Power – Seizoen 2

I got the Power!

Power is een van de vele series van de laatste jaren die specifiek gericht is op het aantrekken van de zwarte kijker. In de Verenigde Staten zijn de televisiebonzen tot de conclusie gekomen dat Afro-Amerikanen graag naar tv kijken. Het resultaat: Empire, Black-Ish, Survivor’s Remorse, Scandal, How to Get Away with Murder, The Carmichael Show en Power om er maar een paar te noemen. Natuurlijk worden veel van deze series ook bekeken door andere etniciteiten (het is beslist niet de bedoeling dat alleen Afro-Amerikanen kijken), maar in essentie werden veel van deze series gemaakt met de zwarte kijker in het achterhoofd. Voor wie een voorstander is van diversiteit op televisie is dit iets goeds. Net als series als Fresh Off The BoatJane the VirginMaster of None en Quantico. Het laat zien dat een serie die gedragen wordt door minderheden succesvol kán zijn, in tegenstelling tot wat Hollywood altijd dacht. En belangrijker: het laat de multiculturele wereld zien waar wij in leven. Het is dus een representatiever beeld van onze maatschappij.

Starz mag dus van geluk spreken dat Power een enorm succes is voor de zender. Al vroegtijdig werd de serie vernieuwd met een derde seizoen. De serie gaat over James ‘Ghost’ St. Patrick (Omari Hardwick, Being Mary Jane), een drugsdealer die een eigen nachtclub heeft geopend om het criminele milieu gedag te zeggen. Dat dit niet gaat zonder de nodige hoofdpijn en obstakels spreekt voor zich. In het eerste seizoen kwam zijn ex Angela Valdes (Lela Loren, Gang Related) weer in het spel en exploreerde hij de mogelijkheid een nieuw leven met haar te starten. Een beetje lastig wanneer je een vrouw en drie kids hebt. En de serie toonde de criminele activiteiten die hij samen met beste vriend Tommy Egan (Joseph Sikora, Banshee) runt. Criminele activiteiten die op de radar zijn verschenen van dezelfde vrouw waar hij het bed mee deelt. Mevrouw Valdes is namelijk ook een FBI-agent. Een agent die jaagt op de ongrijpbare Ghost.

In dit seizoen is hij nog meer van zijn vrouw vervreemd, maar zijn criminele imperium groeit gestaag. Dat betekent ook dat hij een groter doelwit wordt voor zijn rivalen. Zeker nu zijn oude mentor (50 Cent, Southpaw) terug is en het op hem gemunt heeft. Daarnaast wordt zijn nachtclub afgenomen door een genadeloze zakenman. Ghost heeft dus veel aan zijn hoofd. Angela begint ook steeds ongeduldiger te worden aangezien hun relatie stagneert. Wat niet stagneert is de jacht op Ghost. Zeker niet nu de FBI steeds meer informatie in handen krijgt. Watch your back, James!

Het tweede seizoen van Power is een duidelijke verbetering ten opzichte van het eerste. Wie zich door het matige eerste seizoen heeft weten te worstelen, wordt toch nog beloond. Want dat eerste seizoen is heel matig! Ik geef je groot gelijk als je toen ben afgehaakt. Ghost zou volgens het script een genadeloze man zijn. Een man om te vrezen. Wat deed de man: de man liep het hele seizoen achter de bevallige benen van Angela aan. Begrijp mij niet verkeerd: het zijn mooie benen, hoor. Voor een vrouw als Angela haal ik ook mijn innerlijke Rico Suave uit de kast. Maar wanneer ons wordt gezegd dat dit iemand is die wij moeten vrezen, dan wil ik niet dat de man voortdurend huisje, boompje beestje speelt. In ieder geval niet op mijn beeldscherm, playa! Wanneer Ajax mij zegt dat er een nieuwe topspits is gehaald, dan verwacht ik dat de man goals kan maken. Als hij de bal voortdurend in de tribunes schiet, kan hij daar net zo goed plaatsnemen.

Power Banner Meneer Vevie

Dit seizoen maakt Ghost eindelijk power moves. Tijdens het kijken dacht ik voor het eerst dat deze man een O.G. is; als we het toch straat houden! Ghost is nu calculerend, attent en slim. Als kijker geloof je meer in de man die de makers neerzetten. De verhaallijn is strakker. Wij krijgen nu wél een boeiende blik in deze criminele keuken. Wat een aantal sterke afleveringen oplevert. De relatie van Ghost en Angela werkt minder op de zenuwen. Het verhaal gaat éindelijk ergens naar toe. Het eerste seizoen heeft meer weg van een soap. Het tweede seizoen focust zich eindelijk op waar het om zou moeten gaan: het vergaren van invloed en macht. Het is net alsof Ghost in zijn pauze naar The Power van Snap heeft zitten luisteren. En wie had gedacht dat 50 Cent daadwerkelijk iets zou toevoegen aan deze serie? Kortom: de serie is overtuigender en heeft meer te bieden. De toename in kwaliteit valt wat mij betreft niet te ontkennen. Ik kijk dan ook uit naar meer Power in 2016.

Geef een reactie