Pure Genius – Pilot

Volgens CBS is dit Pure Genius

Dat mag de zender vinden, natuurlijk. Wie ben ik om te zeggen hoe een zender een serie moet noemen. De titel van een project spreekt echter wel boekdelen. Sure, de gadgets die in Pure Genius worden gebruikt zijn heel tof. Hiermee wilt de serie zich duidelijk onderscheiden van andere ziekenhuisseries. Ik begrijp dat. Het serielandschap is zo overvol, dat je iets nodig hebt om eruit te springen. Om op te vallen. Op basis van de eerste aflevering, betwijfel ik of dit dé nieuwe ziekenhuisserie wordt. Dit zal meer in de smaak vallen bij kijkers die het genre een warm hart toedragen. Ik vind het al opmerkelijk dat CBS, na jaren geen ziekenhuisseries te hebben gehad, nu na Code Black met Pure Genius op de proppen komt. Ik gun deze serie het beste, maar ik ga na de eerste aflevering niet verder kijken.

Dat is jammer, want dit is een serie van Jason Katims. Wie Meneer een beetje kent, weet dat ik fantastisch ging op Parenthood (een sterke serie) en Friday Night Lights (een geweldige serie). Nog niet gezien? Kijk dan niet verder na deze pilot en kijk een van deze series. Katims weet als geen ander hoe hij herkenbare en menselijke verhalen moet vertellen. Zijn personages zijn personages waar je om gaat geven en tijdens de serie onderdeel van je leven worden. De eerste aflevering van Parenthood en Friday Night Lights is echter veel beter dan deze pilot. Als je de gadgets in Pure Genius buiten beschouwing laat, zie je namelijk te weinig dat indruk maakt.

Het Bunker Hill ziekenhuis heeft veel gadgets

In Pure Genius heeft miljardair James Bell (Augustus Prew) het meest moderne ziekenhuis op het televisiescherm laten bouwen. Het Bunker Hill ziekenhuis heeft gadgets die je zelf ook wilt hebben. Het is een vooruitstrevend ziekenhuis dat gelooft dat technologische vooruitgang veel kan betekenen in de medische wereld. Wanneer dr. Walter Wallace (Dermot Mulroney) op James’ radar verschijnt, doet hij er alles aan om deze ‘briljante’ man voor zijn ziekenhuis te winnen. Ik verklap dus niks als ik zeg dat het niet lang duurt voordat de goede dokter om is. Wie wilt nou niet werken in zo een ziekenhuis? Ik zou het wel weten. Het is dat ik mijn wilde haren kwijt ben, anders zou ik er al snel doktertje spelen met mijn aantrekkelijke vrouwelijke collega’s. De serie presenteert meteen een paar zaken waaruit blijkt dat de gadgets die gebruikt worden, ook echt mensenlevens kunnen redden. Daarnaast lopen er toegewijde professionals rond die echt hart hebben voor de zaak. Wat wil je nog meer?

Tijdens het kijken kwam ik er al snel achter dat ik meer wil. Dr. Wallace is heel snel om en dat is jammer. De pilot had langer moeten stil staan bij het volgende vraagstuk: ‘werken deze gadgets en technologie wel echt’. Er is scepsis, maar de kijker zal nooit twijfelen of de werkwijze van het Bunker Hill ziekenhuis werkt. Dat vind ik apart, want het gaat hier om mensenlevens. Deze onzekerheid zou je moeten voelen. Ik vind Pure Genius teveel op de oppervlakte blijven. Het is te makkelijk en heel voorspelbaar. De acteurs leveren over het algemeen degelijk werk en zien er niet verkeerd uit. Er zijn weinig niet aantrekkelijke dokters op televisie, maar dat is een chronische ziekte. Ik zie echter niemand waarvan ik denk: ‘voor jou blijf ik kijken’. Het helpt ook niet dat het Amerikaanse accent van Augustus Prew niet heel overtuigend is. Huur dan gewoon een Amerikaan in, joh!

Het is oké

Pure Genius Banner Meneer Vevie

De pilot van Pure Genius is niet denderend. Het is een matige voldoende en wijst op een serie waar ik niet warm van wordt. Soms moet je dat ook gewoon kunnen zeggen. Niet alles wat je zelf niet kunt waarderen, is meteen slecht. Als ik andere websites bezoek, zie ik soms mensen alles neersabelen waar zij zelf niet van kunnen genieten. Als het kon zou ik dat soort mensen in de prullenbak flikkeren. Soms moet je ook gewoon kunnen zeggen ‘dit is niet voor mij’ en het daarbij laten. En daarbij, ik kan simpelweg niet alles kijken. Sorry, maar degene die dat wel kan heeft geen leven. Die moet eens wat meer naar buiten. Het huis een beetje laten luchten. Zich zelf een beetje afstoffen. Koop een Swiffer. Er is meer dan het televisiescherm, you know! Ik heb simpelweg te weinig tijd om verder te kijken naar een serie waar ik niet meteen enthousiast over ben. Ik wens een ieder veel succes met Pure Genius, maar ik doe de moonwalk uit dit ziekenhuis.

De trailer:

Geef een reactie