Recensie: The Arrangement – Pilot

The Arrangement is geen serie waar ik een verbintenis mee aanga

Het klinkt aanlokkelijk en ik heb het idee dat een redelijk aantal mensen zal twijfelen bij het aanbod. De jonge actrice Megan Morrison (Christine Evangelista) krijgt in The Arrangement namelijk een aanbod van superster Kyle West (Josh Henderson). Na een goede auditie en een date met Kyle, wordt haar gevraagd om te trouwen met hem. Dit kan de doorbraak zijn waar zij op gehoopt had. Zij hoeft namelijk alleen maar met Kyle gezien te worden en zij kan vervolgens meeliften met zijn succes. Er zullen natuurlijk deuren voor haar opengaan die tot nu toe altijd gesloten zijn gebleven. De vraag van The Arrangement is dus hoe ver iemand bereid is te gaan voor zijn carrière. Ben je bereid om je ziel daarvoor te verkopen?

Zou jij tekenen?

Er zouden in ieder geval velen tekenen. Kijk naar alle mensen die zichzelf in menig realityserie voor schut zetten voor een paar knaken. Wat zouden mensen dan doen voor zo een mogelijkheid? Sommigen zouden hun moeder ervoor vermoorden. Hun oma van de trap duwen. Ik acht het ook zeker niet onmogelijk dat er in Hollywood zulke overeenkomsten worden gemaakt. Ik kijk naar jullie, Tom Cruise en Katie Holmes… The Arrangement presenteert dit in een soapachtig jasje. Wat betekent dat? Dat betekent mooie mensen, intriges en soapachtige wendingen. Ik kan mij goed voorstellen dat dit voor menig kijker een guilty pleasure kan worden.

Ik zelf ben minder gecharmeerd van het contract dat de serie mij wilt laten tekenen. Kyle West moet een superster voorstellen, maar voor mij komt juist dat aspect niet over. Dat ligt voor mij aan Josh Henderson. Wellicht is de man charismatischer in de volgende afleveringen, maar een man die zo een aanbod doet moet wat mij betreft meer aanwezig zijn op scherm. Is dit de ster die de serie ons wilt doen geloven? Josh Henderson en Christine Evangelista zijn mooie mensen, maar ik voel de chemie niet. Twee mooie mensen samen, betekent niet meteen dat de vonken vliegen. Ik mis ook het verlangen om erachter te komen wat er gebeurt met Megan nadat zij deze belangrijke beslissing heeft gemaakt. Dat is toch essentieel wil je als kijker verdergaan met deze serie.

Op zoek naar een beter aanbod

The Arrangement banner Meneer Vevie

Ik mis ook iets wat er echt uitspringt. Het is een degelijk gemaakte serie, maar ondanks het thema ontbreekt het scherpe randje. Dit is eigenlijk een indecent proposal (een oneerbiedig voorstel). Het gewicht en de implicaties van dit voorstel moet je voelen. Megan wikt erover, het komt echter niet heel overtuigend over. Dat vind ik jammer, want ik ben niet vies van een guilty pleasure. Je hebt het nu namelijk tegen een Meneer die genietend kijkt naar realityseries als Temptation Island en Are You the One. De pilot maakt mij echter duidelijk dat dit geen serie is die ik gedurfd genoeg vind. Dat verwacht ik wel van een serie met dit thema. Ik kan ernaast zitten. Dan hoor ik dat graag, trouwens. Wie weet is The Arrangement wel een echte topper na een paar afleveringen. Ik heb echter mijn twijfels…

De trailer:

https://youtu.be/Q-w1BimZTH8

Geef een reactie