Onder het Vergrootglas: Son of Zorn

Onder het Vergrootglas: Son of Zorn (Fox)

In de rubriek Onder het Vergrootglas neem ik de nieuwe series van het nieuwe televisiejaar onder de loep. Wat kunnen wij van deze series verwachten? Waar gaan zij over? Welke acteurs hebben rollen weten te bemachtigen? Gaat deze serie slagen? Kortom, kom meer te weten over de nieuwe series die staan te beginnen. Misschien krijg je er een nieuwe favoriet bij. Of, krijg je meer inzicht over welke series je kunt vermijden.

Son of Zorn Banner Meneer Vevie

In première

Son of Zorn gaat op 11 september 2016 in première.

Het verhaal

Son of Zorn is deels animatie en deels live-action. De serie volgt een geanimeerde held afkomstig van een eiland ver in de Grote Oceaan. Deze held keert terug naar Orange County in Californië om zijn menselijke ex-vrouw en tienerzoon voor zich terug te winnen.

De cast

Jason Sudeikis (The Last Man on Earth), Cheryl Hines (Suburgatory), Johnny Pemberton, Tim Meadows (Trainwreck) en Artemis Pebdani (Scandal).

Wat kun je van Son of Zorn verwachten?

Wie kent Who Framed Roger Rabbit nog? Son of Zorn komt qua uitvoering op hetzelfde neer. Dat betekent dat je er wel van moet houden: deels animatie en deels live-action. Son of Zorn is dus niet vernieuwend, maar de serie onderscheidt zich door deze uitvoering wel van de andere comedy’s op de netwerkzenders. Zorn probeert zijn vrouw en zoon voor zich terug te winnen en gaat daar ver in. Verwacht (zoals de trailer toont) een heleboel absurde situaties waar Zorn het goed bedoeld, maar volledig de mist in gaat. Wanneer je dieper kijkt, is het gewoon een serie over een man die zich eindelijk realiseert waar zijn prioriteiten liggen. Hij zal dan eerst zijn enorme ego opzij moeten zetten. Het is namelijk typisch zo een personage dat zichzelf helemaal geweldig vindt en denkt dat alles om hem draait. Zorn had dan ook verwacht dat hij zijn ‘gezin’ veel makkelijker zou terugwinnen. Dat zal, hoe kan het ook anders, nog flink tegenvallen.

Son of Zorn: vernieuwt of gecanceld?

Son of Zorn wordt op de zondagavond om 20.30 uur uitgezonden en neemt de plaats in van Brooklyn Nine-Nine. De serie valt in het comedy-blok van Fox. Als lead-in krijgt de serie The Simpsons. Daarvoor wordt Bob’s Burger uitgezonden. Als lead-out fungeert Family Guy. Dat zijn allemaal animatieseries, dus het is vrij logisch dat Fox Son of Zorn op zondag heeft geprogrammeerd. De concurrentie: Once Upon a Time (ABC), NCIS: Los Angeles (CBS) en American Football (NBC).

Fox heeft alle comedy’s die vorig seizoen op zondag werden uitgezonden vernieuwd. Het waren geen monsterlijke kijkcijfers die behaald werden, maar het was wel goed genoeg voor een vernieuwing. Fox is dan ook een zender die het al een aantal jaar moeilijk heeft. Empire is de grootste hit op de zender in jaren en uit wanhoop brengt de zender oude succesverhalen als Heroes24 en Prison Break terug. Son of Zorn zal hoogstwaarschijnlijk ook geen kijkcijferkanon worden. Dat is ook niet erg. Son of Zorn hoeft alleen maar de andere comedy’s op zondag enigszins bij te houden. Dan zit een vernieuwing er dik in. Ik werd zelf niet opgewonden van deze trailer. Ik kreeg nou niet meteen de neiging om Mevrouw Vevie te bespringen. Toch denk ik dat Son of Zorn dit seizoen een goede kans maakt.

De trailer

Geef een reactie