One of Us – Eerste afleveringen

De moordenaar is One of Us

You damn right it is! Schrap mij meteen van het lijstje, trouwens. Ik heb zo mijn vermoedens over de dader, maar dat ga ik niet met jullie delen. In deze nieuwe thriller van de BBC wordt een pasgetrouwd stel vermoord in Schotland. Niet Engeland, nee dit keer zijn wij op bezoek in Schotland. Logischerwijs laat deze gebeurtenis twee families gebroken achter. Waarom zou iemand mijn kind vermoorden? Waarom moet ons dit overkomen? Zoiets tragisch gun je niemand. Nu blijf je dus als familie met vragen achter. Vragen die niet onbeantwoord kunnen blijven. Maar wat als de moordenaar binnen handbereik is… Wat doe je dan? En als je wat doet… kom je daar dan mee weg? Daarvoor zal je toch echt One of Us moeten kijken.

One of Us maakt indruk

One of Us maakt een hele goede indruk in de eerste twee afleveringen. Het is spannend, intens en boeiend tegelijk. De families Brown en Elliot maken namelijk iets verschrikkelijks mee en krijgen niet lang daarna weer te maken met een levensveranderende gebeurtenis. Hoeveel kan een mens in korte tijd aan? Het is erg interessant om te zien hoe beide families met dit verlies omgaan. De beslissing die zij uiteindelijk nemen valt wat mij betreft nog te begrijpen ook. Ik heb respect voor de persoon die geen moordneigingen krijgt wanneer hij/zij op deze wijze een kind verliest. Die zijn handjes bij zich kan houden wanneer een geliefde iets verschrikkelijks meemaakt. Meneer ziet in dat geval namelijk alleen The Terminator. Hasta la vista, baby…

Wat mij vooral aanspreekt aan One of Us is dat het weer zo een typische BBC serie is. Een nagelbijter. De personages zijn menselijk en je kunt je in hun situatie verplaatsen. Het acteerwerk is als vanouds goed, iets wat je wel aan de Britten kunt overlaten. De serie kijkt ook meer naar de nasleep voor de nabestaanden. Het gros van dit soort series richt zich vaak op het onderzoek. Dat is niet verkeerd, maar ik vind het, persoonlijk, boeiender om te zien wat voor impact het heeft op de nabestaanden. De tweede aflevering introduceert een aantal personages die minder interessant zijn. Wat mij betreft had One of Us zich uitsluitend op het landgoed van beide families mogen afspelen. Daar gebeurt het meest. Daar worden onze personages het meest geconfronteerd met wat zij al dan niet hebben gedaan of nog gaan doen.

Kijken dus!

One of Us banner Meneer Vevie

Inderdaad, kijken dus! Wat heb je te verliezen? Voor de liefhebber van crime-series is dit een uitermate geschikte serie. Crime smaakt toch vaak beter bij de Britten. One of Us is gegarandeerd beter dan veel van de series die in september debuteren. One of Us is ook maar een vierdelige serie, dus het is niet een al te grote investering. Er zijn op dit moment al twee afleveringen uitgezonden. De serie is op dinsdagavond om 22.00 uur te zien op BBC One.

De trailer:

Geef een reactie