannender op. De teamleden van Rip zijn nou niet de meest begaafde acteurs. Dan komt weer een vraag kijken als ‘zijn er begaafde acteurs nodig in een serie als dit’? Het gaat toch voornamelijk om de actie. Men wilt stoere, ruige mannen zien. Het verhaal en acteertalent is van ondergeschikt belang. Dat begrijp ik. Toch moeten de personages interessant genoeg zijn om te volgen. Het verhaal moet toch enigszins de moeite waard zijn? Als dat niet het geval is, wordt het ook moeilijker om dingen door de vingers te zien. Vooral omdat de actie dus ook tegenvalt. Juist op de punten waar Six op zou moeten excelleren, stelt de serie teleur. Dat kan toch niet… Daar moet ik Six voor tackelen. Daarvoor doe ik een sliding met twee benen. Ik heb daarom ook geen idee of ik volgende week ready zit voor de tweede aflevering.

De trailer

Geef een reactie