Rosewood – Pilot

Charmante kerel, die Rosewood

De naam is Rosewood, Beaumont Rosewood. Morris Chestnut heeft de hoofdrol te pakken in een serie van Fox! Zij dachten na Empire vast weer te kunnen scoren met een serie met een donkere hoofdrolspeler. Ik vind dat niet erg, Fox. Morris maak ons trots! Of Rosewood een lang leven beschoren blijkt vind ik lastiger om te zeggen. Voor het type serie als Rosewood kun je ook naar een bestaande serie als Castle kijken. Het is het type serie met een briljante protagonist. Mannen willen hem zijn, vrouwen willen met hem zijn. Het is het type man die je als mannelijke kijker graag wilt zijn. ‘Rosie’ (zoals zijn naasten hem noemen) ziet er goed uit, heeft geld, een mooi huis, een dikke bak en wellicht een dikkere baan. Rosie, you the man yo! Rosie heeft het eigenlijk allemaal.

Dr. Beaumont Rosewood is namelijk een private patholoog in Miami. Hij kost wat, maar dan heb je ook wat. In de pilot onderzoekt hij een misdrijf waarbij een naaste van zijn moeder is betrokken. Daarvoor probeert hij samen te werken met Annalise Villa, een nieuwe rechercheur die overgeplaatst is uit New York. Wanneer wij mevrouw Villa voor het eerst zien slaat zij erop los op een bokszak. Voor het geval wij het niet doorhadden: Annalise is een sterke en pittige tante. “Do not fuck with her” wil de serie ons duidelijk maken. In het vervolg van de aflevering is dan ook te zien dat deze dame haar mannetje (of moet ik zeggen vrouwtje) wel staat. Het is niet moeilijk te voorspellen wat er daarna komt: rechercheur Villa (Jaina Lee Ortiz) probeert Rosewood buiten de zaak te houden en hij toont via zijn kunde dan weer dat zijn input eigenlijk onmisbaar is. Zo zal de serie er in het vervolg hoogstwaarschijnlijk uit gaan zien. Misschien een romance tussen de twee hoofdrolspelers. Zij hebben in ieder geval wel chemie.

Rosewood ziet er schitterend uit. Felle kleuren komen je tegemoet en Miami wordt mooi gevangen. De setting voegt echt wat toe aan deze serie. Daarbij noteer ik wel als kanttekening dat ik het niet waarschijnlijk acht dat het er in het vervolg ook zo fraai uitziet. Het budget van een pilot ligt simpelweg hoger dan dat van reguliere afleveringen. Als de serie er dus minder fraai uit gaat zien, dan heeft Rosewood een probleem. Dit is namelijk een hele standaard serie. Dat zie je terug in de personages en de onderlinge relaties. Rosewood volgt een duidelijke formule, met archetypes die je zou verwachten in dit soort series. Het is een serie die je kunt bekijken terwijl je de was vouwt of de kleren strijkt. De serie vraagt niet veel van je. Dat hoeft ook niet, maar dan moet het geheel wel net iets spannender zijn. Niet elke serie hoeft de televisiewereld te verbeteren, maar in elke serie moeten er dingen zijn die eruit springen.

Rosewood Banner Meneer Vevie

Chestnut is zeker charismatisch. Hij houdt wel de aandacht vast. Het getouwtrek tussen Rosie en Villa is ook niet verkeerd. Daarnaast is het zeker geen straf om naar Jaina Lee Ortiz te staren. Buiten deze twee is er echter weinig dat wijst op een serie die echt wat te zeggen heeft. Ik zie het somber in voor deze serie. Lorraine Toussaint (Orange is the New Black), die de moeder van Rosewood speelt, had wat mij betreft een betere serie verdiend. Dus om op ‘Rosie’ terug te komen: hij heeft het inderdaad allemaal, maar of hij nog volgend seizoen op televisie te zien is…

De trailer:

Geef een reactie