Pitch – Pilot

Dit is een goede Pitch

De eerste vrouw in Major League Baseball. Huh? Wat! Een vrouw in een mannencompetie… Ja, hoor! Ik heb het idee dat bepaalde kijkers alleen al om deze reden Pitch geen kans zullen geven. Een vrouw kan toch niet serieus de concurrentie aangaan met mannen die groter, sterker en sneller zijn. Waarschijnlijk niet. Maar goed, als je begint te kijken moet je ook het gegeven omarmen. Dat heb ik gedaan en daar heb ik zeker geen spijt van.

Ginny Baker (Kylie Bunbury) is het grootste sportverhaal in Amerika van het moment. Zij is namelijk de eerste vrouw in een van de vier grote sporten van het land. Je kunt je dus voorstellen dat alle ogen op haar gericht zijn. Baker groeit razendsnel uit tot een beroemdheid en de druk op haar wordt steeds groter. In de pilot van Pitch, en daarna, zien wij of Ginny bestand is tegen alles wat er bij komt kijken. Iedereen wilt naar de top. Het liefst met een lift. Maar, wie daar eenmaal is wilt daar ook blijven.

Een bekend sportverhaal in een iets ander jasje

Amerika is dol op sportverhalen. Sport zit in het dna van het land. Voor veel Amerikanen is sport niet alleen een spelletje. Het is a way of life. Meneer is zelf naar een honkbalwedstrijd van de Miami Marlins geweest en dat was een hele toffe ervaring. Pitch brengt het gevoel en de belevenis in het stadion goed over. De deal die de serie heeft met de MLB komt goed uit. De honkbal-scènes slaan ook zeker geen modderfiguur. Dat is wat mij betreft te danken aan de regie van Paris Barclay.

Ik ben zelf onder de indruk van Kylie Bunbury en Mark-Paul Gosselaar (Truth Be Told). Bunbury bewijst een goede hoofdrolspeelster te zijn. Zij heeft de smalste schouders, maar dat staat haar nergens in de weg. Ik geloof haar en dat zij een vrouw is speelt allang niet meer voor mij. Ik heb het idee dat deze rol Bunbury weleens op de kaart zou kunnen zetten. Gosselaar heb ik zelf nog nooit zo goed gezien. Ik zeg eerlijk dat ik ook niet wist dat hij dit kon. Maar goed, dit is ook de eerste rol van hem die ik zie waar hij ook zijn tanden in kan zetten.

Dat is een interessante twist

Pitch Banner Meneer Vevie

Dat is het zeker. Ik zag het ook niet aankomen, om eerlijk te zijn. Dat terwijl ik meestal toch vrij scherp ben. Ik ben dan ook benieuwd hoe de serie hier een vervolg aan geeft. Ik blijf in ieder geval kijken. Pitch heeft een aantal bijrollen (van o.a. Michael Beach en Mo McRae) die ik kan waarderen en ik ben geïnteresseerd in hoe het Ginny verder vergaat. Wanneer je mij zoekt. Ik ben op de heuvel, mijn screwball aan het oefenen. Hopelijk heb ik daar een seizoen de tijd voor.

De trailer:

2 Comments

  1. Rudi september 23, 2016
    • Meneer Vevie september 23, 2016

Geef een reactie