Recensie: Midnight, Texas – Eerste afleveringen

Je bent me er eentje, Midnight, Texas

Hoe kritisch moet je als kijker zijn bij een serie als Midnight, Texas? Het is duidelijk dat deze serie geen torenhoge ambities heeft. Ik heb zelfs het idee dat men weet dat niet alles even solide is. Daarom kan er ook terecht gesteld worden dat Midnight, Texas beter zal smaken als dit je ding is. Dit is typisch zo een serie die beslist niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Het is namelijk moeilijk te ontkennen dat de visuele effecten matig zijn, het verhaal mwah is en dat het acteerwerk niet altijd overtuigend is. Wie echter kon/kan genieten van genreseries als True BloodAngelCharmed, Supernatural en Grimm kan dit wellicht proberen.

Dit is een vrij alternatief stadje…

Midnight, Texas is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Charlaine Harris. Wij volgen Manfred Bernardo (Francois Arnaud), een medium die op de vlucht is en zich vestigt in Midnight in de Amerikaanse staat Texas. Dit gebeurt, trouwens, op aanraden van zijn overleden oma. Tja, de man is niet voor niets een medium. In Midnight komt hij erachter dat dit niet zomaar een stadje is. Er zijn verschillende inwoners met bijzondere gaven, die allemaal onder de radar proberen te blijven. De rust in de stad wordt verstoord wanneer een jonge vrouw genaamd Aubrey Harrison dood wordt aangetroffen. Zij was het liefje van een prominente figuur in Midnight. Deze moord zet vervolgens een reeks duistere gebeurtenissen in gang. Uiteindelijk blijkt het geen toeval dat Manfred in Midnight terecht komt en is hij wellicht de enige die het dreigende onheil kan keren.

Het is op moment van schrijven augustus, het is zomer. Waarom zeg ik nu iets wat je zelf ook wel weet? Nou, omdat in de zomer de drempel lager ligt. Er worden minder series naar het scherm geserveerd. Ik ben zelf minder kritisch in de zomer. Zenders komen namelijk met een zomerprogrammering met minder aansprekende series. Sommigen duidelijk niet goed genoeg om in de herfst of midseason uitgezonden te worden. Wie puur op zoek is naar escapisme, komt deze zomer waarschijnlijk uit bij series als The MistSalvation en Midnight, Texas. Allemaal geen hoogvliegers, maar zoals gezegd dus series met een specifieke functie. Voor als je het niet erg vindt om bepaalde dingen door de vingers te zien.

Of door een gat in je hand te zien

Ik gaf het al aan; Midnight, Texas is zeker niet waterdicht. Het verhaal kent niet echt geheimen (zeker niet voor de mensen die dit genre een warm hart toedragen). Ik had zelf meer verwacht van de regie van Niels Arden Oplev (o.a. The Girl with the Dragon Tattoo en de pilot van Mr. Robot). Zijn werk in de pilot tilt de serie niet naar een hoger niveau, zoals bijvoorbeeld wel lukte bij de pilot van Mr. Robot. Het had distinctiever moeten zijn. Midnight, Texas mist (ook in de tweede aflevering) een bepaalde eigenheid. Daarbij wordt hij niet geholpen door het script en de acteurs. Er zijn zat mooie mensen, maar daar blijft het eigenlijk wel bij. Het zijn na twee afleveringen vooralsnog niet echt goed uitgewerkte personages. Er had wel wat meer peper in dit eten gestrooid mogen worden.

Ik had het ook al over de visuals. Ja, dat is ook niet om over naar huis te schrijven. Wat dat betreft had de serie zo een product van Syfy kunnen zijn. In de tweede aflevering houdt een tijger huis, die in sommige scènes zo uit mijn Playstation had kunnen lopen. Er is in dezelfde aflevering ook nog een agente die geschorst wordt, maar iets later nog steeds met penning en pistool moonwalkt. Kijk, dat is slordig, people; dat is slordig. De leading man, meneer Arnaud, is ook niet de meest interessante protagonist. En, waarom moet er in de pilot meteen weer naar eventuele romances toegewerkt worden. Dit soort dingen zijn wellicht inherent aan zo een serie, maar ik vind het zonde. Het zijn gewoon dingen die opvallen. Tenminste, als je met je ogen open naar je scherm kijkt. Dat mag ik toch wel hopen, anders wordt het geen Midnight in Texas.

En toch…

 

Midnight, Texas banner

Ja, en tóch vond ik het wel grappig wegkijken. Niet grappig genoeg dat ik er een voldoende op plak. Wel grappig genoeg als achtergrondtelevisie. Als ‘niet-lullen-maar-kijken-televisie’. Wellicht kijk ik dus nog even verder. Zo spannend is mijn zomer toch niet. Zoals gezegd, de serie ambieert ook niet de beste serie op televisie, of zelfs van deze zomer te zijn. Ik ben iemand die daar altijd rekening mee houdt. Een serie reken je grotendeels af op wat een serie probeert te zijn én of het daar in slaagt. Niet op wat jij wilt dat een serie moet zijn. Het heeft dus ook geen zin om er meer van te maken dan het is. Vindt je dit lekker smaken? More power to you. Dat zegt iemand die een aantal hele schaamteloze realityseries kijkt, dus maak je maar niet druk om Meneer.

De trailer:

2 Comments

  1. Rudi van Hemert augustus 1, 2017
    • Meneer Vevie augustus 1, 2017

Geef een reactie