Scrotal Recall (Lovesick) – Seizoen 1

Scrotal Recall (Lovesick) is een heerlijke serie

Dit is een dringende mededeling van Meneer Vevie: gebruik voorbehoedsmiddelen! Tenminste, als je penis of vagina je lief is. Als je geeft om je gezondheid en dat van anderen. Het zou anders zomaar kunnen dat je net als Dylan in Scrotal Recall (recent gewijzigd in Lovesick, maar voor Meneer blijft het Scrotal Recall) terecht komt bij de lokale soa poli. Zittend in de wachtkamer. Zwetend. Nerveus. Je hart in je keel. Als dit iets is wat je absoluut wil voorkomen dan weet je wat je te doen staat.

In Scrotal Recall van de Britse zender E4 is Dylan (Johnny Flynn, Detectorists) niet zo voorzichtig geweest. Shame on you, Dylan! Of een bedpartner van Dylan is niet zo voorzichtig geweest. Dylan krijgt dan ook te horen dat hij chlamydia heeft. Zat zeker tot in de ochtenduurtjes op Tinder. In ieder geval: het is beter nieuws dan Charlie Sheen te horen kreeg. Dylan is wat dat betreft een verantwoordelijke guy. Hij zoekt contact met al zijn bedpartners om hen op de hoogte te brengen van zijn conditie. Dat is netjes, Dylan! Er zouden meer mensen als jij moeten zijn. Er zijn namelijk zat mensen die dit niet doen. Vanzelfsprekend komt hij zodoende in contact met dames die hij wellicht heeft proberen te vergeten. Er is natuurlijk een reden waarom het alleen bedpartners waren en geen vaste relaties. Gelukkig is Dylan niet alleen: beste vriendin Evie (Antonia Thomas, Misfits) en beste vriend Luke (Daniel Ings, The CafĂ©) staan hem bij waar nodig. En dat scheelt, want zij kennen hem als geen ander. Zij weten wat hij heeft uitgespookt en hebben dat moeten aanhoren.

Wat Dylan moet doen is geen makkie. Hoe vertel je iemand dat je hun gezondheid in het geding hebt gebracht? Wat zeg je op dat moment. Doe je het over de telefoon of zoek je de persoon op? Het is geen vooruitzicht om blij van te worden. Voor een comedy kun je er wel blij van worden. Er valt namelijk genoeg komisch materiaal uit te halen. Als de protagonist in kwestie echt een dekhengst was (Ferrari), dan kun je genoeg bedpartners en komische situaties fabriceren. Althans, dat zou ik doen. Gelukkig is dat ook wat Scrotal Recall doet.

Dat gebeurt op een erg leuke manier. Het is een ‘gevoelig’ onderwerp. Het is niet iets waar je mee wil spotten. De serie begrijpt dit. Dylan wordt ook niet neergezet als een vrouwenverslinder. Als een man die eeuwig de kant opgaat waar zijn penis naar wijst. Dylan is een normale en vriendelijke man die deze vrouwen goed probeerde te behandelen. De serie toont hoe Dylan een band opbouwt met deze dames. Uiteindelijk belanden ze in bed, maar dat kun je Dylan niet kwalijk nemen. Dat doe ik niet, in ieder geval. De vrouwen krijgen ook een gezicht en zijn niet alleen fuckbuddies zonder naam. De serie maakt deze personages dus humaan.

Scrotal Recall Banner Meneer Vevie

Dat maakt dit een hele aangename zit waar je zo doorheen knalt. Ik tuurde een middagje naar mijn scherm en vond het jammer dat het afgelopen was. Je kunt lachen om Luke, die de extraverte en foute sidekick is van Dylan. En Evie is de relativerende factor die balans in het stuk brengt. Het zijn dus bekende rollen die de personages innemen, maar dat stoort nooit. Wie lekker gaat op een serie als You’re the Worst, zal ook deze met speels gemak verteren. Zeker de mensen die houden van dit soort series. Ik hoop daarom vurig dat E4 nog met een tweede seizoen van Strotal Recall komt. De kans daarop is echter klein, maar een man mag dromen. Ik had nooit gedacht dat een bezoek aan de soa poli zo hilarisch kon zijn.

Geef een reactie