Powerless – Wayne or Lose (Pilot)

Met Vanessa aan mijn zijde voel ik mij minder Powerless

Vanessa, I love youuuuu! Dat schreeuw ik met een geëmotioneerd gezicht. Kijkend naar boven, mijn hand gestrekt boven mijn hoofd. Er vallen nog net geen tranen. Oké, dat is niet waar. Mevrouw Vevie heeft mijn hart gestolen. Vanessa Hudgens is echter wel een goede genomineerde voor Women Crush Wednesday. Wat een beeldige vrouw is het ook! In Powerless probeert haar personage Emily Locke, als Hoofd van Onderzoek en Ontwikkeling bij Wayne Security, producten te ontwikkelen die het leven iets veiliger maken voor de ‘gewone’ populatie. In een wereld waar superhelden huishouden zij wij namelijk vaak de lul. Batman v Superman: Dawn of Justice en Captain AmericaCivil War lieten al zien wat de nasleep van deze matpartijen kan zijn. DC Entertainment dacht toen waarschijnlijk: ‘nou, daar kunnen wij ook een serie over maken’.

Welkom in Charm City

Emily Locke verhuist voor haar nieuwe baan naar Charm City. Het bedrijf wordt gerund door het neefje van Bruce Wayne, Van Wayne (Alan Tudyk). Emily zit vol grootse ideeën. Eindelijk kan zij echt wat betekenen. Dat superhelden elkaar dagelijks de hersens in slaan in Charm City neemt zij maar voor lief. Al snel komt zij erachter dat men bij Wayne Security haar liever ziet gaan dan komen. Er wordt aan haar getwijfeld en zij wordt alles behalve serieus geworden. Het wordt nog erger wanneer zij achter de echte reden komt waarom zij is aangenomen. Wanneer Wayne Security kopje onder dreigt te gaan, krijgt Emily de kans om te laten zien wat zij echt in haar mars heeft. Zal het haar lukken? Weet zij haar collega’s voor zich te winnen? Voor het antwoord zul je de eerste aflevering van Powerless moeten zien.

Powerless vind ik een serie met veel potentie. Ik ben echter de eerste die toegeeft dat het er in de eerste aflevering niet helemaal uitkomt. De humor laat nog te wensen over en het is allemaal wel heel veilig. Het verhaal is niet bepaald hoogstaand te noemen. Er wordt eigenlijk te weinig gedaan met de getalenteerde cast. Als kijker weet je meteen waar het heen gaat en wat de uitkomst is. De rolverdeling is ook heel erg gebruikelijk. Ik kan mij goed voorstellen dat voor bepaalde kijkers Powerless zal overkomen als een herhalingsoefening. Want zeg eens eerlijk: hoeveel comedy’s waar het personeel de raarste fratsen uithaalt op de werkplek hebben wij inmiddels al gezien? Het antwoord is genoeg. Het is daarom ook terechte kritiek wanneer iemand zegt dat deze pilot zich (ondanks het thema) nog niet weet te onderscheiden.

Er is ruimte voor verbetering

Dit is duidelijk een goed voorbeeld van een pilot. Een pilot is namelijk vaker dan niet een aflevering waar je kunt zien dat alle stukjes nog op de juiste plaats moeten vallen. Je merkt vaak dat men nog zoekende is, vooral bij comedy’s. Dat de juiste toon nog niet is gevonden. Dat is hier zeker het geval. Wanneer je iemand hoort zeggen dat je eigenlijk nooit je mening over de gehele serie kunt baseren op een pilot, dan hebben zij helemaal gelijk. Dat zul je op Meneer Vevie dan ook vaak lezen. Als ik een pilot slecht vind, zeg ik dan ook specifiek dat ik de pilot slecht vind. Wie weet wordt de serie namelijk nog beter. Ik heb er echter vertrouwen in dat Powerless beter wordt.

Powerless heeft een leuke cast. Daarom heb ik er ook vertrouwen in dat deze serie een hogere versnelling zal vinden. Vanessa Hudgens is niet alleen beeldig, ze is ook charismatisch. Het is een actrice waar je graag naar kijkt op het scherm. Zij speelt in feite het personage dat de ‘normaalste’ is in de ruimte. Zij is de ‘straight woman’, het personage dat uitbundigere personages in toom moet houden. Dat is iets wat je aan Hudgens wel kunt toe vertrouwen. Ik ben vooral blij dat Ron Funches weer te zien is op het kleine scherm na Undateable. Funches heeft duidelijk een transformatie ondergaan, want de acteur is vele kilo’s verloren. Hij en Danny Pudi (Community) worden wat mij betreft de blikvangers. De ietwat ‘gestoorde, maar leuke collega’s’ die zorgen voor de komische noot.

Ach, die hinderlijke superhelden

Powerless banner Meneer Vevie

Ik ben dus benieuwd naar wat Powerless in het vervolg gaat doen. Jack-O-Lantern en Crimson Fox zijn nou niet de meest spannende superhelden, maar goed: ik ga ervan uit dat niemand verwacht dat Batman, Superman of een van de andere heavy hitters te zien zal zijn. De charme is hoe normale mensen zich staande houden in een wereld waar zij machteloos zijn en overgeleverd zijn aan de grillen van superhelden. Ik kan goed uit de voeten met dit gegeven. Op naar het restant van het seizoen.

De trailer

Geef een reactie