Real Rob – Pilot

Wil de Real Rob aub opstaan…

Ik ken Rob Schneider voornamelijk van Deuce Bigalow, The Benchwarmers en andere flauwe films. Niet de beste films, maar wel goed voor een glimlach hier en daar. Onze Rob heeft nu zijn eigen show op Netflix. Hij is verantwoordelijk voor de financiering, de scripts, de regie en de productie. Op deze manier kon hij het heft in eigen hand nemen en niet afhankelijk zijn van studios, kijkcijfers en adverteerders. Netflix heeft in feite niets hoeven doen. Schneider had in 2012 een soortgelijke serie op CBS, genaamd Rob. De man houdt er dus van om zijn eigen naam te gebruiken. Of niet, Rob? In laatstgenoemde serie probeerde hij de affectie te winnen van de ouders van zijn Mexicaanse vrouw. In Real Rob geeft hij ons een blik in zijn familieleven met zijn Mexicaanse vrouw en kind. Daarnaast zien wij de ups en downs in zijn carrière en zijn relatie met zijn incompetente assistent.

Real Rob is een mix van verschillende stijlen. Schneider heeft goed naar oudere comedyseries gekeken. Het is in feite een single cam comedy, maar hij gaat ook voor de stand-up stukjes a la Seinfeld. En er zitten talking head stukjes in waar hij monologen op ons afvuurt. Denk aan de scènes die in menig realityserie zitten (of Modern Family waar de acteurs ons toespreken). Schneider probeert dus veel. Wellicht teveel. Zijn stand-up voegt nog niet veel toe. Het leidde wat mij betreft zelfs af. De talking head stukken zijn niet vervelend, maar waren eigenlijk ook niet nodig. Beide keuzes kunnen uiteindelijk goed uitpakken, maar het materiaal hier geeft het idee van niet. Dit is het probleem van makers die alle touwtjes grotendeels zelf in handen hebben: er is niemand die kritisch kijkt naar het materiaal en andere ideeën aandient. Vraag het aan seizoen twee van True Detective.

Het leuke (of niet leuke afhankelijk aan wie je het vraagt) is dat zijn vrouw en dochter te zien zijn in de serie. Zijn bloedmooie vrouw (ai, caramba!) Patricia heeft zelfs een grote rol. Nou moet gezegd worden dat Patricia Schneider niet de beste actrice is. Gelukkig maakt zij redelijk wat goed met haar enthousiasme. In de pilot is mevrouw Schneider nergens storend. De leukere scènes zijn zelfs die waarin zij betrokken is. De scènes met zijn incompetente assistent doen je voornamelijk afvragen waarom de man niet allang ontslagen is. De scènes met zijn stalker (Rob heeft een stalker) zijn beter te pruimen.

De onderwerpen die Schneider presenteert zijn zoals gezegd bekend. Daarnaast zijn series over sterren die zichzelf spelen ook wel bekend terrein. Denk aan Louie, Curb Your Enthousiasm en Seinfeld. Ongeacht wat je van deze series vindt: dat niveau haalt Real Rob bij lange na niet. Rob Schneider mag in zijn handen wrijven dat Netflix het aandurfde, want een traditionele zender had de serie niet aangekocht. Schneider durft in ieder geval zichzelf op de hak te nemen en is hier absoluut niet ijdel. Zijn vrouw krijgt genoeg screentime en niet alles draait om hem.

Real Rob Banner Meneer Vevie

 

Netflix en Schneider kozen er trouwens voor om screeners van de laatste drie afleveringen van het seizoen beschikbaar te maken voor Amerikaanse journalisten. Dat is apart. Normaal gesproken krijgen journalisten de eerste afleveringen te zien. Het lijkt zodoende net of zij geen vertrouwen hadden in de eerste afleveringen. Alsof Schneider en Netflix vinden dat het eerste deel van het seizoen tekort schiet. Wat moet je er als kijker dan van denken? Het lijkt er niet op dat deze serie een tweede seizoen krijgt. Ik heb het gevoel dat ik dit niet heel erg jammer zal vinden. Het eerste seizoen is te zien op Netflix Amerika, Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw Zeeland en in Latijns Amerika.

De trailer:

One Response

  1. Gwen december 7, 2015

Geef een reactie