Onder het Vergrootglas: Speechless

Onder het Vergrootglas: Speechless (ABC)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Speechless banen meneer vevie

In première

Speechless gaat in première op 21 september 2016.

Het verhaal

Maya DiMeo is een moeder met een missie die alles over heeft voor haar man en kinderen. Maya heeft drie zonen, waarvan een gehandicapt is. Zij doet er alles aan om onrecht te bestrijden (zowel in de realiteit en imaginair). De familie DiMeo probeert daarnaast een nieuw leven op te bouwen en een geschikte verzorger te vinden voor JJ.

De cast

Minnie Driver (The Riches), John Ross Bowie (The Big Bang Theory), Mason Cook (Legends), Micah Fowler (Labor Day), Kyla Kennedy (The Walking Dead) en Cedric Yarbrough (Crazy Ex-Girlfriend).

Wat kun je verwachten van Speechless?

Speechless ziet er wat mij betreft het best uit van de nieuwe ABC series in de herfst. Het is, zoals het ABC de laatste jaren betaamt, een familie georiënteerde comedy. De serie gaat over een gezin die alles over heeft voor hun oudste gehandicapte zoon. Minnie Driver’ personage is de typische ‘sterke’ moeder die je ook in comedy’s als Fresh Off the Boat en The Goldbergs aantreft. Zoals het vaak gaat in een gezin met een kind met speciale behoeften: de overige gezinsleden dreigen een beetje onder te sneeuwen. Dat kun je niemand kwalijk nemen, aangezien dat kind dan al gauw je eerste prioriteit wordt.

Maya zal dus moeten leren dat er nog een aantal dierbaren aandacht willen en nodig hebben. Verder zie je hoe de andere kinderen hun plek proberen te vinden op een nieuwe school en zich proberen aan te passen aan een nieuwe omgeving. Verwacht vooral een hartverwarmende comedy van Speechless. De film Intouchables had ongeveer hetzelfde thema. Daar was het interessant om de band en dynamiek tussen de twee hoofdrolspelers te zien. In Speechless kijk ik ook uit naar de band tussen JJ en zijn nieuwe verzorger, Kenneth. Cedric Yarbrough is daarnaast een hele toffe acteur en ik verwacht ook veel van Minnie Driver. Speechless is een serie die ik zeker ga volgen.

Speechless: vernieuwt of gecanceld?

Speechless wordt op woensdagavond om 20.30 uur uitgezonden. De serie behoort tot het comedy-blok op woensdag. The Goldbergs is de lead-in en Modern Family en Black-ish fungeren als lead-out. Zowel het comedy-blok op dinsdag als woensdag loopt goed. Het zijn allemaal series waar ABC op kan bouwen en die het over het algemeen internationaal ook goed doen. Het ziet er wat mij betreft dus goed uit voor Speechless. De concurrentie op dit tijdstip: Survivor (CBS), Lethal Weapon (Fox), Blindspot (NBC) en Arrow (The CW). Dat zijn absoluut geen series waarvoor deze serie qua kijkcijfers voor hoeft te vrezen. Daarbij moet een serie als Lethal Weapon (een remake van een geliefde film) zich meer bewijzen dan deze serie. Er liggen dus kansen.

Zoals gezegd, ik kijk uit naar Speechless. Het comedy-blok op woensdag op ABC staat als een huis en deze serie zou moeiteloos mee moeten draaien. Ik denk dat vooral het publiek dat de comedy’s van ABC kijken, weten wat ze kunnen verwachten van een serie als dit. Ik durf met zekerheid te stellen dat Speechless gaat slagen. Schrijf mij maar op voor een volledig seizoen en een uiteindelijk tweede seizoen.

De trailer

Geef een reactie