Second Chance – Pilot

Second Chance verdient geen second chance

Dit is waarschijnlijk een van de slechtste pilots die ik dit televisiejaar heb gezien. Second Chance is in ieder geval aan het armdrukken met Truth Be Told en Agent X om die felbegeerde titel. My god, wat is dit slecht! Second Chance heette voorheen Lookinglass en daarvoor heette de serie The Frankenstein Code. Het is alsof ze bij Fox zelf geen raad wisten met deze serie. In oktober werd de bestelling van de serie ook nog eens terug gedraaid naar maar elf afleveringen. In januari gaat deze serie officieel van start, maar Fox maakte de pilot al eerder via on demand beschikbaar. Waarom, Fox? Het kan niet anders dan dat deze serie over een aantal maanden op de hak wordt genomen met zijn eigen naam.

De ellende begint wanneer de vijfenzeventig jarige oud-sheriff James ‘Jimmy’ Pritchard wordt vermoord. Jimmy betrapte zijn moordenaars namelijk terwijl zij het huis van zijn zoon doorzochten. Zoals gezegd betekende dat einde verhaal voor Jimmy. Maar, Jimmy krijgt een tweede kans! Miljardairs, en tweeling, Otto (Adhir Kalyan, Rules of Engagement) en Mary (Dilshad Vadsaria, Greek) brengen Jimmy (Robert Kazinsky, True Blood) met ingenieuze technologie weer tot leven. Mary lijdt aan kanker en zij heeft niet lang meer. Jimmy’s bloed zou weleens de uitkomst kunnen zijn voor Mary, dus de tweeling heeft er een proefkonijn bij. Jimmy bevindt zich nu in het lichaam van een jonge man en hij is veel sterker dan hij ooit geweest is. Jimmy is nu vastberaden om zijn moordenaars voor het gerecht te brengen en zijn kinderen (waaronder speciaal agent Duval Pritchard) en kleinkind te beschermen tegen kwaadwillenden. Hij heeft echter wel de medische steun en technologie van het bedrijf van Mary en Otto nodig om in leven te blijven.

Je begrijpt dus waarom Fox de naam The Frankenstein Code overwoog. Het is namelijk hetzelfde soort verhaal in een eigentijds jasje. Een jasje dat meteen weer geretourneerd mag worden. Na het zien van deze pilot lijkt mij het lot van deze serie duidelijk. Wanneer men zegt dat de kwaliteit van de series van de Amerikaanse netwerkzenders al jaren bedroevend is, dan doelen zij op series als Second Chance. Dit is een pilot waar je huilend naar loopt te kijken. Huilend van verdriet. Snikkend, omdat je nog even door moet kijken omdat de pilot nog niet is afgelopen. Waarom zou je deze serie na de pilot een second chance geven, als de dialogen, het verhaal en het acteerwerk zo tekort schieten?

Robert Kazinsky is weinig memorabel als de ‘nieuwe’ Jimmy. De charisma ontbreekt en de acteur geeft een niet interessante invulling aan zijn rol. Daarbij klinkt zijn Engelse accent te vaak door. Nog tergender is Dilshad Vadsaria, als Mary, die voortdurend op een niet natuurlijke manier praat over Otto. ‘Otto kan niet zonder mij’, ‘Otto kan dit niet aan’ en ‘Otto, zus en zo’. Grow up, Otto! De dialogen worden op zo een vreemde manier gebezigd dat het extreem storend wordt. De dialogen in deze pilot zijn sowieso beneden peil. Het meest pijnlijke is nog de verstandhouding tussen Mary en Otto. De scènes tussen hen wil je nog net niet doorspoelen. Ik snap dat Dilshad Vadsaria een prachtige vrouw is, maar van acteren heeft zij geen kaas gegeten. Wellicht ligt het aan het materiaal (wat best de reden kan zijn), maar dit is zwaar onvoldoende. Adhir Kalyan die nog zo goed op dreef was in Rules of Engagement slaat hier ook een modderfiguur. Het is alsof iedereen eerst in de modder heeft lopen rollen voordat zij op de set verschenen.

Het verhaal is ook zó matig! Zo standaard! Het rammelt aan alle kanten. Wie brengt een man weer tot leven met een uiterst illegaal experiment en laat de man vervolgens fluitend zijn gang gaan? Jimmy doet nog net geen moonwalk. Zou je dé man wiens bloed jij nodig hebt, om de ziekte waaraan je lijdt te overwinnen, niet beter in de gaten moeten houden? Zou je niet bang moeten zijn dat hem wat overkomt óf dat hij in de verkeerde handen valt waardoor jullie illegale experiment uitkomt? Loopt een miljardair, en CEO van een miljardenbedrijf, zonder beveiliging rond tijdens een voetbaltraining van de kleindochter van Jimmy? Bepaalde personages gedragen zich in deze pilot op een manier dat alleen maar argwaan zou opwekken.

Second Chance Banner Meneer Vevie

Nee, Second Chance gaat ‘em niet worden. Dit is het type pilot waarbij je wél al met zekerheid kunt zeggen dat dit geen goede serie gaat worden. Er is te weinig om je aan vast te houden. De serie gaat over het krijgen van een tweede kans. Wat zou jij doen wanneer je een tweede kans krijgt? Vervolgens krijgt Jimmy een tweede kans en krijgt hij dit materiaal om mee te werken. Ik heb medelijden met je Jimmy; ze hadden je beter kunnen laten rusten in vrede. Meneer Vevie heeft daarom een dringende boodschap! Wacht even voordat je op play drukt. Denk er alstublieft nog eens over na. Weet je, ga naar de sportschool. Laat je hond uit. Ga naar de bioscoop. Doe wat je wil doen, maar doe wat anders! Doe alles behalve beginnen aan deze pilot.

De trailer:
https://youtu.be/0XfujuzhmCs

7 Comments

  1. Jessica december 29, 2015
    • Meneer Vevie december 29, 2015
      • Jessica december 29, 2015
  2. chrichtonsworld maart 7, 2016
    • Meneer Vevie maart 7, 2016
  3. DJ mei 10, 2016

Geef een reactie