Ransom – The Return (Pilot)

Help, wie betaalt mijn Ransom?

Ik heb hulp nodig… Dringend. Ik heb de pilot van Ransom gezien. Waarom weet ik niet. Als je een serieliefhebber bent doe je soms vreemde dingen. Wat ik nu wel weet is dat Ransom er bij mij niet meer inkomt. Wanneer men het heeft over weinig spraakmakende televisie, dan heeft men het over deze serie. Geloof mij nou, je kunt je tijd beter besteden. Als je toch op zoek bent naar iets nieuws om te kijken in 2017, kom dan aub niet uit bij deze serie.

Misschien wordt Ransom een topserie…

Dat kan. De wonderen zijn de wereld niet uit. Het lijkt mij echter sterk. Ransom gaat over de zoveelste blanke briljante man die een trucje net iets beter beheerst dan anderen. Eric Beaumont (Luke Roberts) is namelijk een gijzelingsonderhandelaar. En een goede blijkbaar. Dus krijgen wij een Eric te zien die gijzelaars uit hun benarde situatie red. Daarna ontfermt hij zich over een zaak van een ontvoerde jongen. Zijn gijzelaar wilt knaken zien (ik had niet anders verwacht). Zijn ouders zijn radeloos (ook dat is begrijpelijk). Eric zet zijn aanzienlijke skills in om hun zoon terug te vinden. De uitkomst? Dat laat zich natuurlijk raden.

Ik heb het dan nog niet gehad over Eric’ nieuwe werknemer, Maxine Carlson (Sarah Greene). Deze roodharige wordt eerst afgewezen door een collega van Eric, maar weet zich uiteindelijk toch binnen het team te wurmen. Daarvoor haalt zij een aantal opmerkelijke dingen uit die menig wenkbrauw zal doen fronzen. Nee, echt! Sterker nog, in een tijd waar je bij een controle nog net niet in je onderbroek wordt gekeken, weet zij vrij probleemloos (met een simpel visitekaartje) dichtbij de eerste gijzeling te komen. Uhm… Ik weet genoeg.

Soms moet je niet teveel nadenken

Nee, zeker niet. Niet elke serie hoeft filosofisch bestudeert te worden. Ransom zeker niet. Dat neem ik deze pilot ook niet kwalijk. Wat wel kwalijk is, is dat de hoofdrolspeler uiterst saai is. Smakeloos. Dat is geen goed teken. Als wij moeten geloven dat dit dé man is, dan moet er nog heel wat gebeuren. Ik heb weleens een interessantere hoofdrolspeler gezien dan Roberts. De rest van zijn team maakt vooralsnog ook weinig indruk.

Ransom introduceert zich meteen als het type serie dat geen verassingen kent. De pilot neemt elke voorspelbare bocht die er is. Eric is goed in zijn werk, maar heeft persoonlijke problemen. Dat zal ongetwijfeld invloed hebben op zijn privéleven en zijn relaties in deze serie. Een serie als Ransom kent geen geheimen. Het is dezelfde formule die wij al zo vaak hebben gezien. Tijd is kostbaar, ook in 2017. Er komen zó ontzettend veel series aan. Kijk daarom gerust verder naar wat dit jaar nog meer te bieden heeft op seriegebied.

De trailer:

Geef een reactie