Onder het Vergrootglas: The Great Indoors

Onder het Vergrootglas: The Great Indoors (CBS)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

 

In première

The Great Indoors gaat op 27 oktober 2016 in première.

Het verhaal

Een bekende verslaggever van een outdoor tijdschrift moet zich aanpassen aan zijn nieuwe kantoorbaan. Hij runt nu de digitale afdeling van het tijdschrift. Jack heeft altijd een avontuurlijk leven geleid, dat hem tot de verste uithoeken van de aarde heeft gebracht. Die dagen zijn dus nu voorbij nu zijn baas heeft besloten dat het bedrijf zich gaat richten op de digitale wereld.

De cast

Joel McHale (Community), Stephen Fry (Yonderland), Christine Ko (Ballers), Christopher Mintz-Plasse (Kick-Ass), Shaun Brown (Grimm), Chris Williams (Lottery Ticket) en Susannah Fielding (I Want My Wife Back).

Wat kun je van The Great Indoors verwachten?

The Great Indoors is een werkplek-comedy. Net zoals series als Community (waar McHale ook in speelde), Superstore en The Office betekent dit dat de meeste komische situaties zich op de werkplek afspelen. Jack wordt in het diepe gegooid en moet, na jaren alles alleen gedaan te hebben, nu in teamverband werken. Dat is een grote aanpassing voor iemand die het avontuur gewend is. Dan is niks meer killing dan een kantoorbaan. Verwacht dus een Jack die grote aanpassingsproblemen heeft en op ‘hilarische’ wijze zal groeien in zijn nieuwe rol. Zijn collega’s zijn natuurlijk kleurrijke personages waar Jack mee kan sollen, maar uiteindelijk erg zal leren waarderen.

De serie is een multicam comedy. Dat wilt zeggen dat er sprake is van een lachband. Als je daar niet opgewonden van wordt, kun je deze serie dus meteen overslaan. Dit lijkt meer een serie in de categorie ‘lekkere wegkijker’ te worden, dan echt een serie die je niet mag missen. Als ik kijk naar de content, zou ik zeker zeggen dat er een aantal comedy’s dit herfstseizoen aankomen die er spannender uitzien dan The Great Indoors.

The Great Indoors: vernieuwt of gecanceld?

The Great Indoors wordt op de donderdagavond uitgezonden om 20.30 uur. De serie krijgt een behoorlijke springplank in The Big Bang Theory. Dat betekent automatisch een goede start, want The Big Bang is de best bekeken comedy van Amerika. CBS heeft hier dus veel vertrouwen in. Meneer wordt zelf niet warm van deze serie, maar het gaat natuurlijk niet om mij. De vraag is of de doelgroep waar CBS op mikt warm loopt voor The Great Indoors. De serie krijgt concurrentie van Grey’s Anatomy (ABC)Rosewood (Fox), The Good Place (NBC) en Legends of Tomorrow (The CW). Drie van de vier genoemde series zouden het in principe qua kijk- en demografiecijfers minder moeten doen dan The Great Indoors.

De toekomst ziet er dus in principe rooskleurig uit voor deze serie. Dat kan veranderen wanneer CBS besluit om The Big Bang Theory te gebruiken als springplank voor een andere serie. Een goede lead-in is namelijk alles bepalend voor het slagen of falen van een serie. Wanneer je vervolgens op een andere avond wordt geprogrammeerd waar de concurrentie hoger (of de time-slot moeilijker) is, dan wordt het al een stuk lastiger. Maar voorlopig zit het er dik in dat deze serie tenminste een volledig seizoen krijgt. Dan is de kans vaak ook groot dat er een tweede seizoen volgt.

De trailer

Geef een reactie